Ryatuyemosya e parandalimit legionellosis


 • Legionellosis: çfarë duhet të trembet
 • Parandalimi i Legionellosis: të marrë veprim

 • Legionellosis: çfarë duhet të trembet

  Legionellosis, ose e ashtuquajtura "sëmundje Legjionarit" - një sëmundje infektive shpesh shkakton epidemi mes njerëzve nga vende të ndryshme. Sëmundja është regjistruar për herë të parë në 1976 në Filadelfia, kur virus i panjohur më parë vrau 30 veteranët amerikanë të Luftës së Dytë Botërore. Përhapja e shpejtë e baktereve në Evropë çoi për të njohur dhe studiuar sëmundje, e cila konsiderohet fatal.

  Sëmundja është akute dhe shpejt dhe, sipas statistikave, rreth 12% fatal.

  Sipas statistikave, të kontabilitetit shpërthimet në Shtetet e Bashkuara, metodë kryesore e infeksionit në masë të njeriut nga sistemet e ujit - ajrore, nga aerosols të krijuara në zonat e rrezikut, dush dhoma, spitale, pishina, palestra, barakave, banja dhe lagjet që jetojnë në lan makinë, ujit gjykatat në kullat e ftohjes.

  Kur temperatura e ujit mbi 20 gradë në zonat e rrezikut janë gjithashtu burime, ujitje të kopshteve dhe lawns dhe vetë pishina.

  Ka 43 lloje të varieteteve Legionella, të cilat janë të shpërndara gjerësisht në natyrë. Kolonitë e tyre zakonisht janë të shumohen shpejt në temperatura 20-50 gradë në ujë të freskët, sidomos në biofilm.


  Nëse dizajni karakter dhe mirëmbajtjen e sistemeve të furnizimit me ujë nuk ofrojnë sterilitetin adekuate, sistemet e tilla mund të formojnë koloni dhe të riprodhoni Legionella pneumophila.

  Feature i patogjen është rezistenca e saj ndaj dezinfektues më të zakonshme - klorit, veçanërisht në rastin e një amebë ose një riprodhim në një biofilm në sipërfaqen e brendshme të tubacioneve dhe elemente të tjera të ujit.

  Kjo do të thotë se metoda tradicionale e ujit të mbrojtur në rast të Legionella nuk punon. Rezistent ndaj temperaturave të larta patogjen. Riprodhimi patogjen ndalesa jashtë varg temperaturë të 20-55 gradë.
  Parandalimi i Legionellosis: të marrë veprim

  Sa të rëndësishme janë këto masa të njohur për të parandaluar rënie Legionella pneumophila në pajisje të shpërndarjes së ujit.

  Masat periodike parandaluese

 • ngrohjes trajtimin e ujit;
 • Ekspozimi i sipërfaqeve të brendshme
  Sistemet e furnizimit me ujë (tanket e magazinimit, kaldaja) dhe rrezatimi ultravjollcë të ujit të vështirë;
 • Efektet elektrokimike në ujë, oksidimit anodic, ngopjes me ujë bakrit dhe joneve argjendi.
 • Ndër masat e parandalimit periodik më praktik për shkak të thjeshtësisë dhe qasjes jeni gatim sistemet e ujit.


  Ngjarje parandalimi i përhershëm

 • ruajtjen e temperaturës së ujit për ujë të ftohtë poshtë 20 gradë dhe ujë të nxehtë - mbi 55 gradë të gjithë rrugën nga vende të ujit dhe ngrohjes njësive të konsumatorit;
 • sistemet e ujit të projektimit aplikimit, redukton numrin dhe gjatësinë e zonave të verbër, ku vëllimi i vogël i ujit të ftohtë të ujit mund të mbesin dhe të ngrohjes dhe ujit të nxehtë të ngecë në vend dhe të ftohtë;
 • Përzgjedhja e materialeve për elementet e ujit, pengojnë riprodhimin e Legionella pneumophila.
 • I rëndësishëm për zbatimin e profilaksisë vazhdueshëm me qëndrueshmërinë e të dhënave Legionella pneumophila në temperatura të larta:

 • 50 gradë Celsius - bakter mbijeton, por nuk kopjoj;
 • 55 gradë - bakteret vdesin brenda 5-6 orësh;
 • 60 gradë - bakteret vdesin në 32 minuta;
 • 65 gradë - bakteret vdesin për 2 minuta;
 • 70-80 gradë - dezinfektimi i menjëhershëm i pakushtëzuar.
 • Pyes veten

  Në përzgjedhjen e masave për të elementeve materiale të rolit të veçantë të furnizimit me ujë të bakrit dhe të bakrit lidhjeve, duke i dhënë të veprimit bakteriostatik dhe baktericid në lidhje me një shumëllojshmëri të mikroorganizmave, t. H. Legionella pneumophila. Tuba bakri, sidomos në zonat afër konsumatorit, dhe në të vërtetë janë një mbrojtje më të fundit në shumë raste ku ka ujë i ndenjur dhe rritja e temperaturës prej më shumë se 20 gradë ose rënie nën 50 gradë.  Nga ana tjetër, këto tubacione, kaldaja, tanke drives si çeliku të karbonit, polimere (polibutilen, PVC dhe CPVC, polietileni, etilenit-propylene dhe latex) materiale të nxitur zhvillimin e kolonive të pneumophila Legionella dhe rritje në sipërfaqen e brendshme të krijimit të biofilmave tub ku jetojnë këto baktere .

  Kjo duhet të jetë interesante për pronarët e shtëpive private me tanke individuale me ajër të ujit me ruajtje.

  Në kohë përkiste mundësinë e legionellosis infeksionit njerëzore si diçka maloveroyatnomu. Në korrik 2007, (. Në kur rajon Upper Pyshma Sverdlovsk mbajtur pneumoni Surge pulmonare të shkaktuara nga patogjen Legionella pneumophila, - legionellosis, ose të ashtuquajturën "sëmundje Legjionarit"), u bë e qartë se nga sëmundja vdekjeprurëse do të mbrohet askush, nëse nuk marrin ngjarje të veçanta.

  Masat janë të thjeshta, por të nevojshme.

  Informacion nga artikullin "Legionella në:. Si të mbrojnë veten e tyre"