Metodë intensive rehabilitimi neurophysiological Kozyavkin Pjesa 2


 • Manipulator i kyçit të dorës
 • Karrige Training
 • Kontrollues universale lojë
 • Imitues "Spider"


 • Manipulator i kyçit të dorës

  I parë i kësaj serie të pajisjeve janë dore montuar, e cila është projektuar për të përmirësuar lëvizjet e dorës. Varësisht nga pozita e trajton mund të trajnuar apo përkulje - extension kthen dorën ose majtas - djathtas. Gjatë seancave të regjistruara në parakrah krahun e pacientit, i cili është lartësi të rregullueshme.


  Set Rregullatori kërkohet rezistencën e ngarkesës, me lëvizjet e para të trajnimit janë të kryera me pak rezistence, e cila është atëherë rritur gradualisht.


  Për manipulator i kyçit të dorës zhvilluar dy lojë të specializuar "Bee" dhe "Cossacks"  Lojë "Bee" është projektuar për të trajnuar kthehet dorën e majtë - të drejtë. Kjo lojë është për aventurat e bletëve që mbledhin në mjaltë livadh të gjelbër nga lulet.


  Masazh fëmija juaj kontrollon lëvizjen e bletëve furçë në fushën e lojës. Kur ajo prek një lule apo daisy, kovë e saj bashkangjitur pikëz e mjaltë. Pas fituar një enë të plotë, bee lëviz në nivelin e ardhshëm të lojrave. Në nivele të ndryshme të lojës ajo duhet të strukur larg nga të fluturojnë agaric, për të shmangur grerëz dhe ikin nga shiu.


  Për të trajnuar përkulje lëvizjes - extension furçë projektuar lojë "Cossacks dhe bash ketu". Lakimi dhe straightening furçë, dhe menaxhimin e anije e tij, lojtar, duke shmangur ishull shkëmbor, larg nga flotës armike.


  Në nivelin e ardhshëm të lojës, lojtari hedhje kalorës në fushë dhe mposht kundërshtarët e tij.


  Që secili fëmijë ka aftësitë e tyre motorike dhe kufizimet, para se të trajnimit të parë ju duhet për të vendosur të lojës - të përcaktojë gamën e lëvizjes së pacientit. Informacione të mëtejshme mbi cilësimet fillestare të lojës, së bashku me të dhëna për efektivitetin e çdo sesioni lojë është e ruajtur në një bazë të dhënash dhe mund të përdoret për të analizuar ndikimin e trajnimit.


  Për të vlerësuar efektivitetin e pajisjeve të lojrave kompjuterike punonjësit e Klinikës Ndërkombëtar Rehabilitimit kryer një studim paraprak pilot mbi një grup prej 30 fëmijëve me paralizë pavullnetshëm hemiplegic cerebrale.

  Këto studime tregojnë se përdorimi i manipulator i kyçit të dorës në bashkëpunim pacientët e rehabilitimit fizik përmirëson koprrac funksion të dorës, të rritur sasinë e lëvizjeve aktive dhe forcën e dorës.  Karrige Training

  Për të zhvilluar trup koordinues dhe të përmirësojë stabilitetin sjellje në një pozitë të drejtë (kontrollin postural) është themeluar karrige Training. Ajo ka një sistem të sensorë që përcaktojnë pozitën dhe lëvizjen e trupit në tri fusha - bending përpara - të prapambetur, lakimi djathtas - majtas dhe kthehet. Informacion në lidhje me lëvizjet e trupit është transferuar në kompjuter dhe të përdoret për të kontrolluar një lojë kompjuterike.

  Për të punuar me karrige trajnimit krijuar një lojë me grafikë të tre-dimensionale "Bee në park."


  Kur trajnimi një fëmijë ulet në një ushtrim karrige pasme e cila është fiksuar në pjesën e prapme të pacientit. Një fëmijë i përkulur përpara, prapa, anash, ose duke e kthyer trupin, menaxhon objektin e saj në tre-dimensionale botë lojë virtuale.


  Udhëtim nëpër park dhe detyrat që kryejnë lojë, ky lojtar ka për të konkurruar me karaktere të tjera - merimangat, bletët dhe një vemje. Duke kërcyer mbi shkurre dhe tejkalimin e pengesave duhet të gjejnë sa më shumë lule, duke shmangur përplasje me armikun.


  Karrige Trajnim Aplikimi bën të mundur për të përmirësuar në mënyrë efektive të kontrollit të vullnetshëm lëvizjet e trupit, zhvillimin e koordinimit dhe tren forcën e muskujve gjatë seancave të terapisë fizike.  Kontrollues universale lojë

  Zhvillimi ynë i ri është një kontrollues universale lojë që mund të përdoret për të trajnuar lëvizjet në nyje të ndryshme. Kjo është një përshtatje shumë e thjeshtë, e cila është e bashkangjitur në gjymtyrë sipër dhe më poshtë të përbashkët dhe transmeton informacion për një lëvizje të kompjuterit. Ajo mund të përdoret për të trajnuar lëvizjet në kyçin e këmbës, gju, sup dhe i kyçit të dorës nyjeve.


  Për lojë më të mirë të ushtrimeve terapi fizike mund të përdoret njëkohësisht dy pajisje ndërsa lojë kompjuter lëvizjeve të kontrollit të të dy gjymtyrë. Për të punuar me një lojë pajisje lojrave universal zhvilluar në lidhje me gjyshen aventurat që udhëton në një ishull tropikal.

  Duke u ndalur në shenjat, ajo duhet të gjejnë rrugën e drejtë duke shmangur përplasje me rivalët. Gjetja e kokosit, ajo duhet të agjërojë dhe lëvizjet e shpeshta të gjymtyrëve të tyre për të thyer atë për të marrë çmimin.


  Një tipar interesant i kësaj loje është se ai kombinon dy lloje të lëvizjeve të trajnimit - Pla%
  D0? Them dhe lëvizjet mirë koordinuara të nevojshme për lëvizjen e duhur në fushën e lojës dhe lëvizje të shpejta me amplitudë maksimale dhe shpeshtësinë e kërkuar karakter të përshtatshëm për lojë në mënyrë për të thyer gjetur në një kokosit ishull tropikal.  Imitues "Spider"

  Një nga komponentët e rëndësishme të programit korrigjim lëvizje është trajnimi në imitues "Spider".

  Imitues është një metal i madh kafaz madhesia 2 * 2 * 2 m, e cila është e vendosur brenda pacientit. Për të trupit bashkangjitur tërheqje elastike e pacientit, të cilat janë të bashkangjitur në anën tjetër të projektimit - qelizës. Tërheqje e bashkangjitur për të trupit përmes elementeve të ndryshme mbështetëse në formën e prangat e veçanta të madhësive të ndryshme.


  Rregullo gjatësinë e purtekave dhe lirinë për të zgjedhur vendin e tyre të lidhjes mundëson individin të zgjedhin sasinë e forcës aplikuar në trupin e pacientit dhe drejtimin e saj, të zbatohet "web merimangash" individuale të suspendimit të tij. Kjo mund të zgjasë ndjeshëm gamën e ushtrimeve terapi fizike për pacientët me sëmundje të ndryshme.
  Në imitues, duke siguruar shkarkimin e nevojshme apo ngarkimin e pjesëve të caktuara të trupit mund të kryhet ushtrimet që kanë për qëllim zhvillimin e bilancit dhe kontrollin e sjellje, rritjen e lëvizjeve aktive dhe pasive dhe të zhvillimit të aftësive motorike të kërkuara.


  Me ndihmën e njësive që janë të bashkangjitur në kafaz, dhe shufra shtesë mund të atenuar selektive grupe të caktuara tren muskujve, duke rritur nivelin e tyre të funksionimit.


  Përdorimi i veprimeve të ndryshme trup të vogël shtathedhur varur derisa pacienti ndihmon për të zhvilluar pavarësinë motorike gradë antyhravitatsiynoho, duke i siguruar siguri të mjaftueshme dhe të motivojnë edhe pacientët më të ngurrojnë për të marrë pjesë në mënyrë aktive në procesin e rehabilitimit.
  Klasat në imitues "Spider" është veçanërisht efektive për pacientët me paralizë cerebrale, nervore - sëmundjet e muskujve, çrregullime të lëvizjes, si rezultat i lëndimit kokës - lëndimeve dhe goditje, si dhe patologji ortopedike për rehabilitimin pas lëndimeve sportive apo thyerje.


  Kundërindikimet për kategori të konsiderohen çrregullime të theksuara mendore që komplikojë kontakt me pacientin, si dhe kapjet e shpeshta dhe të shqiptuara.

  Informacion nga neni "lëvizjes korrigjim programit"