Marrëzi


 • Marrëzi
 • Arsimimi i duhur i fëmijës
 • Adaptim

 • Familja e di gëzimin - fëmija i shumëpritur ka lindur. Lumturi që shoqëron një ngjarje të tillë u dha shumë çmim të mendimit, trajtimet, paralajmërime mjekësore, alarmet. Fëmija ka lindur para kohe, mjekët bënë çmos për të shpëtuar jetën e këtij njeriu të vogël.


  Dhe tani rutinë e zakonshme. Ditët kalonin ditë, muaj nga muaj, djali u rrit, hanin, flinin, diçka belkotiv, kënaqet prindërit. Të tre vjet ai nuk ishte ndryshe nga kolegët e tyre, përveç se me kokëfortësi të gatshëm të shqiptoj fjalë të thjeshta, dhe foli me të, por ajo gjuhë të kuptueshme.

  Prindërit u bëri thirrje mjekëve, por ata nuk gjeti asnjë anomalitë. Pas tre vjetësh, është bërë një diagnozë të tmerrshme - çmenduri.  Marrëzi

  Çmenduri - një lindura apo të fituara gjatë viteve të para të sëmundjes së jetës që është gjetur në të gjitha prapambetjes mendore, por kryesisht inteligjencës. Fëmijët me këtë diagnozë nevojë për mbikëqyrje të vazhdueshme dhe kujdes. Për fat të keq, shumica e sëmundjeve të rënda paaftësi të fëmijëve nuk është gjithmonë e mundur për të diagnostikuar. Diagnoza në kohë duhet të jetë një aspekt i rëndësishëm në vëzhgimin e fëmijëve të tillë, sepse më herët sëmundje është zbuluar, trajtim më të shpejtë dhe më efektive do të jetë.

  Çifti mësuar diagnozën, me përvojë stres të madh emocional dhe një gamë e emocioneve negative. Ata mbijetuan çdo gjë që ndodh në situata të tilla - i parë ishte një tronditje, konfuzion, pafuqisë, frikë dhe pyetje konstante: "Përse kjo ka ndodhur me ne?". Pastaj filloi prindërit hedhur konsultuar me shumë mjekë me shpresën se ekspertët nuk bëjnë gjithmonë kompetent dhe mund të bëjë gabime në diagnozë. Ata shpresojnë se fëmija i tyre nuk është i sëmurë.


  Sa kohë vazhdoi, dhe të gjithë sëmundje manifestohet qartë. Para se prindërit përballur me një detyrë të vështirë, të përjetojnë ndjenjat e hidhësisë dhe ndryshojnë pritjet dhe qëndrimet e tyre ndaj fëmijës të sëmurë, nga njëra anë dhe pamundësisë për të ndryshuar statusin e biologjike dhe emocionale të fëmijës nga ana tjetër.

  Gradualisht, familja filloi riorganizimin psikologjike, përshtatjen, adoptimin e një fëmijë të sëmurë. Babai im nuk ka shkuar emocionalisht nga situata, dhe me nënën e tij më të përfshirë në rritjen e fëmijës.  Arsimimi i duhur i fëmijës

  Arsimi i duhur i një fëmije me aftësi të kufizuara intelektuale në familje është e mundur vetëm kur prindërit, veçanërisht nëna ime, të paaftë për të mbajtur një ekuilibër emocional në situatë të tillë stressohennoy kuptoj qartë problemin dhe vazhdimisht gjenerojnë premtuar program rehabilitimi. Një rol kyç në zhvillimin dhe edukimin e hershëm të fëmijëve me lojë të vonuar mendor faktorë të tillë si komunikim të vazhdueshëm, muzikë, lojra, trillime stimuluese.

  Ata gjithashtu kërkojnë klasa të rregullta për zhvillimin mendor dhe fizik në të gjitha rajonet, me ndihmën e madhe që ata kanë nevojë nga prindërit e tyre dhe anëtarët e tjerë të familjes.


  Njerëzit me çmenduri është e rrallë për të gjetur në jetë, si shumica e tyre janë në spitalet psikiatrike apo shtëpi pleqsh. Kjo familje ka ofruar në mënyrë të përsëritur për të vendosur fëmijën në një institucion të specializuar, por vendimi i saj ishte: "Ndërsa ne jemi, fëmija do të jetojnë në familje. Ne do të bëjmë çdo gjë të mundshme për të siguruar që fëmija është përshtatur me kushtet e jetës sonë. "  Adaptim

  Shkuarja nëpër të gjitha trajtimet, familjen e në mënyrë të vazhdueshme që nga vitet e hershme të jetës përfshirë në përshtatjen e saj.


  Ata kushtuar vëmendje të madhe për zhvillimin mendor të një djalë, ai formoi njohuritë e nevojshme të pavarur të jetës i rritur, aftësitë. Për shkak se ajo ishte Vitet e para janë kritike në formimin e psikikës dhe formimin e marrëdhënieve të fëmijëve me mjedisin. Prindërit e kuptojnë se fati i djalit të tyre, i cili ka zhvillim të veçantë intelektual varet nga aftësitë e ekzistencës së pavarur.


  Kjo familje është ndikimi reciprok i prindërve për fëmijën dhe prindërit e fëmijës. Në procesin e sjelljes së nëna e tij e nxjerra tri aftësi themelore:

 • aftësia që në mënyrë aktive të dëgjuar, të dëgjojë se fëmija dëshiron të tregojë prindërve;
 • aftësia për të shprehur ndjenjat dhe mendimet e tyre në një formë fëmijë të kuptueshme;
 • Aftësia për të përdorur parimin e "të dy të drejte", kur kanë të bëjnë me çështje të diskutueshme që flasin për të birin e tij në mënyrë që rezultatet e bisedimeve ishin të kënaqur të dy palët.
 • Inferioritetit biologjik vë fëmijën në drejtim të zhvillimit dhe disa kërkesa të larta për prindërit që janë të thirrur, në këtë situatë, për të lehtësuar përshtatjen e saj në këto kushte. Parenting një fëmijë me aftësi të kufizuara në zhvillimin intelektual duhet të jetë korrigjuese, që ka për qëllim tejkalimin e shkeljeve aktuale në dispozicion dhe për të parandaluar mundësinë e shfaqjes së tyre në të ardhmen.