Fle me zhurma - e keqeÇdo natë vullnetarët që morën pjesë në studim ishin të ekspozuar ndaj llojeve të ndryshme të zhurmës së trafikut në mëngjes kryerjen e detyrave të ndryshme, duke i lejuar ata që të shikoni psikomotorike dhe performancën neuropsychological dhe performancën e kujtesës.

Rezultatet treguan: pas një person i nënshtrohet fle impaktin e zhurmës së transportit në mëngjes kohë përgjigje mesatare për të stimujve psikomotorike në mënyrë të konsiderueshme (3,6 milisekonda) ulur. Reagimi më i ngadalshëm ishte e lidhur drejtpërdrejt me rritjen e të dy frekuencë dhe nivelit të zërit presion.

Në renditjen e trenave më shqetësuese të zhurmës zuri vendin e parë: ata shkaktoi numrin më të madh të awakenings dhe eksitim të mëtejshëm.

Vendi i dytë në makinë, kjo e fundit - në avion. Megjithatë, në kushtet e aktivitetit në këtë mëngjes vlerësim neuropsikiatrike nuk është prekur. Çdo lloj i zhurmës (ose kombinime të tyre), e futi në një nivel të ngjashëm të përkeqësimit të pjesëmarrësve të studimit.

Sipas Dr Eva-Maria Elmenhorst, studiues të Institutit të Mjekësisë Hapësirë ​​ajrore (Këln), zhurmë natë ndikon fort ata që janë të prirur për çrregullime të gjumit. Në rrezik janë njerëzit që punojnë në një shkallë rrëshqitje, të moshuarit, fëmijët dhe ata që vuajnë nga sëmundjet kronike.

I përgatitur News Olesya Shtynko.