Kist vetmuar bone


 • Rreth kist solytarnoy kockave
 • Manifestimet solytarnoy cysts
 • Cysts kurs solytarnoy

 • Rreth kist solytarnoy kockave

  Solitary (Rinia) kist kockave ndodh kryesisht tek meshkujt (raporti i djemve dhe vajzave 3: 1), më shpesh në mes të moshës 10-15 vjet. Të rriturit rrallë ndodh kryesisht nëse nuk zbulohet sëmundje të fundit.


  Manifestimet solytarnoy cysts

  Pothuajse gjithmonë ndikon kockat e gjata, zakonisht krahun ose kofshën. Sëmundja zakonisht ndodh pa asnjë simptomë, ndonjëherë pacientët ankohen poyavlyayuschuyusya dhimbje të rastit ose të gjejnë veten në një ënjtje të vogël.

  Në shumicën e rasteve, manifestimi i parë klinik i kist kockave është ndryshim solytarnoy, shpesh pa paragjykim, që lind për shkak të lëndimeve të lehta apo jo.

  Në ekzaminim, pacienti me kist eshtrave duket fundin solytarnoy e trashje prekur kockave, pa dhimbje në prekje, të shtrënguar. Duke klikuar mbi murin e përmasave të mëdha të kist mund te devijimit kockat thickened. Joints Lëvizja gjymtyrët mbahen zakonisht në mënyrë të plotë.
  Çdo dëmtim të femurit dhe fyell e këmbës personi fillon të butë.


  Cysts kurs solytarnoy

  Kist Natyrisht solytarnoy kockë ka fazë të caktuar.


  Kist aktiv kockave gjendet në fund të kockës. Kjo ënjtje e theksuar e kockave, ka thyerje të përsëritura gradualisht zhvillohet të pasurive të patundshme të përbashkët përkatës. Kohëzgjatja e fazës - 8-12 muaj.

  Rritja e kist aktive të fëmijës kockave shkon në pasiv. Gradualisht kist zhvendosur drejt qendrës së kockave, rënie në madhësi. Kjo kockave cysts janë asimptomatike. Kohëzgjatja e tranzicionit fazës 6-8 muaj.

  Pas 1,5-2 vjet kist kockave vetmuar është zhvendosur në qendër të kockave dhe nuk zbulohen. Megjithatë, forca reduktuar kockave, e cila është një faktor që kontribuon në thyerje, e cila rritet së bashku, të ndihmojë për të zvogëluar volumin e zgavrën, dmth mbylljen e saj.

  Gradualisht, në vend të kist kockave është një zgavër apo vulë të vogël kockave.

  Informacion nga neni "kist kockave"