Ndërlikim më kërcënuese e hypothyroidism


 • Çfarë është komë hypothyroid?
 • Diagnoza komë hypothyroid
 • Trajtimi i komë hypothyroid


 • Çfarë është komë hypothyroid?

  Hipotiroidnaya komë - është zhvillimi ekstrem hipotiroza. Kjo është një jetë-kërcënuese komplikacion hipotiroza. Kur komë hipotiroidnoy është ulje e dukshme në prodhimin e hormoneve tiroide (thyroxine, triiodothyronine).

  Shkaktojë është reduktuar përshtatjen e organizmit kur ekspozohen ndaj situatave të pafavorshme ose stresues. Në të njëjtën kohë për shkak të mungesës së hormoneve tiroide dhunuara karbohidrate, yndyrë, proteina dhe metabolizëm-ujë kripë, mungesë e oksigjenit ndodh ind, dështimet në sistemin e qarkullimit të gjakut.

  Shkaqet e vendeve hipotiroidnoy mund të jenë:

 • hipotermi
 • dëmtim fizik
 • stresi mendor
 • Sëmundjet akute infektive
 • kirurgji
 • helmim
 • narkozë
 • qëllim droga hipnozës dhe antidepressant në sfond hipotiroidnoho shtetit.
 • Në këto situata, nuk është nevoja e rritur e hormoneve tiroide, që nuk mund të plotësohet duke ulur funksionin e saj dhe fillimin e mungesës akute të hormoneve tiroide.

  Vendet e shtetit hipotiroidnoy zakonisht zhvillohet gradualisht. Në fillim mund të jenë të qenët i përgjumur, dobësi. Ndoshta zbuloi një rënie të lehtë në temperaturën e trupit.


  Skin thatë, por lëkura është e fryrë. Ka një ngadalësim në qull ndjesi gjuha në gojë ndërsa duke folur. Tensioni i gjakut bie.

  Me rrjedhën e mëtejshme të procesit temperatura e trupit bie në 35 gradë ose më poshtë, ka lezione të frekuencave shkalla e zemrës për 30 rrahje në minutë. Presioni i gjakut bie në numrat kritike. Kjo është frymëmarrje e rrallë dhe i cekët. Gastro-intestinale traktit karakterizuar nga bloating, dhimbje barku, kapsllëk, bloating. Për shkak të presionit të ulët të gjakut dhe uljen e prodhimit kardiak zvogëluar funksionin e veshkave dhe të reduktuar urinë deri zhdukjen e saj.


  Diagnoza komë hypothyroid

  Vende Diagnoza hipotiroidnoy i themeluar në bazë të simptomave rritja hipotiroza pasi kalon një situatë stresues për trupin, temperatura më e ulët e trupit, një rënie të mprehtë në presionin e gjakut, të qenët i përgjumur, konfuzion, letargji dhe humbjen e vetëdijes. Gjaku është e përcaktuar nga përqëndrime të ulëta të hormoneve tiroide.


  Trajtimi i komë hypothyroid

  Mjekimi bëhet në departamentin e kujdesit intensiv spitalor të spitaleve. Intravenoz hormonet tiroide sintetike (levotriyodtironin) ose gojarisht nëpërmjet gavage jod.

  Hormonet e emëruar sintetike veshkave (hydrocortisone, prednisone). Ndonjëherë ju duhet të mbështetet në frymëmarrje artificiale. Janë masa urgjente për të normalizuar presionin e gjakut, norma e zemrës, vëllimi, sasia e urinës, temperaturën e trupit.

  Kusht moti varet trajtimin kohë fillimit, moshë të pacientit dhe sëmundjet shoqëruese të sistemit kardiovaskular, veshkat dhe sistemin nervor qendror. Nëse nuk trajtohet, vdekshmëria në koma hipotiroidnoy shumë e lartë. Në një favorshëm trajtim 70-80% të pacientëve shërohen.