Flini më shumë se 5 orë në ditë të këqijaNuk është sekret se për funksionimin normal të trupit të njeriut ka nevojë për mjaft gjumë. Sipas shkencëtarëve, efektet e privimit kronike e gjumit mund të jetë shumë më serioze se një zbavitje të vogël dhe të qenët i përgjumur gjatë ditës - ka raste kur një gjumë i shërbeu shtysë për zhvillimin e sëmundjeve të rënda të tilla si diabeti, hipertensioni dhe sëmundjet kardiovaskulare.

Më parë, shumica e shkencëtarëve argumentoi se fle plot një person ka nevojë për të paktën shtatë orë. Por shkencëtarët kohët e fundit amerikanë nga Universiteti i Kalifornisë, San Diego kanë hedhur poshtë këtë informacion. Ata argumentojnë se kohëzgjatja ideale e gjumit është ndërmjet pesë dhe gjashtë dhe një gjysmë orë në ditë.

Ky përfundim ata i bërë në bazë të rezultateve të eksperimentit të udhëhequr nga Profesor Daniel Kripke Psikiatrisë zgjati më shumë se 14 vjet dhe e cila i përfshirë 450 vullnetarë të moshës 50-80 vjet.

Pas viteve të vëzhgimit treguan se jetëgjatësia është shpesh ata që flenë të paktën pesë orë, por jo më shumë se gjashtë e gjysmë në ditë. Në përputhje me rrethanat, malospyaschie mburret një shëndet të mirë sesa ata që duan të fle. Kështu fëmijët për trup normal duhet të flenë të paktën 10 orë në ditë.

Tregimet e njerëzve të famshëm, e cila ishte e mjaftueshme vetëm tre ose katër orë gjumë në ditë, për shembull, një njeri i tillë ishte Napoleoni.


Por në çdo rast, shkencëtarët janë të këshilluar që të përqëndrohen në interesat e tyre - zakonisht "retrain" person mnohospyascheho nuk mund, dhe në qoftë se keni nevojë për pushim për 8 orë ose më shumë, nuk rezistojnë këtë.