Hendeku menisk


 • Lëndimi në menisk
 • Trajtimi i lëndimeve menisk

 • Lëndimi në menisk

  Dy menisk të përbashkët gju :

 • jashtme (lateral)
 • brendshem (mesit).
 • Front i përbashkët janë të lidhura me ligament tërthor.

  Menisk i jashtëm është më i shkathët se brendshme, si ajo lëndimet traumatike ndodhin më rrallë.

  Të menisk brendshme më pak të lëvizshme dhe të lidhura me
  pjesën e brendshme të lidhjeve gju përbashkëta që shpesh shkakton atë
  kombinuar me një bandë e humbjes.

  Anë e menisk përbashkët ndërfutur me kapsulë të përbashkët dhe janë të
  arterie rrjedhën e gjakut nga kapsulës. Pjesët e brendshme janë në thellësi
  të përbashkët dhe mungesa e tyre e furnizimit me gjak, dhe furnizimin me indet e tyre

  në kurriz të lëngjeve ndër të qarkullimit. Më parë
  dëmtimi i menisk pranë kapsulë të përbashkët rritet pus dhe
  brenda boshllëqet, gju të thellë nuk rritet
  në të gjitha. Ka menisk dëme gjatë lëvizjeve të papritura me këmbë
  duke e kthyer në gjunjë, por një këmbë fikse. Më pak prishet
  menisk ndodhin gjatë squats, hidhen në. Shpesh traumave që
  çoi në këputje të menisk mund të jenë të papërfillshme.


  Ka menisk avantazh nga vendi i lidhjes me kapsulë të përbashkët dhe
  Trupi menisk lotsjellës. Kur ju thyejnë menisk shqyer pjesë dyqane
  lidhja me trupin e menisk.


  Ky hendek është quajtur menisk këputje sipas llojit
  "Trajton gyp." Shpesh ka lot dhe menisk kombinuara
  dëme.

  Lëndimet traumatike menisk mund
  i kombinuar me struktura të tjera të lëndimeve në gju përbashkëta: lateral dhe
  ligaments cruciate, kapsulë të përbashkët. Pjesa menisk hiqen
  i lidhur me trupin e menisk mund të lëvizin në zgavrën e përbashkët dhe
  uschemlyayetsya ndërmjet sipërfaqeve të përbashkëta të femurit dhe tibial
  kockat. Ka bllokada e përbashkët manifestuar dhimbje e papritur të mprehtë
  dhe kufizimi i lëvizjes në të përbashkët. Shumë shpesh ky bllok
  ndodh në pushim të brendshëm të tipit menisk "dorezë gyp."

  Pacienti ankohet për dhimbje të forta në çrregullim lëvizjes gju
  të përbashkët. Ndonjëherë shoqërohet me gjakderdhje menisk lot në gju
  përbashkët (hemarthrosis), por kanë tendencë të jenë inflamacion reaktive brenda
  predhë të përbashkët - sinoviti. Pacienti mban prirje e tij këmbë
  kusht, sepse dhimbja është më keq kur extension, veçanërisht nëse
  mbajti një bllokadë të përbashkët. Kur probing kthehet dhimbje
  projektimi i menisk dëmtuar, rul ndonjëherë detektueshme elastike,
  që rrotullon në sipërfaqen e jashtme të hapësirës përbashkët në
  zgjerim në sustave.Etot simptomë quhet simptomë ose klik
  kodrina.

  Për të përjashtuar strukturat e kockave dëme të mbajë X

  pictures. Boshllëqet menisk në imazhe nuk shihet që nga menisk transparente
  për X-rrezeve. Ndihmë plotësisht diagnoza
  X-rrezet me kontrast të përbashkët, por më modern
  metoda janë rezonancë magnetike apo endoscopic
  Arthroscopy (brenda të përbashkët duke përdorur
  arthroscope). Si ndihma e parë kryhet anestezi,
  imponuar autobus dhe transportohen për të pacientit trauma
  spital.


  Trajtimi i lëndimeve menisk

  Një birë i përbashkët me futjen e novokaina. Pastaj
  të zvogëlojë një menisk i mbytur teknika të veçanta me të pacientit

  ortopedik shtrirë në tavolinë. Kjo traumatologist kirurg
  prodhuar lëvizjen kthyeshëm, lëvizjet që çuan në lëndimit.
  Kur menisk është në vend, lëvizja në të përbashkët
  restauruar. Pas menisk dëmtuara praktikojnë up
  imponojnë në allçi, prirje në një kënd të caktuar
  përbashkët gju.

  Imobilizimi afat për 3 javë, pasuar nga fizioterapi dhe emërohen
  ushtrim terapeutik. Nëse pacienti ka parë bllokadën e përsëritur
  Kjo quhet i përbashkët plagosje vjetëruar menisk. Në
  Kjo zakonisht ndodh dhe inflamacion i rreshtim e brendshme e përbashkët -
  sinoviti, ka një dhimbje konstante të përbashkët, e rënduar nga

  ecje, sidomos kur zbret shkallët. Ndonjëherë një "kyçeve
  miut ".

  Kyçeve miut - një organ i lirë në zgavrën e përbashkët, e cila
  formuar nga ndarja e një pjesë të kërc kyçeve, menisk pjesë,
  Osteofita rajonal (rritje kockëmadh). Kjo situatë çon në
  Bllokimi i shpeshtë i përbashkët dhe "miu i përbashkët" duhet të hiqet
  kirurgjike.

  Kur menisk trauma, përveç nëse
  Në pamundësi për të hequr bllokadën përbashkët, bllokada e përbashkët ndodhin shpesh,
  Pacienti vazhdimisht i shqetësuar për dhimbje në nyje, ka vështirësi në
  ecje trajtimin e kërkuar kirurgjikale. Deri më sot, më i mirë
  Kirurgji artroskopike lirimin konsiderohet.


  duke përdorur teknika endoskopike së pari të shqyrtojë brendshme
  sipërfaqe të përbashkët, të vendosë për shumën e transaksionit. Pastaj
  menisk dëmtuar hequr. Pas një operacioni në këmbën e tij të imponuar të shtrënguar
  fashë ose suva splints. Një kusht i rëndësishëm për rimëkëmbjen është
  Gjimnastikë mjekësore klasa e hershme.