Rudy më shumë gjasa për të zhvilluar kancerin e lëkurësKëngë nga karikaturë e fëmijëve të një të kuqe dhe mbyll se
soll keq brutalisht me gjyshin e tij ndoshta të njohur për të gjithë
Pronarët e mane zjarrtë të flokëve. Flokët Bright izoluar nga turma e njerëzve,
tërhequr sytë e të tjerëve dhe të shkaktojë ndjenja të përziera - nga kapja
për refuzim. Disa kohë më parë, krerët vendosën flokë të kuqe
bashkëpunojnë krijuar "kuqe Vllazërimi" dhe periodikisht në vazhdim e sipër
Samiti Botëror. Sipas shkencëtarëve amerikanë në këto takime në të kuqe
Para së gjithash është e nevojshme për të diskutuar probleme shëndetësore. Në fakt, sipas i fundit
hulumtim, edhe refuzim i plotë i kalojnë pushimet në vendet tropikale dhe nga djegien nga dielli dhe

dhe mbrojtje të vazhdueshme nga rrezatimi ultravjollcë nuk do të zvogëlojë rrezikun e lëkurës në të kuqe
njerëz. Fakti se ADN-ja e tyre është dëmtuar gjen që është në gjendje të mbrojë
lëkurës nga mutacione të rrezikshme.

Gjatë eksperimenteve, shkencëtarët kanë ngritur tre popullatat
minj laboratori në të cilën ADN-së ishin futur me gjenet e njeriut, i cili
varet nga ngjyra e flokëve. Grupi i parë i minjve kishte flokë të zezë, ishte i dyti
Bjonde, dhe e treta - e kishte ngjyrë të kuqe. Si rezultat i hulumtimit
Ata gjetën se brunettes minj do të thotë grup healthiest e gjeneve në drejtim
Mungesa e ndjeshmërisë për të melanoma (kancerit të lëkurës). ADN-ja
brejtësit e kuqe përmban një defekt në MS1K gjenit përgjegjës për prodhimin e zezë


pigment, i ashtuquajtur eumelanina. Dëmtimi i këtyre gjeneve rezultateve në
qelizat fillojnë të prodhojnë një tjetër pigment - feomelanin që bën
Flokët e kuqe dhe është ndoshta kancerogjene dhe shkaqet
melanoma. Gjatë eksperimentit, një numër i madh i minjve të kuqe vdiq nga kanceri
të lëkurës, pavarësisht nga fakti se shkencëtarët janë përpjekur për të mbrojtur e tyre
reduktuar akuzat ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe në të gjitha mënyrat e mundshme
Efekti i UV rrezet në lëkurën e tyre.

Bazuar në këtë studim, hulumtuesit në përfundimin se
njerëz të kuqe me flokë kanë më shumë gjasa të vuajnë nga kanceri në krahasim me flokët ngjyrë kafe, kafe dhe

Bjonde, pra, si në mbrojtjen e nevojshme që ata nuk duhet të përdorin
vetëm krem ​​me filtra UV, por antioksidantë që stimulojnë sintezën
eumelanina.