Flini gëzimi im filmuar


 • Pse fëmija nuk mund të fle?
 • Dy probleme Çrregullime të gjumit të fëmijës
 • Si për të ndihmuar fëmijën tuaj të fle më mirë?
  Pse fëmija nuk mund të fle?
 • Është e rëndësishme të dini se sa mirë fëmija juaj është në gjumë. Kjo mund të gjendet duke shikuar në fytyrë qeshur, humor të mirë dhe të energjisë së tij furnizimit. Në një fëmije të lodhur mund të zhvillojnë probleme të sjelljes. Problemet e gjumit mund të shkaktojë stres, si ju dhe anëtarët e tjerë të familjes.
  Shumë prindër nuk e di saktësisht se sa orë gjumë duhet një fëmijë. Ekspertët rekomandojnë numrin e mëposhtëm të orëve në secilën fazë të moshës:

 • Foshnjat (3 deri 11 muaj): 14 Per 15 orë;
 • Fëmijët të cilët filluan duke shkuar 12-14 orë;
 • Parashkollorët: 11 në 13 orë;
 • Fëmijët e moshës shkollore: 10 deri 11 orë.

 • Sipas informacionit të marrë nga prindërit, shumë fëmijë nuk e vënë me kohë të fjetur. Ata shpenzojnë një ëndërr apo një herë apo më shumë më pak se sa pritej. Por pothuajse të gjithë është në gjumë gjithë natën. Fëmijët të cilët nuk mund të flenë normalisht mund të vuajnë nga çrregullimet e gjumit.
  Këtu janë disa shenja që fëmija juaj ka fjetur probleme:

 • A jeni të shpenzimeve shumë kohë për të "ndihmuar" fëmijën tuaj për të fjetur;
 • Fëmija juaj shpesh zgjohet gjatë natës;
 • Fëmija juaj snores me zë të lartë apo të keq frymë gjatë natës;
 • Sjellja e humor të fëmijës suaj ndryshuar notave në shkollë;
 • Fëmija juaj ka filluar Veting krevat, edhe pse unë nuk e ka bërë atë;
 • A keni humbur fle mbi gjumë të dobët fëmijën tuaj.


 • Dy probleme Çrregullime të gjumit të fëmijës

  Shumë fëmijë vuajnë nga pagjumësia (pagjumësi) në fëmijëri. Çrregullim Sleep përfshin dy probleme si në vijim:

  • Shoqata çrregullim Sleep bazuar

  Shumë prej nesh zgjohen për një kohë të shkurtër gjatë natës. Më shpesh kjo ndodh në fazën e gjumit, kur ne shohim numrin më të madh të ëndrrave. Kjo fazë e gjumit njohur lëvizje të shpejta të syve (REM-gjumit). Zakonisht ne nuk e vërejnë këto gjumi mund t'i dalë dhe të bie në gjumë përsëri shumë shpejt.

  Fëmijët e vegjël zgjohen mund të qaj. Prindërit kanë tendencë të ndihen ata duhet të "ndihmojë" fëmija juaj bie në gjumë përsëri. Kjo mund të bëhet ose pohoduvavshy tronditi fëmijën e tij, kështu që ju mund të dergjet.

  Si rezultat - shumë fëmijë, pas një farë kohe, në gjendje të bien në gjumë më vete.
  Ata varen nga ajo duke ndihmuar prindërit në vend që të mësojnë të ndjehen rehat vetëm. Fëmija fillon që të lidhen të shkojnë në shtrat me veprimet e prindërve të tyre. Nëse fëmija juaj i përshtatet në këtë përshkrim, ai ose ajo është duke vuajtur nga shoqata çrregullim gjumi.

  Në këtë situatë, babai mund të kuptojnë se fëmija e tij vuan nga çrregullime gjumi: "Unë vymotavsya. Çdo herë para se të shkojnë në shtrat më duhet të lëkundur fëmijën. Nëse ai merr natën, ai kurrë nuk ra në gjumë ndërsa unë nuk u vë në gjumë. "
  Data lidh fëmijën shkuar në shtrat me zë makina.

  Nëse jo, ai nuk mund të fle.

  • fle dobët shkaktohen nga gjumi i instaluar në mënyrë të pashembullt dhe syçeltësi

  Gjumë dallim Problemet, zakonisht ndodhin në fëmijët pas 2 vjetësh. Ata shfaqen kur fëmija juaj fillon të refuzojë të shkoni në shtrat çdo mënyrë të mundshme shmangura nuk jep ju lënë shtratin e tij. Problemet instalimi gjumë dallim mund të ndodhë gjatë gjumit, me orë të qeta, apo natën kur fëmija zgjohet.
  Prindërit duhet të kuptojnë se ata të vendosin kur është koha për të shkuar në shtrat. Ata duhet të insistojnë, edhe në qoftë se fëmija nuk është dakord ose është mjaft aktiv.

  Fëmijët mund të jenë shumë krijues, kur ata duan për të fjetur më gjatë.

  Fëmijët mund të kërkoni përqafohen ato përsëri, mund të kërkojë një shami, një gotë me ujë, një tjetër histori gjumit, kthehet në ose off dritat, apo ju tregojnë se "diçka të rëndësishme". Gjeni se ku e vërteta dhe gënjeshtra do të jetë shumë e vështirë.
  Ju duhet të jetë i patundur dhe në përputhje kur ju përgjigjen këtyre mashtrimeve. Privilegj të përforcuar sjelljen e fëmijës. Prindërit duhet të bëjnë dallimin në mënyrë të qartë në mes të fëmijëve kohën e gjumit.

  Si për të ndihmuar fëmijën tuaj të fle më mirë?

  Këtu janë disa rregulla për të ndihmuar në gjumë fëmijën tuaj më të mirë:

 • Ndiqni gjumit kohë të vazhdueshme.

  Çdo herë një fëmijë i lindur në mes të 10 dhe 30 minuta për të përgatitur për gjumë.
 • Vendosni sasinë e kohës zgjuar natën.
 • Komunikoni me fëmijën tuaj në kohën e gjumit. Mos lejoni TV, kompjuter ose video të marrë vendin tuaj.
 • Mos lejoni fëmija juaj të shikuar filma, software, video games që nuk i përshtaten atij për moshat.
 • Mos lejoni fëmija juaj bie në gjumë në duart tuaja, me të ushqyerit shishe.
 • Para se të shkojnë në shtrat nuk të le ushqimin tuaj të fëmijëve apo pije që përmbajnë kafeinë. Kjo përfshin çokollatë dhe e gazuara pije. Mundohuni të mos për t'i dhënë atij drogë që stimulojnë syçeltësi.
 • Një fëmijë duke fjetur mirë gjatë natës, i gëzuar gjatë gjithë ditës.

  Më mirë fëmija fle, ndjenjë më të lumtur e gjithë familja. Problemet e gjumit te fëmijët nuk është faji i prindërve. Ajo gjithashtu nuk do të thotë se problemi është shumë serioz.
  Nëse problemet e gjumit afatgjata të fëmijës suaj, ju duhet të bisedoni me pediatrin tuaj ose specialist në gjumë.

  Shko në krye.