Gripi i derrit dhe vaksinim


 • Rreth gripit të derrit
 • Vaksinat për parandalimin e gripit të derrit
 • Vaksina "Inflyuvir"
 • Vaksina "Pandeflyu"
 • Vaksina "Monohrippol" dhe "neo-MonoHrippol"
 • Ajo duhet të mbahet mend

 • Rreth gripit të derrit

  Gripit të derrit - një sëmundje e shkaktuar nga virusi i gripit të tipit A, zakonisht ndodh në derra.

  H1N1 - një lloj i (tendosje) virusin që shkakton shpërthime të rregullta të gripit sezonal në njerëz.

  Ndonjëherë, trupi i kafshës mund të jenë të infektuar në të njëjtën kohë me më shumë se një virus, duke lejuar gjenet e këtyre viruseve për përzierje. Kjo mund të çojë në një lloj të ri të virusit të influencës që përmban gjene nga burime të ndryshme.

  Pra, tashmë bërë shumë tendosje zhurma e gripit A / H1N1 - një lloj i ri i virusit që përmban materialin gjenetik të viruseve që haset në viruse prekin njerëzit, zogjtë dhe virusin e derrave ende sviney.Do grip nuk është kaluar për njerëzit, por forma e tij të fundit ndërllojshëm kapërcyer pengesa dhe mori mundësi për të përhapur midis njerëzve.  Emri "gripi i derrave" u shfaq besohet për shkak të faktit se në derra përzier disa lloje të virusit të influencës dhe një tendosje të reja që nuk mund vetëm të ndikojnë në njerëzit, por edhe të përhapet nga personi në person.

  Viruset e influencës mund të transmetohet me anë të teshtitjes dhe kollitjes (ajrore). Grimcat më të vogla të virusit mund të vazhdojnë gjatë në tavolinë, telefonat dhe sende të tjera, dhe në rast të hyjë në trupin e njeriut me gishtat - në gojë, hundë ose sytë.

  Për të reduktuar rrezikun e infektimit me influencën A ndihmë / H1N1 rregullave të thjeshta të sjelljes dhe të shëndetit. Për shembull, sa herë që ju duhet për të larë duart e tyre me sapun dhe ujë dhe të fshijë objektet e përdorimit të përbashkët, të tilla si nga trajton, lart e telefonit, etj
  Ata që kujdesen për njerëzit me simptomat e gripit duhet të përdorni maskë e disponueshme fytyrë.

  Edhe pse kjo është një lloj i ri i virusit, simptoma të gripit të shkaktuar nga tendosje gripit simptoma A / H1N1 janë të ngjashme me gripin normal "sezonal".

  Në pacientët me ethe të gripit të derrit, ka dhimbje në fyt, hundë i lëngshëm, kollë, dhimbje koke dhe dhimbje të muskujve, në disa raste, nuk janë të vjella dhe diarre.

  Mjekët nuk e rekomandojmë që të vetë-mjekoj. Nëse një person vënë re në simptoma të gripit të listuara, ai duhet të mos shkuar në punë, transportin publik dhe menjëherë thërrisni një doktor.  Në Rusi, aktualisht të barnave antivirale kundër gripit sezonal, i cili mund të ndihmojë në luftën kundër gripit të derrit.


  Vaksinat për parandalimin e gripit të derrit

  Një nga masat që ndihmojnë për të parandaluar gripin e derrave është vaksinimi.

  Në aktualisht i regjistruar katër vaksina kundër gripit të derrit (A / H1N1):

 • Monovalent Vaksina e gripit live "Inflyuvir" (lyophilisates për zgjidhje për administrimin intranasal), zhvilluar dhe prodhuar në FSUE "OJF-ve" MICROGEN ";
 • Vaksina e gripit Inactivated monovalent adsorbed sub'edinichnaya "Pandeflyu" (pezullimi për injeksion intramuskular), zhvilluar dhe prodhuar në FSUE "OJF-ve" MICROGEN ";
 • Monovalent Vaksina e gripit inaktivuar ndihmës sub'edinichnaya "MonoHrippol" (zgjidhje për injeksion intramuskular dhe nënlëkurës), e cila është zhvilluar nga LLC "Petrovax" dhe transferuar në prodhimin sipas licencës Shën Petersburg Institutin e Vaksinat dhe Sera;
 • Monovalent Vaksina e gripit inaktivuar ndihmës sub'edinichnaya "neo-MonoHrippol" (zgjidhje për injeksion intramuskular dhe nënlëkurës), zhvilluar dhe prodhuar LLC "Petrovax."
 • Dy të parët kanë nisur tashmë në prodhim në masë.

  Vaksinë e gjallë për qëllim për të vaksinuar njerëzit të cilët nuk kanë contraindications për përdorimin e tij. Vaksinat e inaktivuara janë të dizajnuara për njerëzit me contraindications të vaksinimit me vaksina të gjalla dhe fëmijët.


  Vaksina "Inflyuvir"

  Vaksina "Inflyuvir" ka për qëllim për instalacioni në pasazhet e hundës dhe është një "live" vaksina - që ofron një të plotë, të jetojnë, por i dobësuar ndjeshëm virus "derrit" gripit. Mekanizëm me të cilin vaksina ofron imunitet kundër infeksioneve - luaj "version shumë i dobët i" vërtetë "derrit" gripit shartuar trupin e njeriut. Hulumtimet klinike përfunduar deri tani vetëm në të rriturit demonstruar efikasitetin dhe sigurinë e kësaj vaksine për shëndetin e njeriut.

  Kjo vaksinë është projektuar instalacioni 2-fish në hundë me një interval prej të paktën 10 ditë. Secila paketë prej tre doza të vaksinës.  Vaksinimi është shumë e thjeshtë. Kutia është një nozzles injeksion shiringë për hundë të veçantë dhe një me një shishkë trefishtë dozë. Kreu i veçantë raspylitelnaya vënë në një shiringë, e cila rekrutuar vaksinë, dhe e varrosën në hundë.

  Të contraindications kryesore gjatë imunizimit vaksinën e gripit jetojnë janë: mbindjeshmëri ndaj proteinave pule, reagim apo komplikacion i post në administratën e mëparshme të vaksinës stinore të gripit, sëmundje kronike dhe në mungesë imuniteti akute dekompensimi (primar), immunosuppression (p.sh., marrja e drogës cytotoksike T., glukokortikoideve etj), onkologji, sëmundje hundës në fazën akute, shtatzënisë dhe laktacionit, sëmundje akute infektive dhe jo të transmetueshme, prania e shartuar e rrethuar nga fëmijët nën 6 muaj.

  dhe ata me imunodeficiencave fillore dhe të mesme të vështira.


  Vaksina "Pandeflyu"

  Vaksina "Pandeflyu" çaktivizohet vaksinë - se nuk ka virus live, por ka fragmente të virusit "derrit" virus i vrarë gripit janë në gjendje të gjenerojnë imunitet. Intramuskulare Zakonisht vaksinë. Sigurinë dhe efikasitetin "Pandeflyu" për të rriturit konfirmohet edhe nga provat klinike.

  Të contraindications kryesore gjatë imunizimit vaksinën e gripit inaktivuar janë: reaksion alergjik ndaj proteinave pule dhe përbërësve të vaksinës, kushtet akute me temperaturë apo rëndim të sëmundjeve kronike, SARS, sëmundje akute e zorrëve ose përgjigje të komplikimeve të mëparshme post-vaksinimit të sezonale futjen e vaksinave të influencës.

  Vendimi për të vaksinuar mjekun shtatzënë duhet të bëhet individualisht me rrezikun e infeksionit me grip dhe të mundshme ndërlikimet e infeksioneve të gripit.


  Vaksina "Monohrippol" dhe "neo-MonoHrippol"

  Vaksinat "Monohrippol" dhe "neo-MonoHrippol" prednanacheny për injeksion nënlëkurës apo intramuskular. Vaksina "MonoHrippol" është mbajtur në ampula, dhe "neo-MonoHrippol" - A doza shiringë se prodhuar tashmë në shiringë.

  Ata ndryshojnë kryesisht sepse antigjene per vaksinat "neo-Monohrippol" jo rritur në embrionet e pulës, siç është bërë me vaksinat e tjera, dhe në kultura qelizore. Pra, vaksinimi rekomandohet dhe njerëz alergjik ndaj proteinave pule.


  Ajo duhet të mbahet mend

  Por, para se të vendosni për vaksinat duhet të kuptohet se një garanci absolute e sëmundjes ajo nuk ka.

  Gjithashtu mos harroni se ai që shartuar vaksinën jetojnë në imunitet të ulët është një shans i madh për të marrë një grip të plotë të derrit.

  Ne duhet të kujtojmë gjithashtu se vaksinë e gjallë vaksinimi mund të kryhet pas një epidemi ka filluar tashmë. Kjo është mundësi shumë e madhe që loosening luftë imuniteti me tendosje të dobësuar posaçërisht të virusit (e cila është përmbajtur në vaksinë), ju pidchepyte dhe "të egra" virusin nga të afërmit, bashkë-punëtorëve ose transportin publik. Nëse ju ende nuk e keni perebolet "vaksinë" grip, ju merrni sëmundje "në të plotë" dhe mjaft të rënda.  Një problem tjetër është se vaksina "sezonal" grip nuk mbron nga "derrit" vaksinën e gripit dhe kjo e fundit, nga ana tjetër, nuk i mbrojnë njerëzit nga gripi "sezonal".

  Nëse e keni kryer vaksinimin e gripit sezonal "", ju ende nevojë për të vaksinuar kundër virusit të gripit A / H1N1. Fakti se vaksina kundër gripit sezonal "" përfshin tre shtamet tjera aktuale të gripit dhe nuk e mbrojnë kundër gripit të shkaktuar nga virusi A / H1N1. Megjithatë, ne duhet të kujtojmë se këto duhet të vaksinohen në intervale prej jo më pak se një muaj dhe në përputhje me udhëzimet.

  Neni përgatitur Byelokrysenko Oksana.