Mjekët rusë lehtësimin arrhythmias në minutaNjë nga shkaqet më të zakonshme të vdekjes për pacientët kardiak - dridhje atrial (një term tjetër - dridhje atrial), ose paaftësi e ritmin e rregullt të rrahje zemre. Si një dridhje rezultat mund të formojnë një mpiksje, dhe situatës kërcënuar pash.

Kirurgët që kryejnë operacionin në Qendrën. Bakulev, i njohur se zakon të vërtetë duan të shikojnë brenda për të dëshmuar zonën e dëmtuar të zemrës. Por teknologjia nuk qëndron ende: tani për të shpëtuar jetën e pacientëve me nevojë atrial dridhje, në fakt, vetëm një kompjuter dhe një elektrik aktual. Së pari, të sigurojë një diagnozë të plotë: një njeri të mbajtur rrjetin ad hoc me shumë elektroda që ofrojnë kompjuterike 3D-model të zemrës së pacientit.

"Kjo është një teknologji të re që ofron informacion mbi 240 pikë. Pastaj ne kemi një program special liston të gjithë fushën këto opsione. Kjo zgjidhje quhet problemi inversi i Kardiologji, "- thotë kirurgu Amiran Revishvili, president i aritmologii Shoqërisë Shkencor All-rus.

Në 3D-modele janë qartë të dukshme vend ku ju doni të mundë aktual - zonë arrhythmogenic shënuar blu të ndritshme. Në trupin e pacientit eshte mikroprokol përmes cilin kateteri është futur me rrymën. Operacioni është kryer nën anestezi lokale, dhe kjo merr një pak më shumë se një minutë, dhe pacienti mund të shikojnë një monitor të shikojnë ngjarjet.


Gjëja më e mahnitshme në këtë ngjarje - jo edhe njëjti operacion dhe zhvillim unik e shkencëtarëve rusë. Sistem inovativ diagnostike merr rreth gjysmë ore dhe ditën pas operacionit pacienti dërgohet në shtëpi zazhyvayetsya.

Sigurisht, një kënaqësi të tillë shumë të shtrenjta, kështu që tani para se Leo Bokeria, drejtor i qendrës, i pari është problemi i operacioneve të aksesit për çdo pacient kardiovaskular.