Ora Mënyrat për të njohur një narkoman në familje


 • Kushtet e komunikimit
 • Shenja të dyshimta
 • Testet e shpejta

 • Për të përcaktuar se nëse apo jo se fëmija është duke marrë drogë, nuk është e nevojshme për të tërhequr atë menjëherë në klinikat e drogës dhe të bëjë një test të gjakut. Kjo masë është e justifikuar vetëm nëse të dyshuarit. Nëse fëmija juaj për të dhënë një sasi të mjaftueshme të vëmendjes, ajo është gjithmonë e mundur që të vëreni nëse diçka shkon keq.


  Kushtet e komunikimit

  Si të dyshuar mund të çojë fëmijën e rrethit kryesisht sociale. Addict me përvojë jo aq të vështirë të bëjnë dallimin në turmë për shkak të përdorimit të drogës ndikon në pamjen dhe sjelljen:

 • Mëngë të gjata rroba gjithmonë, pavarësisht nga moti dhe kushtet
 • Unnaturally nxënësit e ngushta ose të gjera, pavarësisht ndriçim
 • Pamje të tjetërsuar
 • Pamja shpesh i çrregullt, flokët e thatë, duart fryrë; errët, i shkatërruar, "Chippy" dhëmbët si një "trungu"
 • Qëndrimi është shpesh përkulur
 • Dim, "shtrirë" Gjuha
 • Lëvizje i vështirë dhe i ngadalshëm pa erën e fryma alkoolit
 • Dëshira e dukshme për të shmangur takimeve me autoritetet
 • Nervozizëm, mprehtësi dhe pei- në përgjigjet
 • Pas paraqitjes së tij në shtëpi apo gjëra të humbur paratë

 • Peck varurve zakonisht nuk tregojnë, por nganjëherë ato mund të shihet në pjesën e prapme të dorës, dhe të varur përjetuar në të vërtetë të bëjë një injeksion kudo, dhe gjurmët duhet të kërkohet në të gjitha fushat e trupit, duke mos përjashtuar lëkurën nën flokëve në kokën e tij. Shpesh Peck duken jo vetëm dots sa të shumta të kuqe dhe të shkrihen në një të dendura bende kaltërosh-vjollcë përgjatë venave.

  Sigurisht, këto karakteristika kanë të bëjnë me përdoruesit e drogës me përvojë të madhe. Më pak përvojë, aq më e vështirë për të kuptuar se çfarë personi është duke përdorur drogë. Gjëja kryesore - vëmendje.


  Shenja të dyshimta

  Pavarësisht nga rrethi shoqëror të fëmijës, ju duhet të shikoni përreth për atë në kohë në njoftim shenja të dyshimta që thonë në lidhje me përdorimin e mundshëm të drogës:


 • Rritja fëmijën e fshehtësisë (ndoshta pa përkeqësuar marrëdhëniet me prindërit). Shpesh ajo është e shoqëruar nga një rritje në kohë dhe Rritje "festimet" kur fëmija largohet nga shtëpia në kohën e shpenzuar më parë në familje ose në mësime
 • Ndoshta fëmija shkon në shtrat shumë vonë dhe të gjithë zalezhuyetsya më gjatë në shtrat në mëngjes
 • Falling interes për të studiuar ose për të pasionit të zakonshme dhe hobi, ndoshta prindërit të mësojnë për mungesat e tyre shkollore
 • Reduktuara të performancës
 • Rritja e nevojave financiare, dhe të rinjtë në mënyrë aktive në kërkim të mënyrave për të përmbushur ato, duke lypur para në sasi gjithnjë e në rritje (në qoftë se ju të filloni të zhduket kuletat prindërore me të holla ose gjëra me vlerë nga shtëpia - kjo është shenjë shumë shqetësuese!)
 • Ka miq të rinj të dyshimta (por njeriu i parë i ri zakonisht ndodh me shumë të mirë, në kërkim të varur) ose sjellje miq të vjetër është i dyshimtë.
 • Bisedoni me ata të qenë pëshpëritje frazat pakuptueshëm apo vetëm
 • Gjendja e fëmijës - një tipar shumë të rëndësishëm - ndryshuar për arsye të panjohura, shumë shpejt dhe shpesh nuk situatën, natyrës së mirë dhe dobësisë në skandalin, ose, anasjelltas, nervozizëm në një situatë të qetë
 • Së fundi, ne mund të shohim gjurmët e injeksioneve (dmth injeksione) së bashku venat në krahët e saj
 • Ekspertët rekomandojnë, mos hezitoni të pyesni drejtpërdrejt dhe tërësisht për të gjithë prindërit veprimet e errët dhe alarmuese dhe fjalëve të fëmijës.

  Tani rreth shumë më të madhe të drogës për të qetësuar veten konsideratat si "të gjithë është i mirë" dhe "mund të jetë e fshehtë në të njëjtin person." Droga shiten në shkolla, dhe krejtësisht përjashtojnë që fëmija të mos vijnë në kontakt me ta është e pamundur.

  Nëse prindërit rastësisht dovedetsya njoftim shiringë të adoleshentëve, disa herbs të thata, pluhur i çuditshëm, tableta me ngjyrë embossed mbi shenjat e sipërfaqes ose imazhe që nuk janë të ngjashme me postë, nuk dëgjoni ndonjë justifikime. Të gjitha shumë të qartë.


  Testet e shpejta

  Ju mund të kontrolloni gjithmonë, nëse fëmija është duke marrë drogë, duke përdorur teste të shpejta.

  Në të njëjtën kohë për të parë një mjek nuk është e nevojshme.

  Testet e shpejta për drogë në llojin dhe strukturën e ngjashme me testet për shtatzëni. Sistem provë përbëhet nga një shirit letre në të cilën diçka ngjit dëme thithëse. Kjo "thithëse" ngjyhet në disa vende disa përbërjen kimike dhe proteina. Zgjidhja e drogës (p.sh. urina narkoman) ngrihet në "promokashtsi" dhe vjen me kompozimet e mësipërme në një seri e reaksioneve të njëpasnjëshme. Rezultati është një pikturë në vendin ku një finale. Reagimet janë immunochemical, që ndodhin në mes të antitrupave dhe antigjeneve të pranishëm në "promokashtsi" dhe është shumë e ndjeshme.

  Në urinë, të tilla si provë të shpejtë zbulon gjurmët e drogës, opiates brenda 5 ditëve pas një dozë të vetme.

  Vetë testi kryhet si vijon: bar ulet në 5 sekonda në urinë tek një tipar të caktuar horizontale e pjesës së poshtme. Nëse për 5 minuta në mes të dy shirita duket kafe kryq lëvizje të kuqe, të gjithë të drejtë - një droge nuk dihet. Nëse kryqi është një tipar, mostër e urinës është një droge. Së fundi, në qoftë se nuk ka rysochok, atëherë testim të kryer siç duhet dhe duhet të jenë të përpunuara.

  Strips Tani në qendra të specializuara mund të gjenden provë për të përcaktuar llojet e ndryshme të drogave, dhe se shumë njerëz mund të ndihmojë për të bërë atë që është e nevojshme.

  Megjithatë, më në fund pohojnë se përdorimi i drogës vetëm pas ekspertizë të specializuar.

  Informacione nga artikullin "Metodat e identifikimit dhe vërtetimi i përdorimit të drogës"