Konsumimi i vezeve eshte parandalimin e kancerit të gjirit


Shkencëtarët nga Universiteti i Karolinës së Veriut ishin në gjendje për të vendosur një prani të madhe të substancave të quajtura choline në vezë, produkte të tjera të përmbajtjes së tij është shumë më e ulët.
Kjo është një masë e shkëlqyer lëndë ushqyese parandaluese për të zvogëluar rrezikun e zhvillimit të kancerit të gjirit.

Universiteti eksperimentale, ekspertët u hartua tre mijë gra të përfshira në vezë tuaja të përditshme dietë.

Rezultatet e studimit u konkludua se përmbajtja e një numri të madh të choline në trup ulur ndjeshëm rrezikun e kancerit të gjirit.

Numri optimal i substancave konsideruar të paktën 455 miligram ose më të larta.

Choline normalizes funksionin e qelizave.
Duhet të theksohet se ajo është në gjendje të ndikojë pozitivisht në tru dhe aktivitetin nervor, përmirëson kujtesën, ka një efekt pozitiv në funksionin kardiak dhe metabolizmit.

Ky ndikim pozitiv është në trup si një e tërë, pavarësisht nga personi gjinore dhe moshës.

Gjithashtu theksoi praninë e substancës në gratë shtatzëna dhe lactating, sepse ajo ndikon në formimin e fetusit, duke parandaluar zhvillimin e defekteve të lindjes në të.

Për këtë arsye, shkencëtarët rekomandojnë që të gjitha gratë si parandalimit të përfshijnë në dietën tuaj të përditshme të paktën dy ose tre vezë.


Gjithashtu, përmbajtja e choline gjenden në ushqime të tilla si mëlçi dhe lulelakër.