Aids dëgjonLlojet e aparate dëgjimi

Dëgjimit - janë pajisje që rrisin zërin. Ato janë aplikuar në humbje të qëndrueshme të dëgjimit. Prototypes Aparate dëgjimi ishin vetëm akustik, ata dukeshin si një bri. Pjesë e ngushtë e kon futet në vesh. Kështu në kohët e lashta ngritur pragun e audibility të shurdhër. Tani, në kohën tonë, njerëzit mund të vini nga pajisjen më të përshtatshme ose të përdorin aparat dëgjimi binaural. Përveç kësaj, është treguar se të dy të veshur me dy aparate dëgjimi në atë një vesh humbjen e dëgjimit të plotë, mundëson shumë më të efektshme për të ndarë tingujt e gjuhës dhe për të marrë më shumë informacion.Aparatet e dëgjimit vijnë në xhep, BTE dhe vnutrishnovushnyh. Lloji i parë i aparatit të kontrollit është e thjeshtë, por pajisje të tilla janë zakonisht të rëndë dhe kanë aftësi të kufizuar për të ngritur. Të proteza të përdorura më gjerësisht auditory - BTE. Ata janë kompakt, ergonomik, ata pothuajse pa u vënë re - sepse pjesa më e madhe e pajisjeve të tilla është prapa veshit, dhe është vetëm astar dukshme vnutrishnovushnyh, e cila e bëri më parë në një hedh individuale. Shumica e aparate dëgjimi BTE moderne mund edhe të lidheni me TV tuaj. Pajisjet Vnutrivushni janë futur direkt në vesh, dhe trupi i pajisjes përsërit formën e veshit, veshit të jashtëm dhe të kanalit të veshit.
Aparatet e dëgjimit të ndryshojnë shumë në menaxhim. Manuali akordim nëpërmjet kontrolluesit të veçanta - një tradicionalisht. Por ndihmat dëgjimit gjithnjë e më popullore që janë programueshëm. Në vendosjen e pajisjeve të tilla është kryer duke përdorur software të veçantë. Kjo ju lejon të konfiguroni pajisjen për të pacientit individualisht, duke marrë parasysh karakteristikat dëgjimin e saj. Aparate dëgjimi programueshëm mund të jetë lloji BTE, dhe vnutrishnovushnoho. Ata zakonisht vijnë me dy ose tre aplikime që ju lejojnë të ndryshoni fuqinë shëndoshë në varësi të kushteve të mjedisit në të cilin ka një njeri.Aparate digjitale dëgjimit. Arritje të tjera surdotehniki. Pajisje të tilla në çdo mjedis për audibility maksimale, dhe ata "mund të" dobësojë tinguj të frekuencave të cilat nuk përfshijnë informatat e gjuhës. Aparate dëgjimi Multi-channel rritur volumin në frekuenca të ndryshme, dhe kjo çon në dallimin minimale ndërmjet strukturës së sinjaleve të folurit amplitudë dhe frekuencë, e cila nga ana e bën të mundur për të analizuar parametrat e shëndoshë intensitet, frekuencën, dhe thellësi ulje.

Informacion nga artikullin "Hearing Aid"