Lifeline në bel mund të çojë në një sulm në zemër
Statistikat tregojnë se ndërsa shumica e njerëzve ëndërr e humbjes së peshës të humbur peshë në zonën e stomakut - për të hequr qafe të ashtuquajturat "qarqet e shpëtimit" rreth belit. Dhe mjaft shpesh një "rreth" është edhe në njerëz pesha e të cilëve kurrë nuk tejkalon normal. Arsyet kryesore për blerjen e bizhuteri të tillë unaesthetic si "rrethin e shpëtimit", është të overeating, dështimi për të caktuar ushqimi dhe mungesa e ushtrimit dhe punë ulur. Të gjithë këta faktorë mund të çojë në faktin se yndyrë të depozituara rreth belit fillon të kaloj dhe madje edhe vajzat tonkokostnyh. Kjo yndyrë është e rrezikshme për shëndetin - sipas shkencëtarëve, për më tepër, se kjo shifër e bën mungesa e shëmtuar, ajo mund të shkaktojë të sulmit në zemër ose goditje në tru.

Për 14 vjet, shkencëtarët amerikanë kryer një hulumtim me pothuajse 13 mijë vullnetarë moshën e rritur. Në studimin e mënyrës së tyre të jetës dhe të jashtëm të dhëna të marrin parasysh jo vetëm indeksin e masës trupore (vlerë, për të vlerësuar shkallën në të cilën njeriu masiv dhe shtat e tij), por raporti i belit dhe hips, që tregon sasinë e yndyrës që është depozituar në bark. Prandaj, perimetri bel më i madh, më i lartë norma "brez shpëtimi". Gjatë hulumtimit për 14 vjet vdiq rreth 2.500 njerëz, pothuajse gjysma e tyre - nga sëmundje kardiovaskulare.


Shkencëtarët kanë dokumentuar se vdekshmëria është rritur në mënyrë të konsiderueshme në mesin e njerëzve me indeksin e masës trupore normale, por me një të lartë "bel-hip". U shënua nga fakti se edhe në njerëz të cilët janë të trashë, rrezikun e gjetjes sëmundje të zemrës që çon në vdekje, në mënyrë të konsiderueshme më e ulët sesa në ata që kanë peshë normale, por nuk mund të mburremi praninë e një bel i hollë.

Nga kjo u konkludua se shpërndarja e indit dhjamor ofron kujdes për më shumë ndikim sesa vlerën e tij - është më mirë të jetë e shijshme me një bluzë të fortë dhe i hollë se sa me "kursim rrethit." Fakti se yndyrë barkut që është depozituar në bel, është në gjendje të sekretojnë substanca që rrisin rezistencën e insulinës dhe në këtë mënyrë të rrisin rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.