Fjetur pa kompromentuar shëndetin


 • Dream me kredi
 • Pse nuk mund të fle?
 • Trajtuar shkaku, jo pasoja
 • Më e sigurt
 • Një Addictive dhe anulimi


  Dream me kredi

  Përdorimi i pilula gjumi mund të krahasohet me një hua në bankë. Ju mund të "marrë hua" një ëndërr në kohë duke përdorur tableta. Por në fund të fundit ju duhet të "paguajë" - çmimi edhe më shumë pagjumësi. Nuk ka automjete të tjera nuk do të të shpëtojë nga kjo llogaritje të kohës. Duke filluar të përdorin pilula gjumi, mos harroni se ju mund të keni varësinë nga droga. Kjo është arsyeja pse shumë ekspertë e konsiderojnë të papërshtatshme nga gjumi për të përpiqen për të përmirësuar gjumin me anë të përdorimit afatgjatë të tableta hipnotike.

  Sipas shkencëtarëve amerikanë në gjumë dhe Gerontologists "shumë të rralla për të gjetur njerëz të moshuar që me të vërtetë kanë nevojë për një metodë të pilula gjumi." Njerëzit më të moshuar kanë ide të ekzagjeruara për atë që duhet të jetë një ëndërr, "shpenzimet e shumë kohë në shtrat duke u përpjekur të bien në gjumë", ose duke përdorur gjumë si një ilaç për mërzinë.


  Pse nuk mund të fle?

  Shkaqet e pagjumësi që mund të "kuruar" pa përdorimin e drogës, si në vijim:

 • naps shumë herët ose të shkojnë në shtrat
 • ide e gabuar për sa gjumë keni nevojë çdo natë (përveç nëse ju ndiheni të lodhur gjatë ditës, ju fjetur mjaftueshëm natë më parë)

 • ndriçim dhe zhurmë (mbi dhomën më të qetë dhe të errët mund të kontribuojnë në një gjumë të shëndoshë)
 • përdorimi i çokollatë, kafe, çaj ose pije e butë më pak se tetë orë para gjumit
 • Mungesa e "ritual" para se të shkojnë në shtrat (banjë të ngrohtë, një libër të mirë, ushqim të lehta të freskëta, mungesa e menjëherë para se të shkojnë në shtrat apo në shtrat të promovuar gjumë i rëndë).
 • droga që mund të shkaktojnë pagjumesi (kafeinë, shumë analgesics, phenylpropanolamine, kontaktet, Sudafed, theophylline, aminophylline, amfetamina, amfetamina, sidnokarb, kortizon, hydrocortisone, për trajtimin e gjëndrës tiroide).
 • Përveç kësaj, pagjumësi mund të shkaktohet efekte negative kur të marrë fjetur pilula, tranquilizers dhe ilaqet kundër depresionit.

  Nëse keni pagjumësi, dhe ju përdorni një nga këto barna, ose në qoftë se një problem ndodh kur ju filloni duke marrë një tjetër ilaç, tregoni mjekut tuaj. Për të përmirësuar procesin e rënies në gjumë mund të rregullojë dozën ose të ndryshojë ilaçe.


  Trajtuar shkaku, jo pasoja

  Nëse shkaku i çrregullimeve të gjumit janë depresioni, është e nevojshme për të trajtuar depresionin dhe nuk e trajtojnë atë si indikacione për pilula gjumi. Nëse arsyeja është dhimbje, ne duhet të trajtojmë sëmundje që shkakton dhimbje, në vend se duke u përpjekur për të fjetur duke përdorur pilula gjumi.

  FDA abstrakt (ilaçe Kontrollit Menaxhimi dhe ushqim) në të gjitha qetësuesit, thotë: "Pagjumësia dhe stresi i jetës së përditshme zakonisht të kërkojë përdorimin e qetësuesit.

  Të moshuarit nuk duhet të përdorin barbiturates si hipnotike ose qetësuesit. "

  Prandaj, në arsenalin e një mjeku janë vetëm benzodiazepine - tetë tranquilizers, pilula gjumi pesë, zopiclone dhe imovan. Një nga më të sigurta pilula gjumi - dy të fundit. Të gjitha këto barna janë njëlloj të efektshme dhe si qetësuesit dhe pilula gjumi pëlqen.

  13 droga të tjera të ndryshojnë nga çdo grup tjetër të efekteve anësore, rreziqet janë veçanërisht të larta në të moshuarit. WHO nuk rekomandon për njerëz të moshuar për të përdorur hipnotike të tilla si flurazepam dhe triazolam, për shkak të mundësisë së lartë të efekteve anësore.

  Në vitin 1992. Shëndeti Research Group Sitizen Publik paraqitur një peticion me FDA për të ndaluar përdorimin e triazolam.


  Më e sigurt

  Më e sigurt nozepam, tazepam, temazepam, SIHNOPAM. "Nozepam është i sigurt nga të gjitha benzodiazepinat për njerëzit", për shkak të "kohëzgjatje të shkurtër dhe pa metabolitëve aktive" (dmth substancave që trupi i konverton të drogës, dhe që mund të krijojnë efekte negative). Nozepam shumë më pak shpesh se droga të tjera në këtë grup shkak të kujtesës zhvlerësim.

  Pacientët më të rinj mund të përdorë gjithashtu edhe temazepam dhe hemitratateve. Megjithatë, këto barna mund të jetë e varur dhe nuk duhet të përdoret më shumë se 2-3 javë.

  Nëse ju merrni një nga benzodiazepinat vazhdimisht për disa javë, ju keni çdo shans për të varësisë të drogës.


  Një Addictive dhe anulimi

  Ndërprerje e papritur shumë e rrezikshme. Në të mjekut të zhvilluar një plan sipas të cilit gradualisht redukton sasinë e fjetur pilula ose qetësuesit mesatare prej 5,10% në ditë. Kjo do të zvogëlojë gjasat e tërheqjes kur ndalur trajtim.

  Që të pijshëm fjetur, pyesni veten - A keni guximin dhe vullnetin për të qëndruar? Nëse ju nuk u garanton për veten tuaj, pyesni doktorin tuaj për të ju shkruaj një recetë vetëm një numër të vogël të tableta.

  Pyet atë gjithashtu përshkruajnë ju ilaçe për disa javë. Një zhvillim javor i varësisë pamundur.

  Në fund të çdo dite, vlerësojnë vetë ose me ndihmën e të dashurit që ju bëri gjatë ditës për të gjetur dhe për të eleminuar shkaqet e pagjumësi. Para se të drogës nuk kontrollon makinën dhe të punojnë me makineri të rrezikshme. Mos pini alkool - kombinuar pilula gjumi me alkool mund të jetë fatale.

  Para se të marrë drogë, sigurohuni që mjeku e di për ju, edhe droga të tjera të ndërmarra që shtypin sistemin qendror nervor, të tilla si ilaqet kundër depresionit, analgesics narkotike, antipsychotics dhe hipnotike, antihistamines dhe drogës antiepileptic.

  Pranimi i pilula gjumi në lidhje me droga të tjera me efekt qetësues, rrit rrezikun e efekteve anësore të rrezikshme.

  Ju gjithashtu mund t'i referohet një laborator të specializuar gjumë, kur është e përshtatshme:

 • të sqaruar shkaqet e pagjumësi (rreth 30), mbi të cilat varet kryesisht në strategjinë e trajtimit
 • i polysomnography - metodë e gjatë regjistrimit funksione të ndryshme fiziologjike gjatë gjumit
 • duke përdorur metodat e trajtimit jo-drogës së pagjumësia
 • përdorimi i trajtimeve të hipnozës që të zvogëlojë rrezikun e varësisë të drogës
 • të ndihmojë në heqjen e pilula gjumi në varësinë e drogës.

 • Informacione nga nenet "Insomnia" dhe "Rregullat marrja e sigurt pilula gjumi."