Poshtë sindromi dispels mitet


 • Miti i parë
 • Miti Dy
 • Miti Tre
 • Miti Katër
 • Miti pesë
 • Miti i gjashtë
 • Miti Shtatë
 • Miti i tetë

 • Miti i parë. Poshtë sindromi është një sëmundje, ajo duhet të trajtohet

  Kjo nuk është kështu: Poshte sindromi
  është një kusht gjenetik që është përcaktuar nga prania e qelizave
  Personi një kromozom shtesë.

  Të ekstra 47 Shkaqet kromozom
  shfaqja e një numri të karakteristikave fiziologjike, për shkak të cilat fëmija
  do të zhvillojë më ngadalë dhe më vonë kolegët
  kalojë përbashkët për të gjitha fazat e fëmijëve.

  Njerëzit me sindromin Down
  jo i sëmurë. Ata nuk e "vuajnë" nga sindromi Daun, nuk
  "I impresionuar" ky sindrom nuk është "janë viktima të saj."

  Kjo është e gabuar për të thirrur një person me sindromin Down

  "Poshtë", "Daunenok" të flasin "njeri me sindromën Down"
  "Një fëmijë me nevoja të veçanta", "njerëzit me aftësi të kufizuara
  mundësi "ose" njerëzit me aftësi të kufizuara ".

  Për shembull, një banor i Shteteve të Bashkuara të ngjyrës sot quhet një zezak, dhe shprehu politikisht korrekt - African American. Sa për ne, mentaliteti ynë, kështu që dëshirojnë dhe do të.

  Miti Dy. Njerëzit me sindromin Down nuk janë të aftë për të mësuarit

  Kjo
  gabuar: hulumtim mit i mbështetur, i kryer në
  Agjencitë e specializuara, por nuk është çdo fëmijë nuk mund të
  në mënyrë efektive të zhvilluar, sepse ajo është e privuar nga dashuria prindërore stimul i madh për fëmijën.  Në të njëjtën kohë, që jetojnë në familje, nuk kanë perspektivë "
  (Sipas mjekëve) në fëmijë hodyk - ai ulet në dy - të ecin në dy
  gjysmë - të ngrënë me një lugë dhe flet fjalët e para në katër - tregon
  karakteri juaj mëson për të ndihmuar rreth shtëpisë, gati për të shkuar në kopshtin e fëmijëve, dhe
  pastaj në shkollë, të flasin një gjuhë të huaj, dhe të mësojnë kompjuterin
  ushtrim!

  Miti i tretë. Një fëmijë me sindromin Down fetusit sjelljen antisociale e prindërve

  Kjo
  gabuara: Statistikat një fëmijë nga 700 foshnjat duket të
  dritë me sindromin Down. Kjo përqindje është e ngjashme në vende të ndryshme,
  Zonat klimatike dhe shtresat sociale.

  Kjo nuk varet nga stilin e jetës

  prindërit, shëndeti i tyre, zakone të këqija, ushqim, pasuri,
  Arsimi, ngjyra apo nacionaliteti. Djemtë dhe vajzat
  i lindur me frekuencë të barabartë. Prindërit në këtë mënyrë kanë normal
  vendosur i kromozomeve.

  Miti Katër. Family rrëzon një fëmijë me sindromin Down

  Ky nuk është rasti: përndryshe bien familjen më shpesh!

  Mit Pesë. Njerëzit me sindromin Down janë të rrezikshme për shoqërinë dhe agresionit që tregon sjellje e papërshtatshme

  Kjo
  gabuara: njerëzit me sindromin Down janë në gjendje për të vendosur një shembull të vërtetë
  dashuri.
  Në mënyrë tipike, këta njerëz janë kaq të butë dhe miqësor. Por të gjithë kanë të vetët
  karakter dhe humor, si njerëz të zakonshëm ajo po ndryshon.  I gjashtë mit. Njerëzit me sindromin Down, ne jemi shumë më pak se në Evropë

  Kjo
  gabuar: në Evropë, njerëzit me Down Syndrome jetojnë në familje të përfshira në
  aplikimi i ndihmës shtetërore dhe të shoqërisë trajton ata si
  anëtarë të barabartë.
  Ne kemi 85% të familjeve me një fëmijë të refuzojë
  Poshtë sindromi në spital. Dhe njeri i vogël merr në
  institucion jetim nga e cila ajo kurrë nuk do të funksionojë.
  Në këtë
  mënyrë, një përshtypje të rreme se ne kemi njerëz me sindromën
  Në mënyrë të konsiderueshme më pak.

  Miti Shtatë. Me familjen time nuk ka ndodhur

  Ky nuk është rasti, një fëmijë mund të lindë në çdo familje, një aksident gjenetik.  Teti mit. Një fëmijë me sindromin Down që të jetë më mirë në një institucion të specializuar, nën mbikëqyrjen e

  Kjo nuk është e vërtetë: nuk është një term i veçantë që përshkruan se çfarë ndodh me një fëmijë në sindrom të institucioneve të posaçme
  hospitalism. Kjo është një shkelje e fëmijëve mendor dhe personal
  Zhvillimi i shkaktuar nga ndarja prej nënës dhe fëmijës qëndrimit në
  një institucion.

  Hospytalyzm imponon një ndikim negativ në
  të gjitha fushat e personalitetit të fëmijës, frenim intelektual, emocional dhe
  Zhvillimi fizik. Dhe kjo nuk ka të bëjë me praninë apo mungesën
  Sindromi poshtë.