Pseudomonas aeruginosa


 • Karakteristikat e Pseudomonas aeruginosa
 • Sëmundje të shkaktuara nga Pseudomonas aeruginosa
 • Pseudomonas aeruginosa Transmisionit

 • Karakteristikat e Pseudomonas aeruginosa

  Pseudomonas aeruginosa - është një shkop në formë bakter formë celular Gram-negative. Ajo i përket gjini Pseudomonas (përfshin më shumë se 140 lloje të baktereve) Familja Pseudomonadaceae (psevdomonad). Gjithashtu i njohur si "Pseudomonas aeruginosa."


  E përhapur në natyrë gjendet në tokë, ujë, bimë, gastro-zorrëve
  trakt e njerëzve dhe kafshëve. Kjo mund të ndodhë në një biofilm bashkangjitur në çdo sipërfaqe ose substancë, dhe në formë të planktonic, përkatësisht si një bakterie të veçanta që lëviz nëpër flagjelë saj polare.

  Për më tepër, Pseudomonas aeruginosa është një prej mikroorganizmave më të lëvizin vëzhguara në mostrat e ujit nga burimet natyrore. Në gjendje jo vetëm të vazhdojnë për një kohë të gjatë në mjedis (atmosferë të lagësht apo të ujit), por edhe të riprodhuar me sukses. Temperatura optimale për zhvillimin e 37 gradë, por mund të rritet në 42 gradë.


  Extremely rezistent ndaj shumicës së antibiotikëve për shkak të pengesë krijuar liposaharidami
  membrane jashtme dhe prania shpeshtë në trashësinë e biofilm, gjithashtu eshte rol mbrojtës.
  Ka variacione që praktikisht nuk veprojnë ndonjë prej antibiotikëve të njohur. Çfarë
  Sa për disinfectants, aeruginosa Pseudomonas ndjeshëm ndaj 0,5% zbardh zgjidhje, 3% solucion peroksid hidrogjeni 2% zgjidhje e fenol (acidit fenik).

  Pseudomonas aeruginosa - një nga shkaqet e basseynschikov dhimbje koke, pasi ajo është në gjendje për të kolonizuar e zabyvayuchys tiled sipërfaqësore në nyje dhe Biofilmi mbrojtëse, që e bën atë të keqe për disinfectants standarde.


  Sëmundje të shkaktuara nga Pseudomonas aeruginosa

  Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas aeruginosa) mikrobiologë njohur si patogjen bimore, por mund të shkaktojnë sëmundje te njerëzit. Të thuash të drejtën, Pseudomonas aeruginosa është për trupin oportuniste e njeriut. Kjo mund të shkaktojë sëmundje vetëm në të drejtat më të ulët imunitetit. Ajo kurrë nuk e prek indet e shëndetshme të padëmtuara.

  Nga ana tjetër, nuk ka indeve të tilla të trupit, të cilat në rastin e zvogëlimit të dëmit apo funksione të tjera mbrojtëse mund të pësojë sulm aeruginosa Pseudomonas. Prandaj, infeksionet e shkaktuara nga Pseudomonas aeruginosa, janë infeksionet e shpeshta nozokomiale.


  Infeksion lokal shpesh ndodh në vendin e shkurtimeve (përfshirë seams operative) dhe
  djegiet. Pseudomonas aeruginosa mund të shkaktojë infeksione të traktit urinar (të regjistruar, për shembull,
  kateter), infeksion i syrit (si pasojë e lëndimit ose kirurgji), infeksion të lëkurës dhe indeve të buta (infeksionet plagë, dermatit, pyoderma).
  Pseudomonas aeruginosa është gjetur shpesh gjatë shqyrtimit të fëmijëve që vuajnë nga otitis media - inflamacion të veshit të mesëm.

  Ndaj infeksioneve tjera serioze, të shkaktuara nga Pseudomonas aeruginosa përfshijnë pneumoni, endokardit (infeksion i valvulat e zemrës), infeksionin e sistemit qendror nervor (meningjit dhe absces trurit), sistemi muskuloskeletale (përfshirë nyjeve) dhe traktin gastrointestinal. Për fat të keq, infeksion lokal shpesh zhvillohet në një kohë fatale Bakteremia (infeksion total trupit lidhur me depërtimin e baktereve në gjak).


  Infeksioni me Pseudomonas aeruginosa ndodh në tre faza: 1) bashkëngjitje dhe kolonizimin e baktereve
  (Riprodhimi) 2) penetrimi lokal i baktereve në inde, dukuri e infeksionit lokal 3) Infeksioni i përgjithshëm (infeksioni përhapet në të gjithë trupin - Bakteremia).
  Mekanizmi i ndikimit patogjen Pseudomonas aeruginosa së është një kombinim i dy faktorëve:
  invazive (Depërtimi në indet e dëmtuara) dhe toxigenic (release biologjikisht aktiv
  produkteve - toksine).


  Pseudomonas aeruginosa Transmisionit

  Siç u përmend, e mikroorganizmave të psevdomonad familjes (Pseudomonadaceae),
  duke përfshirë Pseudomonas aeruginosa Pseudomonas aeruginosa (), i zakonshëm në tokë, ujë, bimë në sipërfaqe. Ata gjithashtu mund të jenë të pranishme në lëkurë, nasopharynx dhe në zorrët e njerëzve të shëndoshë (e gjetur në rreth 3-5%) pa shkaktuar sëmundje.


  Infeksionet më të zakonshme të shkaktuara nga Pseudomonas aeruginosa, të marra në kushte

  objektet e banimit të trajtimit (kështu emrin e tyre - infeksion spitalor), për shkak të lartë
  grumbullim njerëzit me sistemet imun të dobësuar. Spitalet Pseudomonas aeruginosa shpesh të bartura nga
  kontaminuar ushqim dhe ujë, dhe përmes tualete, mbytet, faucets trajton ujit, objekteve,
  veçanërisht lagësht (p.sh., peshqir), të cilat mund të ndahen duke përdorur pacientët me
  Kontakt i drejtpërdrejtë me bakteret ose tërthorazi, nga duart e personelit mjekësor, etj

  Informacion nga artikullin "mikroorganizmave në ujë - Pseudomonas aeruginosa»