Komunikimi me adoleshentë qelqi d 0 në gjymtimi qeveritar


 • Mëso të vërtetën
 • Ndihmë adoleshent përballuar

 • Problemi Pokalichennya mesin e të rinjve tani është shumë e rëndësishme. Burra dhe gra të reja të vënë veten shkurtimet ndonjë sendi të përshtatshme, duke rezultuar në duart e tyre të mbuluara me plagët e shumta. Arsyet për këtë sjellje mund të jenë shumë të ndryshme, por çfarëdo arsye, zakon urgjentisht nevojë për të hequr qafe.


  Mëso të vërtetën

  Për fat të keq, shumë adoleshentë janë të prerë për një kohë të gjatë para se dikush do të vini re dhe për të kuptuar atë. Disa adoleshencë përfundimisht do të bisedojë me dikë për problemet e tyre - sepse ata janë duke kërkuar ndihmë dhe duan për të ndaluar, ose sepse ata vetëm duan dikë që të kuptojnë se çfarë ndodh me ta.

  Nëse ju ka dërguar një kërkesë të ngjashme, mos harroni se ju duhet një shumë kurajo dhe besim për të thënë në lidhje me të në mënyrë të ndryshme. Shumica adoleshencë hutuar treguar të tjerëve se ata të shkurtuar për shkak se ata janë të frikësuar e duke u keqkuptuar, ose shqetësohen se dikush mund të nxehet, të mërzitur, të zhgënjyer apo të jetë lajm i impresionuar. Disa adoleshentë janë miq të besuar, por kërkoni që ata të tregojnë askujt. Kjo, sigurisht, mund të krijojë një barrë dhe shqetësimin për një mik që e di.

  Nëse ju përpiqeni të gjeni një të riu, ai prerë Jeni adoleshentët mund të përgjigjet ndryshe. Kjo varet pjesërisht mbi të riu dhe pjesërisht në sa afër ju marrëdhënie.


  Disa argumentojnë prerja veten e tyre, ndërsa të tjerët e njohur këtë, por mohojnë se kjo është - problemi. Disa të zemëruar apo të mërzitur, por shumica e adoleshencë ndihem i lehtësuar duke ditur se dikush e di, kujdeset dhe dëshiron të ndihmojë.


  Ndihmë adoleshent përballuar

  Pavarësisht nga përpjekjet tona për të ndihmuar, shumë të rinj janë të prerë për një kohë të gjatë para se ata përpiqen për të ndaluar. Kur adoleshent rrahur veten të bëhet pjesë e ekzistencës normale, ndihmë profesionale është e nevojshme zakonisht. Ndonjëherë prerja veten çon në spital psikiatrik adoleshentëve, si një shenjë e çrregullime të tjera serioze mendore.

  Disa adoleshencë nevojë për dy ose tre vizita në klinikë para se ata do të ndjehen të gatshme të kujdeset për të shpëtuar nga prerja veten apo probleme të tjera.

  Por mos u shqetësoni shumë. Shumë adoleshentë gjejnë një mënyrë për të ndaluar prerë veten. Kjo mund të ndodhë në qoftë se i ri gjeti një arsye të fortë për të ndaluar. Kjo arsye mund në veçanti të kuptuarit se si ajo dhemb tjetër. Kur një person merr mbështetje, ai gjen mënyra për t'i bërë ballë besim të fortë të plagosur. Për të ndaluar prerë, personi do të duhet të gjejnë mënyra të reja për t'u marrë me situata problematike dhe rregullojnë emocion kur ai ndjehet në depresion.

  Ajo mund të marrë kohë dhe shpesh kërkon ndihmë profesionale.

  Ajo mund të jetë e vështirë për të ndaluar prerë, dhe i ri nuk mund gjithmonë të bëjë atë vetë. Disa njerëz të ndaluar për një kohë dhe pastaj të fillojnë të prerë përsëri. Për të thyer këtë zakon të fortë kërkon kohë, vullnet, mirëkuptim e familjes, dhe shumë durim.

  Informacion nga artikullin "Ndihmë ndaluar prerë adoleshent"