Aureus më e tmerrshme


 • MRSA
 • Shkaqet e MRSA

 • Sipas statistikave zyrtare, numri i vdekjeve nga një prej më të keq
  Përfaqësuesit e infeksionit spitalor - MRSA (methicillin-rezistente Staphylococcus aureus) - për
  katër vitet e fundit është dyfishuar.


  MRSA

  Stafilokoket - Familja e gjerë e baktereve. Ata janë të pranishëm në shumicën e njerëzve dhe është pjesë e florës normale të lëkurës, mukozës dhe pjesës së poshtme të zorrëve. Transportin e Staphylococcus aureus është më shumë i zakonshëm në personelin mjekësor. Infeksion Staphylococcus në spitale dhe shtëpi të lindjes është ajrore dhe përmes duarve të ndotura të personelit mjekësor.

  Infeksioni mund të ndodhë përmes të hapur plagët, djegiet, syve, lëkurës dhe gjakut. Transmetimi i infeksionit nga instrumentet, catheters, dressings, artikuj të kujdesit dhe ushqim.


  SARM - a "modifikim" Staph ari (Staphylococcus aureus), rezistent tek një ose më shumë antibiotikëve. Deri më sot, studiuesit gjetën 17 lloje të MRSA, karakterizohet
  shkallë të ndryshme rezistencës ndaj antibiotikëve.


  Për trajtimin e MRSA është e nevojshme për të përdorur doza më të larta, duke rritur kohëzgjatjen
  trajtim apo përdorim i agjentit alternative antibacterial për të cilat ky lloj i MRSA


  ende e ndjeshme.


  Shkaqet e MRSA

  Gjenet bakteriale janë modifikuar vazhdimisht për të rezistuar armikun e tij kryesor - antibiotik.  Bakteret dobët në fytyrën e antibiotikut vrarë, ndërsa mjekësia më e qëndrueshme thjesht "hanë". Kjo do të thotë se herën tjetër që ju jeni ballafaquar me Staphylococcus, e cila mbijetoi me sukses takimin me një antibiotik, dhe rezistenca e fituar në këtë mënyrë ndaj saj.


  Kjo është arsyeja pse mjekët gjithmonë këshillojnë pacientët për të pirë larg të gjithë rrjedhën e antibiotikëve përmes. Nëse
  Pacientët nuk kompletimin trajtim, shumica bakteret vdes, por jo të gjithë. Mbijetuar rezistencën e fituar (p.sh. rezistenca ndaj antibiotikëve).

  Çdo mutacion pasues vetëm rrit aftësinë e baktereve për të mbijetuar.


  Përdorimi i numrit të madh të antibiotikëve në spitale dhe amësisë është numër po aq i madh
  mutacionet aureus, duke përshpejtimin mutacionin e saj dhe rritja e stabilitetit.


  Infeksioni MRSA mund të jetë shumë i rrezikshëm në pacientët debilitated, veçanërisht në qoftë se ajo nuk arrijnë të njohin jo të kuruar të njëjtat antibiotikët.


  Shqetësimet e forta shkaktojnë mjekët raportuar rritje të numrit të infeksioneve dhe
  vdekjet nga MRSA. Mund të ndodhë që një formë tip i Staph që është rezistent ndaj të gjithë antibiotikëve.

  Ka tashmë VRSA ose vankomicine-rezistente Staphylococcus Aureus, është rezistent ndaj vancomycin. Një GISA UK regjistruar ose glycopeptides-rezistente Staphylococcus aureus, sipas rezistent ndaj glycopeptides.


  Edhe pse antibiotikët të reja janë vazhdimisht duke u zhvilluar, ekspertët pesimiste besojnë se zhvillimi i rezistencës ndaj tyre - kjo është vetëm një çështje kohe.


  Mjekët janë duke u përpjekur që të paktën të ngadalësojë rritjen pamëshirshëm në numrin e specieve rezistente bakterore.
  Një nga arsyet kryesore - shpërdorimi i antibiotikëve. Shpesh ndodh recetë e antibiotikëve në pacientët me një infeksion viral.

  Duke pasur parasysh se antibiotikët të bëni asnjë efekt në viruset. Por bakteret në trup nga të antibiotikut të ndjehen të madh - shndrrohet dhe të shumohen. Deri tani mjekët e rekomanduar për të reduktuar antibiotik.


  Një i rëndësishëm duke i mbrojtur pacientët nga MRSA parë mjekët në spitale të përmirësuar kushtet higjienike.
  Komente me dorë në spitale tani bëjë më shumë dëm sesa të mirë, si ata vënë infeksioni përhapet. Zgjidhje për këtë problem është parë duart plota pas çdo trajtim
  pacient.

  Informacion nga artikullin "Staphylococcus"