Metodat e diagnozës së leukoplakia


 • Diagnoza e leukoplakia
 • Kolposkopi në diagnozën e leukoplakia

 • Diagnoza e leukoplakia

  Leukoplakia qafën e mitrës - trashje e shtresës sipërfaqësore të epitelit të qafës së mitrës vaginale, manifestohet si arna të thatë ose të bardha të verdhë, të krijuara përmes zgjeruara keratinization mukozale.

  Diagnoza leykoplakiy nuk paraqet të rëndësishëm sëmundje vështirësi vatër e gjetura gjatë inspektimit të organeve gjenitale (zonë Labia minora, klitoris) dhe një kirurgjie studimit (qafën e mitrës dhe zonën e vaginës).

  Qëllimi kryesor i diagnozës - të përcaktuar natyrën e leukoplakia - të thjeshtë ose me shenjat e basal qelizë hyperactivity dhe atypia qelizave.

  Në ekzaminim, veçanërisht i kujdesshëm i përhapjes aktive dhe atypia shkaktojë leukoplakia me sipërfaqe leze.


  Kolposkopi në diagnozën e leukoplakia

  Megjithatë, leykoplakiy i vërtetë natyra përcaktohet nga kolposkopisë, citologjike dhe ekzaminim histologjik. Kolposkopi është i detyrueshëm dhe kryhet përsëri për të përjashtuar ose zbulimin në kohë të shenjave të atypia. Me këtë metodë, studimi mund të identifikojë proceset e tjera patologjike, nuk u gjetën në shqyrtim (reaksionit inflamator, lythat banesë, simptomat kanceri intraepiteliale), si dhe lezione të tjera të leukoplakia.


  Shenjat përfshijnë colposcopic foto e mëposhtme atypia leykoplakiy. Manifestime të zonës atypia konvertimit të gjeni:

 • Gjëndra hapur ductless me dalë mbi skajet e sipërfaqes orohovevayuschym
 • një numër i madh i anijeve, enët me variçe, enët pikë gjëndra përreth
 • Në bazat papilare leykoplakiy ekzaminim histologjik zbulon dysplasia dhe kancerin preinvasive.

  Studimet Gjithëpërfshirës të nevojshme për diagnozën leykoplakiy përfshin Citologjia. Material për këtë është marrë nga i kujdesshëm scraping sipërfaqen e leukoplakia. Ekzaminim citologjik zbulon qelizat atypia por material nganjëherë bien qeliza atipike e shtresës basal e epitelit, sepse biopsi është i detyrueshëm në të gjitha rastet e leukoplakia.

  Biopsi kryhen me mjaft inde thellë entuziazëm podepitelialnom. Kjo e bën prerje lezione leukoplakia kur ata janë të vogla dhe të pakta.

  Në njohjen e leukoplakia në biopsi qafën e mitrës së kryer me curettage njëkohshëm të mukozën e kanalit cervikal diagnostike.

  Diagnoza e hershme e leukoplakia lejon të parandaluar më tej sëmundje të tilla të rënda si kanceri i çdo lokalizimin e gjymtimit gjenital femëror.

  Informacion nga artikullin "Gjinekologjike. Patologjia e mitrës: erozioni, leukoplakia, dysplasia "