Fazat e zhvillimit lymphostasis


 • Shkaqet e lymphostasis mesme
 • Fazat e kursit lymphostasis

 • Shkaqet e lymphostasis mesme

  Lymphostasis i mesëm ndodh në sëmundje apo dëmtime të zhvilluar normalisht sistemin limfatik. Shkaqet e lymphostasis mesme mund të përfshijnë:

 • Infeksionet (kryesisht streptokoksike) dhe parazitare (shpesh në vendet e nxehta)
 • dëmtim që shkakton dëme të enëve limfatike dhe nyjet limfatike (djegiet, rrezatimi radatsionnoe, dëmtim mekanik)
 • tumoret beninje dhe malinje e sistemit limfatik
 • iatrogjenike (gjatë operacionit kur me dashje kryer heqjen ose rrezatim të nyjave limfatike, ndërsa heqjen e kancerit)

 • Fazat e kursit lymphostasis

  Më të lymfostazom prekur grave të reja. Duke përparuar, lymphostasis çon në trauma të përhershme psikologjike, dhimbje fizike, dhe më pas paaftësisë.

  Zhvilluar lymphedema (lymphostasis) kalon nëpër disa faza të zhvillimit. Lymphostasis i rastit delikate zakonisht shkon në mënyrë të pavarur. Nuk është një, ënjtje të vogël mezi të dukshme progresiv, që pacientët të merrni përdorur për të, dhe ata nuk e vërejnë. Nuk ka dhimbje lind.

  Lymphostasis parë fazë

  Faza e parë është një limfosaza spontan i kthyeshëm (i butë) edemë ind. Me ënjtje progresion lymphostasis bëhet e dukshme, ajo mund të shtyjë gishtin tuaj.


  Pacienti vënë re një rritje në gjymtyrë. Në mëngjes, ënjtje është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme, ndërsa në mbrëmje edemë të ndodhë. Në këtë fazë limfastaza pacienti rrallë kthehet te mjeku, por fillon të lidhësh me fashë gjymtyrë fryrë, zbatohen mjetet juridike popullore, neto jodi.

  Nëse koha për të konsultoheni me një specialist, nën ndikimin venotonics compression elastike dhe ënjtje mund të plotë. Në këtë fazë nuk zhvilluar ende lidhës endura përhapjes dhe në kohë trajtimi filluar mund të ndaluar përparimin e sëmundjes. Hand pnevmokompressiya limfodreniruyuschiy masazh racional përzgjedhje dhe compression çorape do të kontrollojë përparimin e sëmundjes.

  Lymphostasis i dytë fazë

  Ënjtje spontan i pakthyeshëm, faza më e avancuar lymphostasis (lymphedema). Më vonë vjen forcim të lëkurës për shkak të rritjes së indeve lidhës, dhe ënjtje nuk janë më të butë. Duke klikuar mbi pëlhurë mbetet fossa. Lëkura elastike shtrirë e ka ndjerë të sëmurë, tension të fortë mund të shkaktojë dhimbje. Dhimbja është shpesh arsyeja e thirrjes për te mjeku. Megjithatë, në këtë fazë të trajtimit është komplekse dhe kërkon një mjek dhe përpjekje pacientit. Metoda të ndryshme masazh Limfodreniruyuschiy, lidhurit, compression elastike. Me pacientin pozitiv ndjenjës dhe trajtim të vazhdueshëm afatgjatë - suksesi është i siguruar.

  Lymphostasis Faza e tretë

  Në këtë fazë të zhvillimit të edemë të pakthyeshëm, fibrozë, cysts shfaqet. Gjymtyrë e prekur bëhet e rrugën e rritjes ndryshuar përmes indeve, një elefantiazë fazë - lymphostasis ekstreme fazë (Lymphedema). Kufizim Mobility mund të ndodhë për shkak të rritje gjymtyrëve koeficient, contracture e instalimit (avari në nyje), deformimeve osteoarthritis, që shpie në mosfunksionim të gjymtyrëve.

  Në shumë vijnë të bashkohen kundërvajtëse komplikime Limfootok në mungesë të trajtimit adekuat mund të shoqërojë jetën - cellulitis, erizipelë, këmbë atleti, ekzemë.

  Më pak mund të jetë transformimi i keq - limfoanhiosarkoma. Duke pasur parasysh se lymphostasis shoqëron shumë sëmundjeve, në rastin e fundit të trajtimit specialist hershme.

  Informacion nga artikullin "Lymfostaz dhe Lymphedema"