Mbikëqyrje mjekësore në defekte në zemër


 • Vëzhgimet pediatër ose mjeku i familjes
 • Vëzhgimet e kardiolog fëmijëve
 • Si për të parandaluar endokardit bakterial?
 • Vlera e një jetese aktive


 • Vëzhgimet pediatër ose mjeku i familjes  Monitorimi i vazhdueshëm nga një mjek është i rëndësishëm për të gjithë fëmijët, veçanërisht nga BBC. Kardiolog pyesni mjekun e familjes për të shqyrtuar fëmijën tuaj rregullisht. Një fëmijë me një defekt në zemër mund të bartin sëmundje e zakonshme të fëmijërisë, si dhe fëmijët me një zemër të shëndetshme. Fëmija juaj nuk ka nevojë për antibiotikë për çdo sëmundje për shkak të pranisë së Forcës Ajrore të tij. Para ose pas operacionit fëmija juaj duhet të ketë qenë një mjek dhe nënshtroheni vaksinimit që janë të rekomanduara për të gjithë fëmijët nën moshën.

  Ndoshta fëmija juaj do të duhet për të bërë vaksinime të veçanta, të tilla si gripi.
  Vëzhgimet e kardiolog fëmijëve  Për të qenë i sigurt se gjendja e fëmijës tuaj përmirëson, ju duhet të rishikojnë specialist mjekësor. Zakonisht ata janë të emëruar me pushimet e vogla (kjo mund të jetë ditë, javë apo muaj menjëherë pas diagnozës ose pas operacionit). Pas rritet intervalit. Në varësi të gjendjes së fëmijës mund të jetë e nevojshme për studim periodikisht.


  Në mesin e mbajtur?% B
  8ssledovaniy janë:

 • analizat e gjakut;
 • elektrokardiogramë normale;
 • EKG përditshme ambulator (Holter);
 • radiografi gjoks;
 • Echocardiogram Doppler;
 • Testet e ngarkesës.


 • Disa fëmijë kanë nevojë catheterization përsëritura të zemrës.
  Si për të parandaluar endokardit bakterial?  Endokardit bakterial (BE) - një sëmundje e shkaktuar nga bakteret që hyjnë në gjak dhe janë depozituar në sipërfaqen e brendshme të valvulave të zemrës e enëve të zemrës apo të gjakut.


  Edhe pse BU është jashtëzakonisht i rrallë, një fëmijë me sëmundje të zemrës e përshtatshme për t'u rrezik më të madh të sëmundjes. Kështu, parandalimi BE është shumë i rëndësishëm. Është e nevojshme para se çdo operacion ose trajtim dentar gjatë që bakteret mund të hyjnë në gjak.


  Shumica e pacientëve të kirurgjisë për sëmundje të zemrës që ka nevojë për antibiotikë për të parandaluar JETË.

  Të gjithë pacientët që i janë nënshtruar një operacioni, gjithashtu duhet antibiotikët mbrojtjes.


  Për të parandaluar të jetë duhet të japin antibiotikë fëmijës tuaj për 1-2 orë para operacionit apo një vizitë në dentisti. Ajo duhet gjithashtu të japin antibiotikë 6-8 orë pas procedurave të mësipërme. American Heart Association rekomandon marrjen e antibiotikëve gjatë kalimit të pacientit vijon procedurat:

 • kur ju hiqni bajamet ose adenoids;
 • gjatë operacioneve të traktit gastrointestinal, gjenitale ose traktit urinar;
 • punojnë me procedurat dentare që mund të shkaktojnë gjakderdhje mishrat apo gojën.
 • Kardiolog juaj do të tregoj më shumë fëmijë si për të parandaluar TË, Ju lutem vini re gjithashtu aplikacionin tonë në faqen e fundit.

  Duke treguar këtë hartë dentisti, pediatër, mjeku i familjes ose një tjetër, ju do të merrni të përcaktuara në dozë të kërkuara antibiotik. Kjo dozë varet nga pesha e fëmijës, gjendjen e tij të zemrës dhe llojit të procedurës propozuar.
  Vlera e një jetese aktive  Shumica e fëmijëve me BBC mund të jetë mjaft aktiv. Ata nuk kanë nevojë të jenë të kufizuara. Në fakt, kardiologët inkurajoj aktivitet forcon zemrën dhe mban interesin në jetë. Ajo mund të jetë not dhe çiklizmit, drejtimin dhe tenisi. Në disa kushteve specifike mjeku mund të këshillojë fëmijën tuaj për të shmangur të vështirë fizike - të tilla si sportet.