Pseudomonas aeruginosa dhe infeksion të traktit urinar


 • Aeruginosa Pseudomonas dhe rrugët e transmetimit
 • Shfaqje e infeksionit Pseudomonas e traktit urinar
 • Diagnoza e infeksioneve Pseudomonas te traktit urinar
 • Mjekimi i infeksioneve Pseudomonas të traktit urinar

 • Pseudomonas aeruginosa ka një vend të veçantë në mesin e agjentët e infeksionet e traktit urinar, si ajo është e karakterizuar nga një rezistencë të natyrshme për shumicën e barnave antimikrobike që përdoren në spitale, e cila shkakton komplikime të rënda dhe pas infektimit të sistemit urogjenital.


  Aeruginosa Pseudomonas dhe rrugët e transmetimit

  Tipar karakteristik i biologjik Pseudomonas aeruginosa - aftësia për sintetizimin e ujit-shpjegueshëm pigment fenazynovoho - pyocyanin, të mesme Ngjyra kulturës në blu dhe të gjelbër, të cilat në masë të madhe thjeshton identifikimin e rreth 70-80% të tensionet e Pseudomonas bacilet Gram-negative.

  Ata rriten edhe në mjedise artificiale, jo të eksitohet lactose dhe të formojnë një të qetë, kolonitë e rrumbullakëta fluoreshente ngjyra e gjelbër me një erë të këndshme. Në një shpifje të përgatitur nga një kulturë të pastër, shkopinj mund të vendoset në formë individuale, në çifte ose zingjirë të shkurtra formë.

  Infeksionet Transmisionit Pseudomonas janë të ndarë në bazë dhe të rralla. Në
  Burimet që janë të rëndësishme përfshijnë pacientët e infektuar me Pseudomonas aeruginosa dhe infermiereve ndihmëse duart. Një faktor i rëndësishëm në përhapjen e këtij infeksioni janë vegla të kontaminuara, zgjidhje, krem ​​dore, peshqir fytyrë, napkins për furçë rroje gjenitale dhe kështu me radhë.


  . n Për të përfshirë mënyrat e rralla të transmetimit mbi mjetet, pajisjet dhe pajisjeve që janë të nënshtruar dezinfektimit okazavsheysya joefektive; administrimin tek nje pacient i infektuar lëngjeve apo zgjidhje (albumina, 5% solucion glukoze, etj); zgjidhje ose medikamente, të cilat përfshijnë agjent jo efektive bakteriostatik, veçanërisht me përdorimin e zgjatur të saj (pika sy); disinfectants, të cilat bakteret Gram-negative mund të vazhdojnë dhe madje shumohen (disinfectants përmbajnë fenol, etj).

  Pseudomonas aeruginosa zbulon pronat e saj të shkaktojë inflamacion vetëm nëse ajo hyn në vendin e

  ndërpre mekanizmave normale mbrojtëse së bashku me patogjene ose infeksione të tjera. Kjo
  infeksion ndikon hospitalizuar kryesisht pacientët me sëmundje shoqëruese, persona
  të moshuar dhe fëmijë. Burimi kryesor i infeksioneve nozokomiale janë të sëmurë. Një pjesë më e vogël llogariten për tensionet batsylonosiyiv e Pseudomonas aeruginosa dhe rezervuarët e saj natyrore, të cilat, megjithatë, duhet të merren parasysh kur analizimin e përhapjes së infeksionit Pseudomonas. Pasi në trup nëpërmjet catheters, mjetet apo zgjidhje për ujitje
  uretrës ose vaginë, Pseudomonas aeruginosa të shkaktojë infeksion i rrugëve urinare
  sistem. Faktorë të favorshme për zhvillimin e tyre është kalkulez, defektet e lindjes

  organet gjenitale, konstante ose të përsëritura prostatectomy catheterization. Në mënyrë karakteristike
  infeksion në një mjedis spital të tilla si një departamentet urologjike. Pseudomonas aeruginosa është një prej më të mirë në mesin e patogjenëve në veshka transplantuar.


  Shfaqje e infeksionit Pseudomonas e traktit urinar

  Pseudomonas infeksion të traktit urinar zakonisht ndodh kronike
  muaj, dhe ndonjëherë vite, duke ndërprerë funksionin e veshkave.
  Ndonjëherë asimptomatike dhe zbulohen nga
  Studimi bakteryoskopycheskom e pacientëve ethe urinës që kërkon të shpeshta dhe konstante
  catheterization fshikëzës. Infeksion Ndonjëherë urogjenital shkon në formë të përgjithësuar me simptomat klinike të sepsës nga episodet kalimtare të etheve dhe përfundimin septike

  shoku. Pseudomonas aeruginosa është shpesh zbuluar së pari në urinë menjëherë pas
  Përfundimi i antibiotikëve të mbajtura kundër mikroorganizmave të ndjeshme në pacientët nënshtruar catheterization.


  Diagnoza e infeksioneve Pseudomonas te traktit urinar

  Laboratorët e përdorur diagnozë bacterioscopic dhe metodat serologjike.

  Diagnoza Bacterioscopic nuk është e vështirë, sepse indiscriminateness Pseudomonas aeruginosa të ushqyesve bën të mundur për të izoluar atë për ndonjë lëng relativisht të thjeshtë dhe të mediave të ngurta lëndë ushqyese. Megjithatë, Pseudomonas Dad, duke qenë një agjent kryesor i infeksionit është shpesh material patologjik në bashkëpunim me organizmat e tjerë gram-pozitive dhe Gram-negative.

  Për izolimin e saj nga komponentët e tjerë të shoqatës duke përdorur një numër të mjediseve diferenciale diagnostike.

  Duke përdorur diagnozën serologjike në një periudhë relativisht të shkurtër kohore mund të saktë diagnozën. Këto mundësi janë metoda immunochemical bazuar në ndërveprimin e antigjeneve microbial me antitrupa të përshtatshme. Përdorimin e tyre në lëngjet biologjike janë agjentë infektive si antigjenet dhe antitrupat e prodhuara në përgjigje të stimulimit antigjenik të sistemit imun.


  Mjekimi i infeksioneve Pseudomonas të traktit urinar

  Droga më efektive për infeksione të shkaktuara nga Pseudomonas aeruginosa, janë

  Antibiotikët Polipeptidi - polymyxins (polimiksinës B dhe M, si dhe afër tyre në strukturën colistin - polimiksinës E); aminoglycosides; Antibiotikët beta--laktam - penicilinat gjerë, spektri dhe cefalosporinat; Dioksydyn - antibiotik për administrim lokal dhe parenteral.


  Duke treguar immunoprophylaxis dhe immunotherapy infeksionin e Pseudomonas duke përdorur preparatet antigjen izoluara nga komponente të ndryshme celularë Pseudomonas aeruginosa, dhe duke përdorur të marra në Ig bazë hyperimmune dhe plazmës.

  Duke pasur parasysh mekanizëm dhe faktorët e përhapjes së infeksioneve të shkaktuara nga Pseudomonas aeruginosa, duhet të

  dezinfektim dhe sterilizim konsideruar mënyra më efektive për të parandaluar e tyre
  shpërndarje.

  Informacion nga artikullin "infeksionit Pseudomonas i traktit urinar"