Ataksi i trashëguar


 • Family ataksi Fridreyha
 • Ataksi cerebellar trashëguar Pierre Marie
 • Ataksi telangiektazisë-Louis-Bar

 • Ataksi mund të zhvillohet në disa sëmundje trashëguese të tilla si ataksi familjen Fridreyha, ataksi cerebellar sindromi i trashëguar Pierre Marie Louis-Bar dhe sëmundjeve të tjera.


  Family ataksi Fridreyha

  Fridreyha Family ataksi - një sëmundje e trashëguar kronike progresive, e cila karakterizohet me koordinim të dobët të lëvizjeve, të cilat kanë karakteristika ataksi ndjeshme dhe cerebellar. Më shumë i zakonshëm në meshkuj. Sëmundja fillon në fëmijëri ose në moshë të re (kryesisht në 6-15 vjet). Shprehur dystaxia ata janë gjithëpërfshirës, ​​të mprehta, njeriu nuk mund të merrni dorën e tij në një pikë të caktuar, shtrëngimi i duarve, sidomos kur afrohet qëllimin.

  Në rrjedhën e personit paraqet prirje këmbë të lartë në gju, në mënyrë dramatike e vë atë në terren (ecje pullë). Kur mbylljes shenjat e syve të ataxia përforcohet. Pothuajse gjithmonë festohet jerking e syve. Disa pacientë kanë humbjen e dëgjimit. Shpesh ajo rezulton të inteligjencës reduktimin. Së bashku me ataksi vërejtur ndryshime në strukturën e këmbë, lakim të shpinë, përçarje e zemrës.

  Trajtimi ataksi Fridreyha mbajtur 2-3 herë në vit, duke përfshirë përgatiten mjetet; dibazol, droga që përmirësojnë trurin dhe muskujt; ushtrim terapeutik, duke përfshirë ushtrime të veçanta për masazh të koordinimit; trajtim ortopedik.  Ataksi cerebellar trashëguar Pierre Marie

  Ataksi cerebellar trashëguar Pierre Marie - sëmundje kronike progresive trashëguar. Ai fillon në mes moshës 20 dhe 45 vjet. Tiparet karakteristike përfshijnë ataksia statike dhe dinamike. Njeriu humbet aftësinë e saj për të mbajtur një qëndrim, koordinim shqetësuar të lëvizjeve. Lëvizjet janë gjithëpërfshirës, ​​i mprehtë, i saktë. Hands dridhje me lëvizjen e qëllimshme. Përveç kësaj, një rënie në forcën e muskujve në gjymtyrë, zakonisht këmbët, shpesh vërehet një rënie në mprehtësi vizuale. Inteligjenca është reduktuar zakonisht. Trajtimi i sëmundjes është e njëjtë si në ataksi Fridreyha.


  Ataksi telangiektazisë-Louis-Bar

  Ataksi sindromi telangiektazisë-Louis-Bar (Louis-Bar) - një sëmundje në të cilën ka një kombinim i ataxia, shkelje e imunitetit, rrit ndjeshmërinë ndaj sëmundjeve infektive. Sëmundja manifestohet në moshë prej 5 muajsh deri në 3 vjet ataxia në mënyrë të qëndrueshme progresive cerebellar. Koordinimi i dobët i lëvizjeve me të njëjta si në ataxia tjetër trashëguar. Pastaj të bashkohen shenja të tjera të sistemit nervor: varfërimin e shprehjeve të fytyrës, lëvizjet e pavullnetshme e gishtave, të folurit monoton. Shpesh ka vonuar mendor dhe rritje. Tipike venat merimangë simetrik në mukozën e syve dhe lëkurës.

  Rritur në mënyrë dramatike ndjeshmërinë e pacientëve të sëmundjeve infektive, kryesisht traktin e sipërm respirator dhe mushkërive. Në kushtet e shkeljes së imunitetit dhe rritjen e rrezikut të kancerit.

  Diagnoza zakonisht nuk shkakton vështirësi. Kjo është konfirmuar nga ekzaminimi i gjakut dhe lëngut cerebrospinal. Në trajtim, vëmendje e veçantë duhet të drejtohen për trajtimin intensiv të ndonjë sëmundje ngjitëse. Drogë që rrisin sistemin imunitar, të përmirësuar trurin dhe muskujt e përdorur gjithashtu.

  Informacione nga artikullin "ataksi"