Lloj guri të çmuar


 • Antraksit Historia
 • Çfarë është antraksit
 • Manifestim i antraksit
 • Parandalimi i antraksit

 • Antraksit Historia

  Në 1941. në një nga ishujt në brigjet veriore të Skocisë
  (Riert) eksperimente në shkallë të gjerë u zhvillua nga infeksioni Ushtrisë britanik
  Delet e antraksit në mënyrë që të "punojnë jashtë" procesin e shkatërrimit
  armë bakteriologjike. Pas shumë vitesh, sipas anglisht
  Gazetari Robert Harris, në ishullin "zeroja thjeshtë
  mund të kushtojë jetën njerëzore. " Duke supozimin Shkencëtarët ishull vullnetit
  i infektuar me spore të antraksit në 500 vjet.

  Në Rusi në vitet e fundit ka komplikuar

  Situata me antraksit. Çdo infeksion vit njerëzor regjistruar
  11-13 në provincat. Infeksioni ndodh kur kujdeseni për një kafshë të sëmurë,
  therjen, butchering kufomat, në kontakt me trupin e antraksit të vdekur
  Kafshët e infektuara me agjentin dëshirore e produkteve të kafshëve të tokës,
  lëndëve të para blegtorale dhe sende të bëra prej saj. Ngacmues
  hyn në trup nëpërmjet lëkurës ose mukozës microtrauma jashtme
  predha. Ka pasur raste të infektimit nga ushqimi (kur përdoret
  kontaminuar produkteve të mishit), i transmetueshëm (përmes kafshimit të mizave) dhe
  pluhur ajrore nga, lidhur me përpunimin e produkteve blegtorale të thatë


  (Të lëkurës, flokët, flokët, kockat, etj). Rruga kryesore e infeksionit të kafshëve
  - Food (nëpërmjet ushqimit dhe ujit).

  Njerëzit infeksion antraksit lidhur zakonisht me i paautorizuar
  Kafshët e detyruar therur hahet blihen
  nga duart e mishit dhe produkteve të mishit, përpunimin e leshit të ndotur, fsheh, etj
  lëndëve të para.


  Çfarë është antraksit

  Anthrax - sëmundje veçanërisht e rrezikshme infektive
  kafshët dhe njerëzit, të njohur që nga koha e Hipokratit. Edhe në ato ditë
  sugjeroi se kafshët shtëpiake mund të jetë një burim i infeksionit për
  njeri. Të ndjeshëm ndaj antraksit kryesisht barngrënësit
  kafshët blegtorale të mëdha dhe të vogla, kuaj, dreri, deve.

  Megjithatë,
  ajo mund grabitqarët sëmurë dhe omnivores (derrat).

  Sëmundja - bacil sibireyazvennaya (anthracis Bacillus)
  ekziston në 2 forma: vegjetativ, e cila është gjetur në trupin e pacientëve
  apo vdiq i antraksit në njerëzit dhe kafshët, dhe spore - kafshë jashtë
  Organizmat. Kafshët e sëmura të prodhuar antraks në urinë,
  feces, gjakderdhje të kthyerit e ajrit në një mosmarrëveshje.
  Ajo është forma shumë rezistente, të mbetet i zbatueshëm pas
  10-minuta valë; nën ngrohje të thatë në 120-140 gradë
  ata vdesin vetëm pas 1 - 3 orë në një autoclave në 130 gradë - përmes

  40 minuta; 1% zgjidhje formalinë dhe 10% zgjidhje e hidroksid natriumi vrasin ata
  2 orë. Mosmarrëveshjet infektuar sibireyazvennymi dhe fusha të tjera të tokës
  objektet e mjedisit për një kohë të gjatë dhe është një rezervuar i faktorëve
  transmetimi i infeksionit. Që rezulton nga kafshët sëmurë SYR
  (Flokë, të lëkurës, e flokëve, etj) dhe sende të bërë nga ai dyqan
  Rreziku epidemiologjik për vite me rradhë. Patogjen tokës
  Anthrax nuk mund të ruhet vetëm për dekada të tëra, por
  disa kushte të favorshme mund të riprodhoni.

  Shumica rrezik epidemiologjik i vjetër
  zjarri terren - skotomohylnyky, të cilat ishin varrosur dikur

  kufomat e kafshëve që kanë vdekur e antraksit. Këto skotomohylnyky madje
  shumë dekada, prodhimi i gërmimit mund të shkaktojë
  Shpërthimi në mesin e njerëzve dhe kafshëve.


  Manifestim i antraksit


  Anthrax në njerëzit e manifeston si lokalizuar
  (Skin) dhe forma të përgjithësuara. Në formën e lëkurës zakonisht ndikon
  zonat e ekspozuar e trupit, mukozës së syve, gojës dhe hundës.
  Pas një periudhe inkubacioni zgjat nga disa orë
  8 ditë, në futjen e patogjen shfaqet shtrënguar, itchy
  spot i kuq në vendin i cili është formuar flluskë e mbushur me verdhë

  ose flluskë lëngshme errët Pas hapjes ulçerë formuar është e plotë
  sero-hemorragjike exudate. Në skajet e ulçerë rrethuar lindin "vajza e flluska", që kalon në fazat e njëjta të zhvillimit përmes
  5 - 6 ditë që çojnë në formimin e antraksit smerald. Karakteristikë
  simptomë është një pa dhimbje ënjtje e indeve të gjerë, duke rritur afër
  të antraksit dhe nyjet limfatike të largëta. Në javën e 2 në vend
  kore smerald e zezë fillon për të formuar, në rritje sipër
  lëkurës, pas përjashtimin e cila është formacioni i indeve mbresë.
  Sëmundja shoqërohet me ethe deri në 39-41 gradë

  brenda 5 ditë - 7 ditë, fillimi i simptomat e dehjes.

  I përgjithësuar
  (Septike) antraksit mund të jetë një komplikacion i lokalizuar
  (Skin) proces, dhe kur pluhur dhe ushqim ajrore mënyrat e infektimit
  atje fillimisht. Sëmundja fillon me simptome akute të dehjes
  (Fever, dhimbje koke, lodhje, vjellje të përsëritura), me humbjen
  sistemi limfatike dhe organet e brendshme. Sëmundja ndodh shumë
  vështirë me vdekshmëri 100%. Me trajtim mjekësor në kohë
  ndihmë trajtojnë lëkurën antraksit në mënyrë efektive përfundon.

  Në rajonin e Vologda rasti i fundit i infektimit të njeriut

  dhe antraksit bagëti raportuar në 1980.
  në rajonin VOLOGDA. Situata e pafavorshme epizootike në
  nuk përjashton mundësinë e dërgimit të antraksit në Oblast
  foragjere, kafshët e fermave, produkteve shtazore
  dhe materialet e papërpunuara. Megjithatë, rreziku më i madh është restaurimi i aktivitetit
  i vjetër vatra antraksit terren. Sipas të dhënave të referencës
  Rajoni Vologda, më shumë se 550 artikuj, stacionare
  pakënaqur në lidhje antraksit në territorin e së cilës ishin raste
  sëmundje e kafshëve dhe më shumë se 150 vende të varrimit rënë nga siberian

  ulcerat e bagëtisë. Vendosur Aktualisht lokacioni i saktë
  vetëm 89 skotomohylnykiv sybirkovyh. Në disa zona skotomohylnyky
  rrezikuar, për shkak të dështimit të autoriteteve
  Kërkesat e qeverisë lokale për epidemiologjik
  siguria e përmbajtjes së tyre (okanavlivanie, obnesennya gardh duke shënuar
  të nënshkruar).


  Parandalimi i antraksit

  Parandalimi themelor sëmundje e antraksit në njerëzit dhe kafshët është
  përputhshmëri të plotë me rregullat sanitare dhe veterinare për parandalimin dhe kontrollin e sëmundjeve infektive,
  e zakonshme për njerëzit dhe kafshët, përfshirë kontrollin mbi përmbajtjen e skotomohylnykiv,

  objektet blegtorale, përputhja me rregullat veterinare dhe sanitare
  prokurimit, ruajtjen, transportimin dhe përpunimin e kafshëve të para
  origjina, sjellja e operacioneve të tokës.

  Vini re se sëmundjet nuk janë të vaksinuar
  Kafshët mund të ndodhë në çdo vend ku ka përherë
  disavantazh në pikë të antraksit. Studiuesit zbuluan se patogjen
  Anthrax mund të bëjë sipërfaqe të tokës madje edhe krimbat e tokës.
  Rreziku i infektimit rritet gjatë punës lidhur me lëviz
  tokës, erozioni i tokës shkrihet apo ujë shiu. Prandaj, fillor
  Detyra e parandalimit është imunizimi në kohë kundër siberian

  kafshët e fermave ulcerat (duke përfshirë pronësi private
  pronarët) të pafavorizuar përgjithmonë fusha. Subjekt Vaksinimi
  dhe ato që lidhen me një rritje të "rrezikut" të infeksionit
  antraksit.

  Publiku duhet të dijë se masa parandaluese të detyrueshme
  Anthrax është për të parandaluar konsumin e kafshëve të mishit
  Masakra e detyruar pa mbikëqyrje leje veterinare. I rrezikshëm
  për konsumin e mishit dhe produkteve të mishit (të importuara posaçërisht
  nga zona të tjera) që kanë certifikatën e cilësisë. Njerëzit të cilët kujdesen
  kafshë, duhet të respektojë higjienë të mirë personale.

  Në vogël
  antraksit dyshuar duhet menjëherë të kërkojë mjekësor
  ndihmojë.

  Informacion nga artikullin "na kërcënon Anthrax?".