Lupus sistemik lupus dhe shtatzënia
Lupus sistemik lupus
- Kjo
sëmundje e grave të reja, dhe është e qartë se çështja e shtatzënisë ndodh shpesh. Dëshira e madhe për të pasur një fëmijë është kundër
dhe frikë për shëndetin e tij. Nuk është e çuditshme, si deri kohët e fundit
lupus sistemik lupus konsiderohet
contraindication absolute për shtatzëninë dhe nevojën për të ndërprerë atë
fazat e hershme. Sot shkenca mjekësore ka arritur një nivel që
lejon gratë Pacientët eritematoz, kanë fëmijë të shëndetshëm, pavarësisht
Seriozitetin e diagnozës.

Lupus sistemik lupus
- Kjo
një sëmundje kronike autoimmune karakterizuar nga formimi i
Antitrupat të vet indet e saj lidhës të inflamacionit dhe shkatërrim.


Eritematoz prek enët e gjakut
joints, valvola dhe rreshtim të zemrës, veshkave, mushkërive. Ajo shkakton
vasculitis, artrit, miokardit, endokardit, defekt valvulave të zemrës,
pneumonia, glomerulonefriti, nefrit, polyneuritis. Është e qartë se të tilla
humbjen në shkallë të gjerë shumë e vështirë për të folur rreth shtatzënisë dhe lindjes. Ende
Trajtimi në kohë dhe e duhur dhe të paaftë për të arritur një domethënës
qëndrueshme të ndjehen më mirë dhe për të marrë një shans për të pjellë.

Para së gjithash, ju duhet të kuptoni se mundësia shtatzënisë në lupus zgjidhur
kolektivisht ndjekin rheumatologist dhe obstetër-gjinekolog.


Koha më e mirë për
lindja e një fëmije është në faljen, pra kur një grua
ndjehet i shëndetshëm. Nga ngjizja është zakonisht nuk ka problem, por
gjatë komplikimeve gjatë shtatzënisë shpesh lindin, nga rruga, është e
për të trajtuar. Besohet se gjysma e shtatzënitë në sfond
ndjesë ndodh dhe përfundon për fat të mirë, në 25% të rasteve - lindje të parakohshme. Për fat të keq, pjesa e mbetur 25% e grave kapërcen sëmundje
- Ka abort ose fëmija vdes në utero.

Duke shtatzënësi
në eritematoz
- Punë e vështirë që kërkon një përgatitje të plotë. Kryesor
Rregulloret e planifikimit gjatë shtatzënisë

eritematoz : Shëndetshëm dhe dietë të ekuilibruar, refuzim i plotë i shprehive të këqija
trajtim kompetent, mbikëqyrjen dhe zbatimin rigoroz recetat e mjekut. Vuri në dukje
se gratë që ishin për 5-6 muaj para konceptim e sipër
ndjesë, shtatzënia vazhdon normalisht dhe rikthim Lupus nuk lindin. Në të vërtetë rrallë shkakton shtatzëni
keqësim Lupus , por nëse kjo ndodh,
ajo është mjaft e lehtë mprehje ankorua drogë moderne. Në 6-15%
pacientëve gratë shtatzëna, në të kundërt, nuk është ndjenjë e mirë. Nga pika
rëndim të origjinës Lupus
më të rrezikshme janë dy trimesters e para të shtatzënisë.

Në këtë kohë,
reduktim i mundshëm në numrin e trombocitet në gjak dhe shfaqja e proteinave në urinë,
dukuri e artritit, pamja e njerëzve të pamend karakteristike, dobësi.

Pavarësisht nga fakti se shtatzënia nuk është e rekomanduar
marrë medikamente, terapi Lupus
nuk ndalet, dhe nëse është e nevojshme të zgjeruara madje. Shumica e drogës
Treguar me lupus janë të sigurta dhe nuk ndikojnë fetusin. Për shembull,
prednisone nuk e kalojnë placentën, dhe dexamethasone administrohet vetëm
kur çështja e lindjes para-gjatë dhe nevojës
mushkëritë fetale përgatiten për frymë të parë. Aspirina - Ilaçe të sigurta
dhe i cili përdoret në mënyrë shpesh për trajtimin parandalimin toksiciteti e trombozës.

Shumica (20%) ndërlikim shtatzënisë në lupus është toksikoz vonë - shtet
shumë serioze, që kërkon trajtim të menjëhershëm, dhe në disa raste - ofrimit të parakohshme. Vizitat e shpeshta në mjeku, kontrollin e gjakut
presion, pesha, urina rregullt jetik shtatzënë. Në kohë
Zbulimi dhe trajtimi toksiciteti - femra Vetësi dhe fëmijë.

Humbja e indeve lidhës në lupus sistemik eritematoz në 33% të rasteve shoqërohen
përpunimi i antitrupave antiphospholipid që dëmtojnë enët e gjakut të placentës - kryesore
organ që siguron të frymëmarrjes dhe të hahet fruta. Në rast

pamjaftueshmëri placental ndodh vonuar dhe kequshqyerjen
fetus. Antitrupat Content me testet e kontrolluara të gjakut, si dhe rritjen e fëmijëve, të punës
zemra e tij - me ultratinguj, Doppler, CT.

Rreziku kryesor fëmijës në praninë e Lupus Nëna - është parakohshmëri,
gjendet në gjysmën e kohës. Canopies shpesh ndodhin me prerje cezariane dhe
duhet të kryhet në një spital të pajisur për parakohe pleqsh
fëmijë.

Literatura nuk përshkruan ndonjë anomali kongjenitale tek fëmijët
lindur për nënat vuajnë lupus,
ata rriten dhe zhvillohen normalisht si fizikisht dhe mentalisht.

Në 33% të rasteve të grave gjatë shtatzënisë janë antitrupat anti-Ro në 10% të rasteve
shkaktojë të sapolindur lupus. A nuk e ngatërruar atë me sistemin e
i kuq eritematoz , ajo nuk tregon
i tmerrshëm dhe të zhduket për 3-6 muaj të jetës. Ndonjëherë ka probleme me
funksionimi i zemrës mund të tejkalohen, por edhe kur ruajtjen fëmija zhvillon
normal.

Shtatzënia në
eritematoz
mund dhe duhet të përfundojë me lindjen e një fëmijë të shëndetshëm. Vetëm
që duhet të kujdeset për nënën shtatzënë, duke marrë parasysh herë mundshme të këqija
shëndetësor pas lindjes - ajo ndihmon për t'u kujdesur për fëmijën.