Organet terminally sëmurë britanike drogës transplantuar


Shumica kirurgët pretendojnë se
ata janë në një gjendje të vështirë: ata nuk mund të gjejnë mjaft
numri i donatorëve dhe për këtë arsye përdorin edhe autoritetet në të cilat tjetër
raste kanë rënë. Siç doli - kirurgët britanikë përdorin
"Ajo që është edhe më e mace bëhet" shumë shpesh: tre për qind e agjencive të
transplantuar në pesë vitet e fundit, të marra nga donatorët ndonjëherë
droga të përdorura. Disa nga këta njerëz vdiqën nga
mbidozë. Këto shifra janë shpalosur në përputhje me Aktin
Liria e Informacionit, shkruan edicionin britanik

Themelor
rrezik në transplantet e organeve nga të varurit nuk është edhe

se trupat e njerëzve që përdorin substanca psikotrope janë
të ngordhur. Arsyeja kryesore për skandalin - HIV dhe hepatit në masë
Më e zakonshme në mesin e të varurit. Edhe pse organet transplant janë
kontrolloni ende ruhet rreziku i transmetimit nuk është gjetur
Në analizën. Ankthi është edhe një rast ku donatori vdiq nga
mbidozë paracetamol që mund të shkaktojë dëme serioze në mëlçi,
por mëlçisë e tij ishte transplantuar pacientit në nevojë.

Mjekët
argumentojnë se vetë pacientët pajtohen për transplantim me qëllim
ulët-cilësi "produkt": edhe në qoftë se organi i sëmurë do të
zgjasë jetën e pacientit jo i zgjedhur.


Shifrat
Menaxhimi i solli e transplantimit të organeve në gazetaresk
Rezultatet tregojnë se nga Prill 2002 deri në mars 2007 të 450
janë marrë nga donatorët drogë e përdorur ndonjëherë, duke përfshirë
njerëz të varur nga droga recetë recetë nga
Fondet e anti-drogës dhe droga të paligjshme.

Në 14
raste, donatori vdiq nga një mbidozë droge. 10 Zemrat e transplantuar
e njerëzve të cilët kanë vuajtur sëmundje të zemrës ose kanë pasur
raste të dokumentuara të arresti kardiak. Nga 450 trupave të përdorura në
212 raste janë transplantuar veshkave, 126 - mëlçisë dhe 39 - zemrën.
Gjithsej për periudhën 14 261 organeve transplantuar, duke përfshirë 833

zemra.

Ky informacion është forcuar përsëri e quan ndryshim
Legjislacioni dhe të lejojë transplantet e organeve të vdekurit, edhe në qoftë se ata
përcaktuar shprehimisht që ta lejojë atë. Përjashtimet duhet
të jenë vetëm ata që heqja dorë e shkruar në mënyrë specifike.