Rusët kanë familje të hani perimeShefi i Rospotrebnadzor Genadi Onishchenko nënshkruar një ndalim të përkohshëm mbi importin e ndonjë perimeve të freskëta nga - shtetet anëtare. Deri 2 qershor, kufizimet janë shpërndarë vetëm produkte bimore nga Gjermania dhe Spanja.

Sipas Onishchenko, Shërbimi Federal desh të përdorë masa drastike për shkak se "brenda një muaji gjendja nuk është sjellë nën kontroll." "Mos përcaktuar burimin e faktorëve të transmetimit infeksion. Situata është përkeqësuar në mënyrë dramatike në ditët e fundit, kështu që ne kemi për të shkuar në këto masa jashtëzakonisht jopopullore "- informacion të kompanisë cituar.

Kufiri i mbyllur për shkak të përhapjes së infeksionit të ushqimit të BE-së. Për nëntë vendeve të prekura, dhe numri i viktimave fatale infeksioni më i fortë ka arritur dy duzina njerëz.

Numri i përgjithshëm i viktimave të infeksionit në mijëra.

Burimi i infeksionit ende nuk është i njohur. Së pari, të gjithë të akuzuar trangujve spanjolle, por të martën senator në shëndetin Hamburg Cornelia Pryufer-Shtorks deklaroi se rezultatet e studimeve laboratorike që provojnë se trangujve nga Spanja nuk ishin burim i baktereve që ka shkelur shpërthimin e të ashtuquajturit "skandal kastravec ".

"Perime të freskëta të prodhuara në Evropë do të hiqen nga qarkullimi në të gjithë territorin e vendit tonë," - tha Genadi Onishchenko. Mjeku shefi sanitare Rusisë gjithashtu inkurajon qytetarët që të japin vullnetarisht dorë nga përdorimi i perimeve të importuara për familje dhe në çdo rast gjithmonë tërësisht larë dhe pastruar ato.


Autoritetet paralajmëruan se ndalimi i doganave do të vazhdojë deri "derisa paraqitur prova bindëse se çfarë po ndodh dhe të filluar procesin derisa situata lehtësim të stabilizuar atë."