Aritmia kardiake


 • Llojet e aritmia
 • Simptomet e aritmisë
 • Diagnoza e arrhythmia
 • Metodat e trajtimit të aritmisë

 • Për të caktuar trajtim adekuat është e nevojshme për të përcaktuar llojin e arrhythmia - që është, të rregulluar atë në EKG.

  Miliona njerëz në mbarë botën gjatë përvojës jetësore të tij ndërprerjeve të zemrës.

  Juaj
  mund të zemrës rreth 100.000 herë në ditë. Secila nga këto shkurtime
  fillon me një puls elektrik që ndodh në zemër.
  Çrregullime kardiake ritëm, të quajtur arrhythmias - një ndryshim në frekuencë dhe
  rregullsia e heartbeats. Rhythm mund të jetë shumë i shpejtë, too
  i ngadalshëm ose i parregullt.

  Llojet e aritmia

  Ka shumë lloje të aritmisë dhe bllokut të zemrës.

  Thjeshtuar ato mund të ndahen në grupet e mëposhtme:

  Takikardi - Një ritëm shumë të shpeshta (. Më shumë se 90 BPM Per min.). Takikardi ndahen në dy grupe: ventricular dhe supraventikulare.

  Bradycardia
  - Është impuls shumë i ngadaltë. Kjo varet nga mosha dhe fizik
  aktivitet, por në shumicën e rasteve më pak se 60 rreh impuls. min.
  konsiderohet e rrallë.

  Extrasystole - A
  rrahje zemre i jashtëzakonshëm. Në impulse normale sinus që dalin
  nyje dhe pasuar nga sistemit elektrik të zemrës. Kur arrhythmias
  Impulset që dalin nga nyja sinus.

  Bllok Heart
  - Kur puls nuk mund të kalojë nëpër fusha të caktuara të zemrës


  muskujve. Ndonjëherë ajo mund të përfundojë në arrest të plotë kardiak.

  Simptomet e aritmisë

 • Rrahje zemre
 • Ndërprerje, "revolucion" në gjoks
 • Dobësi, marramendje
 • Dhimbje ose presion në gjoks
 • Wheezing apo gulçim
 • I dobët dhe pavetëdije

 • Diagnoza e arrhythmia

  EKG: përshkrimi, analiza

  Elektrokardiogramë
  (EKG) paraqitje grafike e ndryshim i mundshëm që rrjedh nën
  a zemra mbi siperfaqen e trupit, regjistruar në makinë
  i quajtur EKG në EKG. Atje
  një prej metodave kryesore për diagnozën e sëmundjeve kardiovaskulare.

  Monitorimi Holter për

  Holter
  Monitorimi është emëruar pas studiues Norman J.


  Holter, i cili
  së pari e përdorur këtë teknikë në 1961. Kjo metodë e funksional
  diagnoza, përmes të cilit regjistrimi i përditshëm i elektrokardiogramë (EKG) në disa drejton. Regjistrimi EKG është kryer vazhdimisht për 24 orë.

  EKG me telefon

  EKG
  Telefoni mund të transmetojë electrocardiograms nga kudo
  i botës ku ka një telefon. Pacientët kanë së tyre
  asgjësimin e instrumenteve portative për të regjistruar dhe
  të transferuar në qendër të diagnostifikimi të largët kardiake (TSUKD) nga
  Lidhje telefonike elektrokardiogramë (EKG). Mjekët me përvojë TSUKD
  analizuar të dhëna të marra EKG dhe të japë rekomandime të menjëhershme

  pacient.  Metodat e trajtimit të aritmisë

  Trajtimi i aritmisë duke përdorur terapi të drogës

  Si
  Zakonisht, trajtimi fillon me emërimin e aritmia antiarrhythmic
  droga. Në disa raste kjo mund të reduktojnë ndjeshëm
  shenjat e arrhythmia.

  Radiofrekuencave larguarit (amputim) arrhythmia

  Radiofrekuencave
  amputim (amputim) - një prtsedur minimalisht invazive që
  lejon përdorimin e punctures të vogla krejtësisht të kuruar aritmi.

  Stimulues kardiak (stimulues kardiak, stimulues kardiak)

  Stimulues kardiak
  (Stimuluesit kardiak, stimulues kardiak) ose stimulues kardiak artificiale -
  pajisje mjekësore projektuar për të mbajtur ritmin e zemrës.
  Objektivi kryesor është për të ruajtur ose stimuluesve kardiakë

  Pacientët norma zemra imponim zemra e të cilëve
  jo shpesh mundi (bradycardia), ose një mjet i bllokadës
  në mes atria dhe ventricles (bllok atrioventricular).

  defibrillators kardioverter

  Shumë
  njerëz vdesin nga arrestimi i papritur kardiak në jetën e përditshme.
  Arrestimi kardiak shpesh shkaktohet nga aritmisë ventricular që janë
  shumica e rasteve do të mund të ndërpritet nga pacing dhe
  defibrillation.

  Trajtim i kombinuar i aritmisë

  Ajo kombinon të gjitha metodat e përshkruara më parë të trajtimit të aritmia.