Rajoni Rostov përhapja e gripit avian në oborr privat


Studimet laboratorike të materialit rënë patologjike shpendi, i cili është 8 rosat, patat 6, pjesa tjetër - pula konfirmuar se zog me një oborr privat ishte edhe në fermën e infektuar me H5N1, raporton RIA "Novosti", duke iu referuar drejtorit të Rostov rajonal veterinar laboratorik Anatoly Shapovalov.

Në të njëjtën fermë ku është regjistruar shpërthimi, ka vazhduar shkatërrimin e shpendëve. Për këtë ditë, i shkatërruar më shumë se 70 mijë veta. Pulat. Të gjitha bagëti hedhjen pulave, e cila është rreth 500 mijë, në plan për të shkatërruar në një javë.

Specialistët zgjidhur çështjen se si të procedohet me zogun, e cila është në pronësi private.

Që nga e enjta e fundit filloi vaksinimin e saj. Por tani, kur vdekja e zogjve do të merren masa më drastike.

Përhapja e epizootike zonës zgjatur karantinë. Tani 30 kilometra nga shpendë, të cilat shpallur një sëmundje të rrezikshme, të vendosur një kordon policor, tha kanalin e parë.

Të hënën në fermë (rreth 511.000. Zogjtë) lokalitet zonë Walk-Borysivka Zernohradskoho, që ndodhet 80 km në juglindje të Rostov-mbi-Don u konfirmua gripin avian (tipi H5N1). Në fermë rënë dhe skartuar 76.800 zogj (në ditë - 15.800), thuhet në raport.


Brenda masave epizootike janë vaksinuar 1.709 njerëz (të 3649-88%) dhe 5000 pulave, tha MM.

Në vendbanimin rural futur gjendjen e jashtëzakonshme. Në mesin e personave janë raportuar raste. Nga anti-epidemisë masa të përfshirë 257 njerëz dhe 33 pjesë të pajisjeve, vuri në dukje në MM.

Në Rospotrebnadzor raportoi se shërbimi është i përgatitur plotësisht për të kryejnë vëzhgime të rregullta të gripit, duke përfshirë gripit të shpendëve. Gjithashtu, ekspertët kanë furnizimin e nevojshëm të barnave antivirale.