Një test i ri për zbulimin e hershëm të kancerit ovarian


Rezultatet e fazës së dytë të testimeve klinike kanë treguar se ajo mund të përdoret për të diagnostikuar kancerin me një saktësi prej 99%, revistën Clinical Research Cancer.

Testi është i bazuar në përcaktimin e përqendrimit të proteinave biomarkers gjashtë në një sasi të vogël të serumit. Midis tyre - proteina që janë prodhuar në trup në përgjigje të tumorit ose tumor vetë prodhuar, tha kreu studim Gil Mor (Gil Mor). Ai tha se testet e mëparshme janë bazuar vetëm në përcaktimin e proteinave të tumorit, dhe saktësia e tyre nuk ishte më shumë se 15-20%.

Në fazën e dytë gjykim klinik përfshirë 500 persona, nga të cilët 150 vuajtur nga kanceri ovarian.

Rezultatet e testimit janë vlerësuar jo vetëm nga hulumtuesit në Universitetin Yale, por edhe nga ekspertë të pavarur nga Instituti Kombëtar i Kancerit. Aktualisht, Moore dhe kolegët e tij kanë filluar tashmë fazën e tretë të gjykimeve të testit - studim klinik multicenter që përfshin 2.000 pacientë.

"Ne shpresojmë se ky test do të jetë në mesin e testeve standarde mjekësore që janë caktuar kur shqyrton grave" - ​​tha Moore.

Kanceri i Ovarian është një shkak kryesor i grave që vdesin nga kanceri. Sëmundje quhet "vrasës i heshtur": ky kancer i gjatë rrjedhin asimptomatike dhe shpesh është vetëm në fund, fazë e pashërueshme.