Qentë udhëzues për personat e verbër


 • Sytë qen tim dhe veshët
 • Qentë e trajnimit
 • Kosto-eyed dog

 • Qeni im - sytë dhe veshët

  Kolonel
  GVA në pension, George Khudyakov nuk mund ta imagjinoj jetën time pa qentë.
  Pas Institutit të Chelyabinsk motorike në 1972, ai
  shërbyer të gjithë vendin, ishte në Afganistan. Ai u martua. Ajo dukej
  të jetë, jeta është vetëm fillimi, por në 1985 Xhorxh V.
  të ftohtë dhe i sëmurë. Pas një të fortë të parë ai hipotermi
  u ndal për të parë një sy, dhe një vit më vonë një të dytë.

  - Për mua
  ishte një goditje e tmerrshme, - thotë kolonel në pension toger. - Unë kam qenë
  vë në spital, kështu që nuk namuchyvsya që ende nuk mund të qëndrojë

  spitalet. Kur familja ime u shpërngul në Chelyabinsk, gruaja vendosi - ne
  duhet një qen udhëzues. Pra, në shtëpinë tonë ishte i pari
  East European Shepherd Linda.

  Por manar jetuar në familje
  Khudiakova i gjatë, qeni u bë i sëmurë me kancer dhe vdiq. Georgy
  ende duke kaluar nga vdekja e preferuar e tij sepse ajo ndihmoi Linda
  të ndjehen si një qenie të plotë njerëzore.

  - Kjo ishte një i madh
  sy - thotë Georgy. - Unë nuk jam i frikësuar për të marrë nga ajo
  jashtë. Kur bariu vdiq, unë mendova se mund të bëjë më
  qen, por nevoja e bëri.

  Pas Linda në familje Khudyakov ishte një tjetër qen, por ajo ka jetuar vetëm tre muaj, pronari nuk e mbani mend edhe pseudonimin e saj.
  Tani
  një person me aftësi të kufizuara në grupin e parë të tetë jetojnë Labrador zezë
  Lupin. Kurrë për një moment larg nga pronari i tij qen, qen është zëvendësuar
  ai dhe veshët dhe sytë.

  - Ndryshe nga Linda Lupin shumë i qetë
  qen - tha Georgy. - Unë nuk e shoh edhe atë, por unë
  duket se ai ka një sy të mirë. Lupin ndihmon mua në çdo gjë. Pasi I
  mori nga shtrati dhe nuk duhet të ndjehen pantofla, Lupin i çuan në mua,
  madje ndihmoi ata vënë feçkë e tij. Një tjetër ishte rasti, unë rënë në rrugë
  syze, kërkoi gjatë nuk mund te gjendet dhe e gjeti qen dhe mi dha mua. Unë kam
  Unë dua të them se teknika të tilla në shërbim cynology nuk është mësuar.


  Lupin - qen i përsosur, unë nuk do të jetë në gjendje të bëjë pa ajo përbëhet nga dy hapa.

  Nëse
  Qentë e policisë janë mësuar që të jetë e keqe, udhëzon duhet të jetë e mirë. Dhe
  Lupin nganjëherë përdor mirësinë e tij për të pyetur të ftuarit
  që vijnë për të vizituar Khudiakova, diçka të shijshme.

  - George V., dhe si ju ecin me qen, të tilla si një farmaci?

  - Blind me një qen duke parë me sy të duhet të kalojë në të gjitha institucionet -
  Khudyakov thotë George. - Ka një ligj, por kjo është diçka për
  kjo nuk do të dinë çdo gjë. Farmaci unë të kalojë në mënyrë të sigurtë, dhe asnjë nga fjalët e mia nuk janë të
  thonë, por dyqanet dhe hairdressers nganjëherë nuk janë të lejuara. Një

  Unë thjesht nuk u lejua në dyqan, unë e la qenin tim në shesh, në
  I vodhi atë. Këto qentë janë shumë të shtrenjta. Në të vërtetë unë dua të them se
  për të verbër udhëzues personi qen - mbështetje jo vetëm në jetë, por
  dhe një mik i vërtetë besnik.


  Qentë e trajnimit  qentë e trajnuar janë kryesisht barinj dhe Labrador. Këto
  Qen i dedikuar, i mirë, të ekspozuar më mirë në trajnim.

  Formim
  është i bazuar në karakteristika me aftësi të kufizuara, për të cilat
  Dog dhe përzgjedhja e një palë "njeri - një qen" është në fazë të hershme
  Kafshët trajnimi.

  - Në çdo mbushur me aftësi të kufizuara
  Profili - thotë kreu i shoqatës rajonale Chelyabinsk

  Blind Tatyana Savitskaya - mbi bazën e të cilit është përzgjedhur dhe qen
  ndërtuar trajnimin e saj. Sot problemi i trajnimit qentë liderët
  për personat e verbër është e rëndësishme. Në qytetin tonë vetëm dy të tilla
  qen të trajnuar dhe rajon - gjashtë. Ne u përpoq me
  shefi i policisë cynology departamentit zonën e shërbimit
  Michael Sahakonem organizojë një qendër për përgatitjen e
  katërkëmbëshit udhëheqësit, por plani ynë nuk u materializua - në
  Shpenzimet e mëdha financiare.

  Vjetarë
  Puppies janë ekzaminimi veterinar, atëherë për dy javë
  instruktorë të monitoruar sjelljen e tyre, të vëzhguar reagimin e nxënësve për të

  macet dhe qentë e tjera. Gjithashtu kontrolloni hutuar apo qentë për
  të ofruara nga ushqimi palë të treta. Kriteret e përzgjedhjes janë shumë strikte, për shkak të
  ajo ndikon në sigurinë e pronarit të ardhshëm të qenit. Instruktor
  Qeni mëson të ecë në një vijë të drejtë, injorojnë distractions,
  tregojnë pengesat. Gjithashtu, kafsha fillon të kuptojë ekipin
  "Stop", "përpara", "të drejtë", "majtas", "qetë".


  % 3
  C / p

  Kosto-eyed dog

  Kryerja
  Qeni mund të pavarur të përzënë master: të anashkalojë pengesat
  manovruar në turmë, për të shmangur përplasjen me degët e verbër
  pemë, udhëtim në transportin publik, trena dhe

  etj

  Katërkëmbëshit sy të mësuar për të mësuar përmendësh rrugët në të
  në gjendje për të punuar nga kujtesa, dhe për të analizuar situatën dhe të marrë
  vendimet e duhura.

  Përveç kësaj, qen po pëson
  bindje, e cila përfshin të kuptuarit e komandave "ulur", "gënjeshtër", "të qëndrojë"
  "Vendi" humbur furnizimin me kallam. Trajnimi është i përfunduar provimin.
  Qentë e transferimit është me aftësi të kufizuara në qendrën e trajnimit
  qen. Para asaj personave me aftësi të kufizuara janë të
  dy-javë të trajnimit duke punuar së bashku me studentët e ardhshëm. Pastaj
  up testeve, të marrë pasaportën veterinare për kafshë.

  - Në
  Qentë për fat të keq, ne në të përgatitura profesionalisht

  vetëm në fshatin e rajonit Kupavna Moskës - tha Tatiana
  Pavlovna. - Me aftësi të kufizuara për të marrë këtë qen për të paguar
  Shuma mjaft i madh. Ne, natyrisht, nga ana e saj të ndihmojë personin:
  paguajnë atë të udhëtojë. Dhe të gjitha shpenzimet e tjera të përballohen nga
  i verbër. Për shembull, kostoja e një qenush - 15.000 rubla plus të njëjtën sasi
  ju duhet të paguani për qentë e trajnimit.

  Numri i orëve për çdo
  Pritjes - 5, një sesion - 3 orë, kostoja e një orë të trajnimit -
  100, numri i përgjithshëm i trajnimit është 40 ditë, dhe plus
  Akomodimi në këtë Qendër e Trajnimit Dog. Ajo është aq i vogël në qytetin tonë

  katërkëmbëshit udhëheqësit. Ne do të doja të shoh në këtë
  metropol më në fund kanë organizuar një shërbim që do të jenë të përgatitur
  udhëzojë qentë.

  Dhe mos harroni për fëmijët e verbër. Në
  Shumica e prindërve nuk kanë para të mjaftueshme për të blerë fëmijën
  mik katër këmbë, por sorry. Unë besoj se qeni jo vetëm që do të ndihmojë
  fëmijë pa frikë të lëvizur, për shembull, në oborr, por do të
  fëmijë të pushojnë dhe nuk tërhiqen në veten tuaj.

  Informacion nga artikullin "Dogs për të Verbërve".