Ruaj veten elbÇfarë është elb. Simptomat

Një sy i lënduar ... shoh në pasqyrë - mirë, ajo është, buzë bymehet shekulli, flushed, e dhimbshme për të prekur. Pra, ky vend është elb. Elb - asgjë si inflamacion të follicles flokët dhe gjëndra dhjamor, të vendosura në buzë të shekullit. Disa ditë fryrë vend i lënduar, pastaj një kokë, ashtu si ngjalat e zakonshëm. Kur elb pjekur, dhe qëndron kreu thyen pleh organik.
Nëse i mirë i njeriut imunitet, elb dhe shpejt të kalojë atë. Por me imunitet të dobët mund të kërcejnë disa elb. Kjo është një barrë e rëndë në sistemin e mbrojtjes së trupit, ethe, ënjtje e nyjave limfatike mund të ndodhin.


Prandaj, material mbi Donlcc nuk duhet vetëm të ndihmojë të shpëtoj prej elbi, por të shmangur gabimet në trajtimin e saj.


Ndihma e parë për elb

Kur elb është vetëm fillimi për të dalë, ju mund të përpiquni të djeg vendin e ardhshëm të elbit. Bëhu sende të kujdesshëm, të cilat ju do të djegur elb, nuk e kam marrë ju në sy. Ju mund të djegur fërkim alkool, jod ose bojë të gjelbër. Kur djegur sytë lënduar duan për të mbyllur. Më të përdorni një shkop pambuku - ajo është mjaft e hollë, në mënyrë që mos të marrë në sy. Në mënyrë që të shkatërrojë infeksionin dhe jo të mbajë leshi pambuku prospirtovanoyu në zonën e prekur për 20 minuta.Elb Sa e rrezikshme.

Rreziku lind vetëm nëse ajo është e gabuar për të trajtuar apo diagnostikuar saktë. Duke u përpjekur të shtrydh qelb shpesh çon në përhapjen e infeksionit përmes enëve të gjakut dhe madje mund të çojë në meningjit (inflamacion të meninges) ose helmim të gjakut (sepsë). Dhe nuk ka në spital serioz është i nevojshëm. Në dukje të padëmshme procedurat termike mund të çojë në pasoja serioze. Dhe një tjetër rrezik - nën maskën e elbit mund të fshehin sëmundje të tjera. Kjo mund të jetë, për shembull, halyazyon. Ajo mund të shërohet vetëm kirurgjike.

Në mënyrë të ngjashme, nën maskën e elbit mund të fshehin tumoreve dhe arsimin cistike.

Informacione nga artikullin "Sytë Elb"