Fazat e etheve të ulët të keq


 • Fazat kryesore të temperaturës subfebrile trupit
 • Llojet e kthesa të temperaturës në temperatura të larta

 • Fazat kryesore të temperaturës subfebrile trupit

  Ethet në shkon nëpër tri faza. Në fazën e parë të etheve - ka një rritje në temperaturë trupore; në fazën e dytë - temperaturën e trupit, është mbajtur numër të lartë; në fazën e tretë temperatura bie.

  Në fazën e parë të etheve vërejtur kufizimet e ngrohjes, siç tregohet nga ngushtimi i enëve të gjakut të lëkurës dhe në këtë drejtim kufizimin e rrjedhjes së gjakut, ul temperaturën e lëkurës, reduktimin ose ndërprerjen e djersitje.

  Njëkohësisht, rritjet e ngrohjes, e rritur shkëmbimin e gazit. Zakonisht këto janë të shoqëruar nga gjendja e keqe e përgjithshme, të dridhura, dhimbje, muskujt tërhequr, dhimbje koke.

  Me rritjen ndërprerje në temperaturën e trupit dhe kalimin në fazën e dytë të ethe ngrohjes rritet dhe është i balancuar me të prodhimit të ngrohjes në një nivel të ri. Qarkullimi i gjakut në lëkurë bëhet intensive, lëkurë të zbehtë ndryshon shtyer, temperatura e lëkurës rritet.
  Ndjeheni të ftohtë dhe të ngjethura janë, rrit djersitje. Faza e tretë është karakterizuar nga një epërsi të mortajës së ngrohjes e prodhimit të ngrohjes. Enët e gjakut të lëkurës vazhdon të rritet, rritur djersitje.  Llojet e kthesa të temperaturës në temperatura të larta

  Ethet shkallë të dalluar të ulët-grade (nga 37 ° C deri 38 ° C), të moderuar (nga 38 ° C deri 39 ° C), e lartë (nga 39 ° C deri 41 ° C) dhe i tepruar ose hiperpireticheskuyu, ethe (mbi 41 ° C). Në rastet tipike të sëmundjeve akute infektive forma më e favorshme e etheve të ulët të keq është i butë me luhatjet e përditshme në temperaturë brenda 1 ° C

  Sipas llojit të kthesa temperaturës dalluar këto lloje kryesore të etheve:

 • konstante
 • remitting (pastrues)
 • Të përhershme (të përhershme)
 • i çoroditur
 • hektycheskuyu (të varfëruar)
 • i pasaktë
 • Në ethe ethe të vazhdueshme zgjat për disa ditë ose javë të luhatjeve të përditshme brenda 1 ° C

  Ky lloj i etheve është tipike, për shembull, për pneumonia lobar, tifoja. Kur dërgimit ethe vërejtur në sëmundjet purulent (p.sh., pleurit exudative, abscesi mushkërive), luhatjet e temperaturës gjatë ditës duke arritur në 2 ° C ose më shumë.

  Ethe të përhershme karakterizohet nga periudha të alternuara temperaturën normale të trupit dhe të rritur; me mprehtë të jetë e mundur, të tilla si malarja, kthese tifoide (ethet e kthyer) dhe gradual, të tilla si brucelozës (ethe undulating), rritjen dhe rënie në temperaturën e trupit. Në mëngjes nxitojnë temperaturën zvetënuar trupit më lart në mbrëmje.

  Ky lloj i etheve nganjëherë mund të jetë në tuberkulozi rënda, format e zgjatura të sepsës. Me ethe plot tension bie në temperaturën e trupit deri 3-4 ° C dhe mbahet 2-3 herë në ditë, ajo është tipike për format e rënda të tuberkulozit, sepsë. Në ethe të parregullt zhdukur një rregullsi të caktuar në luhatjet e përditshme në temperaturën e trupit, ndodh më shpesh në reumatizma, pneumoni, gripit, dizenteria.

  Llojet e etheve gjatë sëmundjes mund të alternativ ose të kaloni nga një në një tjetër. Intensiteti i reagimit febrile mund të ndryshojnë në varësi të shtetit funksional të sistemit nervor qendror në kohën e ndikimit të substancave pirogjenike.

  Kohëzgjatja e çdo fazë të etheve është përcaktuar nga shumë faktorë, duke përfshirë dozë të substancave pirogjenike, ndonjëherë veprimet e tij, shkeljet që dalin në trup nën ndikimin e agjentit patogjen, etj

  Ethet mund të përfundojnë me një rënie të papritur dhe të shpejtë në temperaturën e trupit të normale, ose edhe më të ulët (krize) ose rënie graduale të ngadaltë në temperaturën e trupit (lizës).

  Informacion nga artikullin "Ethet - temperaturë të lartë trup"