Rusia luftë për pjellori të bëhet një luftë kundër abortit


 • Bazat për abort
 • Lindja e fëmijës në pension
 • Në kushtet e mjekëve


  Ekspertët besojnë se iniciativa e Ministrisë së Shëndetësisë, e cila më parë nuk e kishte regjistruar biseda në "staronarodzhuyucha" të gjitha grave mbi 25 vjet, e provokuar nga përpjekjet e autoriteteve ruse me të gjitha mjetet të rritur normën e lindjeve në vend.


  Bazat për abort

  Për abortit fillim, ka dy lloje të arsyeve - shëndetësor dhe social. Dhe ata të dy shqyrtuar dhe miratuar nga Ministria e Shëndetësisë. Lista paraprake e indikacioneve mjekësore vepruar në 1993 dhe, sipas zyrtarëve, në thelb të vjetëruara. Gjatë 15 viteve të fundit shkenca ka bërë një hap i madh përpara, ato sëmundje që më parë konsideroheshin të papajtueshme me gjendjen e shtatzënisë dhe kërcënuar jetën e nënës dhe të foshnjes, tani me sukses të shërueshme.

  "Para se aborti është ofruar për të bërë me tuberkulozi pulmonar, një numër i sëmundjeve të zemrës dhe enëve të gjakut, sëmundjet e gjakut, veshkave, mëlçisë dhe pankreasit, myasthenia rëndë. Tani të gjithë ata duhet të korrigjohet gjatë shtatzënisë, dhe raste kur ajo është me të vërtetë e nevojshme ndërpret janë duke u bërë gjithnjë e më të rralla ", - shpjegojnë arsyet për shkurtimin e listës së treguesve për abortin në Ministrinë e Shëndetësisë. Sot, madje edhe në spitalet rajonale mund të kryejnë operacione të veçanta: Ufa kohët e fundit mjekët hequr nyjen shtesë në zemër janë pacient shtatzënë.

  Si rezultat i reduktimit të listës së treguesve të ajo u zhduk 92 sëmundjeve, duke përfshirë përmendjen e undesirability e lindjes, pas 40 vjeç, sipas mendimit të mjekëve sovjetike, avancimin e grave të moshës biologjike.


  Abort lejohet akoma në sëmundjet rënda të sistemit kardiovaskular, kancerit dhe çrregullime mendore. Vajzat nën 15 vjeç mund të aplikojnë për të agjencive qeveritare që kërkojnë ndërprerjen e shtatzënisë - trupat e tyre konsiderohen ende të papjekur për ngjizje. Përveç kësaj, indikacionet për abortin konsiderohen sëmundjet e embrionit - të tilla si sindromi Daun.


  Lindja e fëmijës në pension

  Rendi i ri është rezultat i Ministrisë së politikës demografike autoritetet ruse kanë për qëllim rritjen e normën e lindjeve. Më parë, agjencia ka bërë disa hapa për të kufizuar mundësinë e abortit, duke kërkuar nga të gjitha gratë ruse që duan për të kryer këtë procedurë për deri në 12 javë për të nënshkruar një formular standard pëlqimit, të biseduar me të trajnuar posaçërisht punëtorët social dhe për të informuar në lidhje me synimet e tyre (dhe të marrin miratim) Gruaja i ligjshëm.

  Hapi i ardhshëm pritet të jetë një ndalim mbi operacionet në abort në klinika private ku pacientët nuk u ngjit zakonisht në shpirtin dhe jo motivet e interesuar të veprojë.

  Shteti mbështetur Kisha Ortodokse ka për qëllim të bëjë gjithshka të mundshme për të grave të tjera se tyre madje do të lindë sa më shumë të jetë e mundur. Për shembull, lista e arsyeve sociale për abortin qenë vetëm dy arsye - konceptim si rezultat i dhunimit apo lidhje intime me një të afërmi.

  Shteti Duma gjithashtu nuk duan të qëndrojnë jashtë politikës së përgjithshme shtetërore në lidhje abortit vektor. Në vjeshtë 2007

  zëvendës Sergei Baburin prezantuar një projekt-ligj për të ndaluar deputetët operacione të tilla në mungesë të atij gjendje mjekësore që përfshin sanksione të ashpra kundër mjekëve - gjobat dhe dënimin e punës korrektues.


  Në kushtet e mjekëve

  Shumica e mjekëve besojmë se këto masa nuk janë efektive dhe të rrezikshme shoqërore sepse kufizimet mund të arrihet vetëm kriminalizimin e mjekësisë dhe si rezultat, përqindja e vdekshmërisë së femrave dhe fëmijëve.

  Në vendet evropiane, të tilla si Spanja dhe Portugalia, e cila vepronte më parë kufizime të tilla, të qeverisë koncesione shoqërisë presion për gratë që duan të marrin vendime në të tillë një çështje intime dhe të komplikuar.

  Nuk ka konsensus në mjekësor dhe për mundësinë e realizimit të punës mbi moshën 40 vjeç. Statistikisht, probabiliteti i sindromin Down dhe "dështime" të tjera gjenetike të farës në shtatzënitë e mëvonshme rritet 12-14 herë, fëmijët lindin me defekte në zemër janë 5-6 herë më shumë gjasa se të 20-vjeçarëve.

  Por së pari, shumë varet nga nënat të veçanta organizmit, dhe së dyti, diagnoza aktuale zbulon patologjinë e pashërueshme në fazat e hershme të shtatzënisë.

  Disa gjenetistët argumentojnë se në Jetëgjatësia ardhmja e jetës do të rritet në 100-120 vjet, dyzet vjet do të konsiderohet ende i ri dhe i papjekur, dhe optimal për lindjes e quajtur moshë mbi 50 vjet.

  Nga rruga, tani, në sajë të teknologjisë së mbarësimit artificial në botë ka rreth një duzinë nënat e "rinj", përvjetorin e drejtë 60.