Media Social shkaku astmaNuk është sekret se media sociale është duke fituar shpejt popullaritet audiencë të gjithë botën dhe disa prej tyre qenë prej kohësh i lartë se vendet më të mëdha të popullsisë. Rrjetet sociale janë shfaqur kohët e fundit, por ndikimi i tyre në jetën e përditshme të madhe - tani e vështirë për të gjetur një person që përdor internetin, por kurrë nuk është përballur me shokët e klasës dhe Vkontakte. Ajo do të duket se bota virtuale nuk mund të sjellë ndonjë dëm, por shkencëtarët italianë mendojnë ndryshe - ata pretendojnë, rrjetit Facebook mund të jetë i rrezikshëm për asthmatics.

Kërkimi i tyre është i bazuar në historinë e tetëmbëdhjetë djalë pas thyer deri me atë të hiqet nga lista e miqve vajzës së tij.

Djalë nuk mund të pranojë këtë dhe i regjistruar në këtë faqe interneti me një emër të rremë për të vizitoni faqen e tij të dashurën. Ai ngazëllyer që kur vizita të tilla ai papritmas filloi të sulmeve të astmës. Sipas shkencëtarëve, problemet e mjedisit apo sëmundjet infektive mund të shkaktojë përkeqësimin e sëmundjes, që do të thotë se ai ishte shkaku i emocioneve të forta Facebook dhe ndodhja e sulmeve të astmës. Sulmet u ndal vetëm pas djali vizituar një psikolog dhe ai e këshilloi atë që të mos shkojë mbi në Facebook.

Këto studime ishin skeptik i shkencëtarëve të tjerë të cilët pretendojnë se çdo përvojë mund të përkeqësohet astmës dhe sociale rrjeteve ka të bëjë asgjë me të.


Kjo vlen për çdo sëmundje, e vetmja mënyrë - jo për panik dhe mos të lejojë veten për të jetuar të kaluarën, disa herë në ditë duke kërkuar në fotot e ish të dashuruar.