Një zemër të re rrahja e Vdekur


Një ekip i hulumtuesve nga Universiteti i Minesotës (SHBA) dhe Harvard Medical School raportuan se ata ishin në gjendje për të luajtur zemër të re jeton në "kornizë" të vdekurit, që është, në fakt, i tërë trupi të rritet në laborator. Ky studim mund të t'i dhënë fund deficitit të organeve të donatorëve dhe të zgjidhë problemin e ndërveprimit në transplantim.

Shkencëtarët larë me tetë zemrat e minjve të vdekur të gjitha qelizat e muskujve përmes anijeve të saj prokachavshy zgjidhje e pastrues sintetike. Nga zemrat ishin të tejdukshëm "kornizë" e anijeve dhe matriksin ekstracelular - një zemër lloj "skelet", e përbërë nga kolagjenit dhe indeve lidhës.

Atëherë zemra "skelet" ishte vendosur në qelizat e pezullimit te minjtë zemrave të porsalindura në zgjidhje lëndë ushqyese. Në ditën e katërt qelizat ishin të grupuar rreth enëve dhe rastësisht ka filluar të bjerë.

Hulumtuesit përdorur një pajisje - stimulues kardiak - dhe krosim zemrën riprodhuar në pompë që filloi të pompë lëngun nëpër enët. Në zemrën e tetë ditor filloi të tkurret veten.

Ndërsa ata janë në gjendje për të kryer jo më shumë se 2% të vëllimit të një trupi të shëndetshëm, por shkencëtarët besojnë se kjo është vetëm fillimi. Ne e dimë se ata kanë një eksperiment i ngjashëm u përsërit me mish derri dhe zemrën, i cili mendohet që do të përdoret për të drejtpërdrejtë të njeriut.


Kjo punë mund të ketë pasoja shumë të rëndësishme. "Tani është deri për të krijuar enët e gjakut janë të përshtatshme për transplant apo gjithë organeve që janë bërë nga qelizat burimore të pacientit", - tha kreu i studimit, drejtor i Qendrës për rimëkëmbjen e sistemit kardiovaskular në profesorit Minnesota Doris Taylor.

Metoda e re mund të përdoret për rritje të veshkave, mëlçisë, mushkërive dhe pankreasit, në fakt çdo grup që është furnizuar me gjak.

Kështu shkencëtarët thonë se agjencitë në këtë mënyrë krijimin e kanë një avantazh të rëndësishëm mbi dhuruesit, sepse ata do të prodhojnë "nga standardet e" pacientit, duke zvogëluar rrezikun e refuzimit.

Në një intervistë, Taylor ka thënë se ky është vetëm hapi i parë në duke përdorur këtë metodë në spitale, por ajo përpiqet të rritet zemrën njerëzore artificiale.

Vetëm në Britani të Madhe më shumë se 9 mijë. Njerëzit në nevojë për transplantet, por çdo vit është bërë rreth 3 mijë. Operacionet e tilla. Vitin e kaluar, 1000 persona vdiqën, pa pritur për një organ donatorëve.