Grow ose fëmijë ëndërr


 • Si duhet të rritet një fëmijë të shëndetshëm
 • Çfarë është HGH
 • Komplekset

 • "Dhe përsëri të gjithë të gjera e mi janë rritur dhe këmisha të shkurtra mëngë çelik", - psherëtin nënën, duke ecur me një fëmijë në një sandbox, dhe një dremitje asaj sipas nënave të tjera të tilla. Por ka një psherëtimë e vërtetë e pikëllim, gëzim - fëmijët rriten! Për këtë arsye, të shëndetshëm, dhe më e rëndësishmja. Duket se për një fëmijë mund të jetë më e natyrshme se të rriten? Por ka një mënyrë të ndryshme ... Nëse rritja ngadalësohet apo edhe të ndalet - një arsye për alarmin.


  Si duhet të rritet një fëmijë të shëndetshëm

  - Qetë dikur të gjitha moms të "shqetësuese" - sa centimetra në vit duhet të rriten fëmijë të shëndetshëm?

  - Kjo varet kryesisht nga mosha e fëmijës. Shumica e të gjitha foshnjave të rritet vitin e parë të jetës, të kapur ata "shpejtësi" nuk mund të jetë dikush. Gjyqtari për veten tuaj - zakonisht një foshnje të plotë-gjatë në lindje është 48-50 cm lartësi Për vitin e parë shton 25 cm.! Rritja Normal një vit baby - rreth 75 cm.

  Pastaj reduktuar pak norma - në vitin e dytë të jetës fëmija rritet për 8,12 cm, e tretë -. 10 cm Pas tre vjet që konsiderohen normale nëse fëmija është një vit shton në rritjen e të paktën 4 cm.

  - E pra, kjo është ndoshta normë për preschoolers? Në shkollë, është e ndryshme - të shkojnë në pushime verore djem, vajza, dhe viti i ri shkollor të vijnë "xhaxhai-hallë ..."


  - Ky rregull i përgjithshëm - "të paktën 4 cm" një vit - aplikohet në ato momente kur një fëmijë hedhje ndodhin rritjen. Hedhur rritje - ajo është mjaft e një fenomen i natyrshëm për fëmijë të shëndetshëm.

  Rritja e parë kërcejnë zakonisht ndodh në mes të moshës 4-5 vjet. Next zakonisht ndodh në adoleshencë - pubertetit të hershëm. Në këtë kohë, fëmijët rriten shumë shpejt - në vitin në 8,10 cm apo më shumë. Për më tepër, djemtë dhe vajzat kjo është, siç e dini, në mosha të ndryshme - vajzat "fillojnë" para 1-2 viteve, atëherë ata janë të zënë hapin me djem dhe distiluar ..

  - Ju thoni se kjo është normale, por pse atëherë është koha fëmijët shpesh ankohen për siklet, dhe mjekët ndonjëherë të shpjegojnë çdo gjë nga fakti se fëmija është rritur shumë shpejt ...

  - Në fakt, nuk ka asnjë kontradiktë atje. Thjesht organet e brendshme, muskujt nuk kanë kohë për të "kapur" me rritjen e trupit dhe në fakt mund të ndodhë disa parehati, gjendje e sëmurë. Ka dhimbje të muskujve, por zakonisht plogët. Në këtë kohë, fëmijët shpesh përcaktohet, për shembull, i ashtuquajtur zhurmë fiziologjik në zemrën time. Prindërit nuk duhet të panik, por në të njëjtën kohë, nuk mund të injorojë ankesat e fëmijës - duhet mbikëqyrje të kujdesshme dhe të rregullt mjekësor për të shmangur humbur fillimin e një sëmundjeje të vërtetë të rëndë.

  - Si për të përcaktuar - në rritje e fëmijëve do të jetë " një nënë " ose " a Papa " ?

  - Dikush mund të thotë se rritja e fëmijës varet kryesisht në rritjen e të dy prindërve!

  Kjo është, në qoftë se mami dhe babi janë të dy të ulët, fëmija nuk ka gjasa të shpresoj ekipit të basketbollit ...

  Për më tepër, djemtë zakonisht rritet vetëm si baba i tyre (ose të afërm nëpërmjet linjës mashkullore - ungji, gjyshi), dhe vajzat e ndjekur skenar "linjë femër" (nëna, gjyshja, tezja). Pra, në qoftë se fëmija baba në një moshë të caktuar qëndroi në radhët e kolegëve të tyre në fund të linjës, dhe një të riu për një verë "vymahav", nuk ka gjasa që "baby-bir" përfundimisht të arrijë deri (dhe ndoshta arrij!) Peers.

  Ka një formulë që unë mund të llogarisim se çfarë rritja e fëmijës tuaj kur ai bëhet një i rritur.

  Ju duhet të bëni të rritjes mami dhe Dad, këtë shumë e ndarë në gjysmë.

  Pastaj, në qoftë se ju dëshironi për të llogaritur djalin e rritjes, ju duhet të shtoni 6,5, dhe në qoftë se bija e rritjes, pastaj zbres 6,5.

  (Shembull:.. 164 Rritja mami, babai rritje 176 në vlerë prej 340, ndajnë në gjysmë, të merrni 170 cm Sepse biri i rritjes mesatare përfundimtar do të ishte rreth 176,5 (6,5 170) Për rreth 163,5 vajzën (170-6 5)

  Por kjo është vetëm llogaritjet mesatare. Në varësi të disa faktorëve të tjerë të rritur një fëmijë mund të jetë më pak ose më shumë të ndryshme nga e vlerësuar 10 cm! Në një familje, një nga prindërit e tri vajzave: një 162 cm dhe të tjera 172 cm, 157 cm dhe e tretë, dhe lartësi mesatare për vajzat në këtë familje, të tilla si 165 + 10 cm.

  - Në çfarë e bën të varet - rriten fëmijë "teori" ose nedotyanet për numrat e llogaritur?

  - Së pari, prania e ndonjë sëmundjeje kronike te fëmijët. Për shembull, nëse fëmija ka një formë të rëndë të astmës, sëmundje të zemrës, gastroenterit kronike. Së dyti, kushtet e jetës, duke përfshirë të ushqimit (bilancin e tij, proteina disponueshmërinë, vitamina, etj). Nga se, fëmija është i angazhuar në sport! Fëmijët me aktivitet të rregullt dhe adekuate fizike, rriten më mirë.

  - A është e vërtetë se fëmijët rriten në një ëndërr?

  - Megjithatë, hormon i rritjes është lëshuar në gjak gjatë natës kur fëmija fle. Pra, absolutisht e drejtë prindërit të cilët vënë fëmijën në gjumë është gjithmonë në kohë, jo më vonë se 10 pm.


  Çfarë është HGH

  - Deri në çfarë moshe prindërit e fëmijës kanë filluar të kuptojnë se fëmija i tyre "diçka e gabuar" dhe të çojë atë te mjeku?

  - Zakonisht ajo është 5-7 vjet. Ka raste të trajtimit shumë të hershme - kur fëmija është 2-3 vjet dhe prindërit kanë vënë re diçka ishte e gabuar dhe e çuan në konsultim, dhe me të drejtë, shumë i mirë për fëmijën! Por, për fat të keq, shpesh trajtohen shumë vonë - kur fëmijët janë rreth 14-15 vjeç, dhe madje edhe më shumë ...

  - A është rritur në vitet e fundit, numri i fëmijëve me çrregullime të tilla? Nëse është kështu, çfarë shok?

  - Zbulimi, diagnoza është e lidhur vetëm me mjekë të kualifikuar - mjekëve pediatër, Endocrinologists, geneticists.

  Shumë varet nga profesionistët, të cilit prindërit të kthehet për të të parë.

  - A mund të them që është rajonet më të zakonshme të këtij problemi?

  -Ka mungesë të hormonit të rritjes (mangësi somatotropin) është i pavarur nga vendbanimit të fëmijës.

  Shpesh kjo është një sëmundje kongjenitale. Me një sërë arsyesh një fëmijë në Hipofiza nga lindja prodhon shumë pak hormon të rritjes. Një fëmijë është i lindur me rritjen normale dhe peshë, dhe pastaj fillon të rritet dobët dhe deri në dy vjet zakonisht nuk ka arritur 80-85 cm si fëmijë të shëndetshëm, dhe ka vetëm 78-80 cm. Deri në pesë vjet hendek është më e theksuar, dhe Çdo vit fëmija më shumë dhe më pas në rritje nga kolegët.

  Nëse një fëmijë nuk trajtohet, ai është një i rritur ai do të ketë një lartësi të vogël: 140 cm më pak se burrat, gratë - më pak se 130 cm.

  Nëse inspektimi konfirmon se shkaku i vonesë në këtë mangësi thelbësore hormon, diagnostikuar "dwarfism hipofizës" dhe terapi të caktuar të hormoneve të rritjes.

  Rritja e hormonit është prodhuar në trurin e njeriut - domethënë në gjëndrra e hipofizës. Në fund të viteve 80-ta për herë të parë për trajtim të ishte aplikuar rritjen e hormoneve të sintetizuar nga inxhinieri gjenetike. Ai është absolutisht identike me hormon rritjen e njeriut. Duke pasur parasysh se ilaçet e krijuar kohët e fundit dhe prodhimin e tij kërkon, kushtet e veçanta të teknologjisë së lartë, çmimi i drogës është shumë e lartë.

  Kostoja e HGH për fëmijë në vit është 8-10.000. Dollars. Në vitet e fundit, qeveria ruse ofron blerjen e një droge të shtrenjtë, dhe fëmijët që jetojnë në, të merrni atë për të lira.

  - Ajo që ne tani kemi këto pacientë?

  - Rreth 2 mijë, por kjo shifër është vazhdimisht në ndryshim, dikush e kthen në "i rritur" statusit, dikush diagnostikuar për herë të parë.

  - Fëmijët që marrin hormon gjenetikisht engineered për të rriten si edhe të shëndetshme?

  - Në vitin e parë të trajtimit rezulton të ndritshme - fëmijë shtuar për të rritur 7-18 cm mbi mesatare 10-12 cm Në vitin e dytë -. 8-10 cm në vitet e ardhshme - 5-7 cm.

  Kjo është, në dy vitet e para mbushje e hormonit trupit munguar kaq gjatë - fëmijët si të zënë hapin. Dhe pastaj fëmija rritet ashtu si kolegët e tij, 5-7 cm në vit.

  - Deri në çfarë moshe duhet të trajtohen? Apo cila rritje?

  - E rëndësishme jo vetëm mosha dhe lartësi në centimetra, por edhe të ashtuquajturat "mosha e kockave". Mosha e kockave nuk është gjithmonë përkojnë me kronologjik (pasaportë), ajo është e vendosur nga x-ray duart. Kjo është shumë e rëndësishme kur bëhet fjalë për rritje të vonuar. Ndërsa e ashtuquajtura zonë e rritjes nuk është mbyllur - njerëz mund të rritet kur ata janë të mbyllura, rritja ka përfunduar.

  - Pra, në këtë rast, hormon i rritjes nuk do të të ndihmojë?

  - Grow up? Jo, nuk ka ndihmë ...


  Komplekset

  - Në pyetjen tonë postare: "Unë jam shtat shumë e vogël doja të rriten?" - Found në pothuajse çdo javë. Mjekësia mund të "pidrostyty" person edhe duke përdorur tableta?

  - Është e rëndësishme të bëhet dallimi midis këtyre dy probleme rrënjësisht SLUCH!

  E para - kur një fëmijë është i pazhvilluar për shkak të sëmundjes ekzistuese. Pastaj trajtimi i nevojshëm që mund të vërtetë dhe ajo do të rritet dhe të qëndrojnë të shëndetshme.

  Së dyti - kur një person është i shëndetshëm, por vetëm të pakënaqur me rritjen e tij, ai dëshiron të jetë më i lartë. Në këtë rast, ne duhet të analizojë me kujdes jetën e tij, dhe në varësi të rezultateve të kësaj bisede, japin disa këshilla.

  Por për ndonjë ilaç në këtë rast nuk duhet të jetë jashtë pyetje - pse trajtuar në qoftë se një person është i shëndetshëm?

  Pasi ka qenë "në modë" grua imët, dhe ne shpesh erdhi vajzat larta lypur për t'i dhënë atyre një pilulë për të ndaluar rritjen. Sot standardi i bukurisë - modeli i modës (! Lartësi jo më pak se 175 cm), dhe më shpesh marrim "për tableta për rritje."

  Në përgjithësi, duke rritur pakënaqësinë me vet - kjo është shumë më shumë gjasa problemi është jo mjekësore, dhe psikologjike, personale. Aftësia për të pranuar veten si kush je, me rritjen që ju mori gjenetikisht nga prindërit - është gjithashtu një problem për shumë njerëz, por më shpesh në këto raste duhet ndihmë psikolog, jo një endokrinolog.

  - Megjithatë, rritja shumë e lartë, gjithashtu, mund të jetë një shenjë e sëmundjes?

  - Është e mundur! Disa sëmundje mund të shfaqet dhe me të vërtetë kështu.
  Para së gjithash - një tumor hipofizës, i quajtur somatotropinoma. Shfaqja e sëmundjes në fëmijët dhe të rriturit janë të ndryshme. Fëmijët (zona e rritjes kur i hapur) zbatimi i "ekstra" hormonit të rritjes është që të rrisë rritjen. Të rriturit (kur Zonat e rritjes janë të mbyllura) manifeston sëmundje klinike të rritur pjesët e trupit (rritje hundë, pjesët tjera të trupit) janë të zhvlerësuara proporcione të trupit. Në çdo rast, ju duhet të hulumtimit të provimit të parë magnetike të trurit të imazhit rezonancë në endokrinologji.

  Nga rezultatet e arritura të varet trajtim të mëtejshëm.

  Informacion nga artikullin "Fëmijët rriten në një ëndërr ...".