Bisedoni me fëmijën tuaj në lidhje me sëmundjen


 • Bisedoni me fëmijën tuaj në lidhje me sëmundjen
 • Bisedoni me fëmijën tuaj
 • Çështjet që mund të zadavt fëmijët e sëmurë
 • Mbështetje

 • Ndoshta një nga problemet më të vështira që keni pasur për të vendosur për
  Jeta: si për të shpjeguar se fëmija i sëmurë po ndodhte me të?

  Studimet kanë treguar se shumica e fëmijëve janë
  njëra do të kuptojnë se ata janë të sëmurë rëndë pavarësisht përpjekjeve të prindërve dhe
  mjekë mbrojtur ata. Ndonjëherë ai ndjehet keq, ajo shpesh është e
  ekzaminojnë mjekët duhet të marrë shumë të pakëndshme dhe të frikshme
  Ekzaminimi dhe procedurë. Shqetesimet e të afërmit edhe
  të shkojnë pa u vënë re. Dhe në qoftë se askush nuk mund të them atë rreth sëmundjes, fëmijën

  mund të kërkojë një shpjegim të asaj që po ndodh në mendjen e tij, në e tij
  Frika. Ai mund të vendosë që sëmundjen e tij - një dënim për disa
  sjellja e tij, u trondittë dhe fajësojnë veten e tyre. Pra tani mjekët
  pajtohen se e vërteta në lidhje me sëmundjen për të mbrojtur fëmijën nga fajit dhe
  ndihmojë atë trajtim.


  Bisedoni me fëmijën tuaj në lidhje me sëmundjen

  Por çështjet janë: "Kush do të të thotë që fëmija juaj të vërtetën në lidhje me sëmundje?" "Kur bëj" "Çfarë saktësisht duhet të them?"?

  Kush duhet të flisni me fëmijën tuaj? Përgjigja do të jetë e ndryshme në familje të ndryshme.
  Kjo varet nga marrëdhëniet tuaja me fëmijën tuaj. Është e vështirë të thuhet
  atë që ai kishte kancer.


  Ndoshta ju vendosni
  them fëmijën tuaj të gjitha me veten, ose pyesni mjekun tuaj për të shpjeguar fëmijën e saj
  sëmundje. Në çdo rast, ju apo dikush i afërt me fëmijën duhet
  të jetë atje për të mbështetur, inkurajuar atë për të shprehur dashurinë e tij.

  Nëse ju vendosni të flisni me fëmijën tuaj veten tuaj, diskutoni
  më parë të gjithë me dikë që mund t'ju ndihmojë të vendosni se çfarë dhe si
  më mirë për të thënë. Ju mund të jepni mjek i mirë këshilla trajtimin tuaj
  fëmijë, infermiere apo psikolog. Ajo mund të jetë e dobishme Ave,%
  B5dvaritelno
  diskutuar këto çështje me prindërit e tjerë të fëmijëve të sëmurë, dhe mund të ndihmojë
  anëtarë të shoqatave të prindërve, të tilla si seksionin e fëmijëve të Moskës

  Pacientët e kancerit Shoqëria. Mendoni se çfarë ju doni
  thonë vidrepetyruyte pasqyrë.

  Kur ne flasim për? Sepse ju më mirë se kushdo të njohur
  Tiparet e fëmijës tuaj, Gjendja e tij është e gjitha që ju më mirë
  mund të vendosë kur më e mirë për të të treguar fëmijën tuaj në lidhje me sëmundjen.
  Ndoshta them të gjitha ato në të njëjtën kohë nuk është e nevojshme. E pra, në qoftë se ju mund të
  zgjidhni një vend ku ju mund të krijoni një të qetë, mbështetës
  situatë. Ndoshta ajo do të jetë një pyll apo një vend ku ka një preferuar
  argëtim.

  Ndoshta më mirë të mos për të shtyrë diskutimin mbi pjesën e poshtme dhe
  javë pas diagnozës. Më të gjatë heshtje,
  më shumë të ngjarë që fëmija do të formojnë frikën e cila do të jetë

  vështirë për të hequr.

  Para se të flasin, është e rëndësishme për të kuptuar se çfarë lloji
  kancer dhe ai planifikuar trajtim. Vetëm
  atëherë ju mund të ndihmojë fëmijën tuaj, duke siguruar për pyetjen e tij dhe duke i dhënë atë
  informacion i saktë.

  Çfarë duhet të them? Sasia e informacionit dhe se si ju flisni
  Fëmija i sëmundjes varet nga mosha dhe intelektual
  Zhvillimi. Por është gjithmonë më mirë butë, i hapur dhe i sinqertë bisedë. Ne
  ju ofrojmë një ide të përgjithshme të moshës dhe marrëdhënie
  të kuptuarit, por duhet të fokusohet në fëmijën tuaj individuale. E tij
  kuptim mund të jenë të ndryshme se ofruar nga ne.

  Pra, ju
  duhet të jenë shumë të vëmendshëm për çfarë mendon fëmija dhe
  kuptuarit e sëmundjes, çështjet me interes për të parë.

  Fëmijët nën dy vjet nuk janë në gjendje të kuptojnë
  Çfarë është kanceri. Rëndësishme për ta drejtpërdrejt
  Ngjarje të tilla si ndarje nga prindërit. Fëmijët që
  një vit i vjetër, ka tërhequr vëmendje për atë që po ndodh rreth tyre,
  dhe të përpiqen për të ndikuar atë. Ata kujdesen përmes anketave dhe
  procedurat, duke qarë dhe duke u përpjekur për t'i shpëtuar.

  Një fëmijë mbi 18 muaj, është i gatshëm për të bërë
  të kuptojnë se çfarë po ndodh rreth tij. Ju lutem, mos i thoni atij që ju

  nuk shkojnë në spital kur ju shkoni atje, ose se procedura nuk është
  dhimbshme, në qoftë se ajo nuk është. Më e mirë për të qenë i sinqertë me të. Shpjegoj
  për shembull, kur të marrë një e shtënë, ajo dhemb vetëm një pikë dhe që
  ndërsa posterët mund të le të dinë që ju e dini në lidhje me të
  ndjenjat dhe pranoni ato. Shpjegimet e tilla forcojnë besueshmërinë e saj
  ju. Fëmijë me kancer është e rëndësishme që të le në disa
  kryesisht të kontrollojë se çfarë ndodh në qoftë se kjo nuk do të ndërhyjë me trajtimin e kontrollit.
  Për shembull, në qoftë se ai ka për të pirë ilaçet është e mirë, nëse ai
  zgjidhni se pi tij - mollë ose lëng rrushi.

  Fëmijëve të moshës dy deri në shtatë vjet në shtetin

  kuptojnë më mirë sëmundjen e tyre. Zakonisht ata të kuptojnë se çfarë po ndodh në një
  Perspektiva - vetëm. Ata imagjinojnë se bota kthen
  rreth tyre. Fëmijët në këtë moshë kanë tendencë për të klasifikuar ngjarjet nga
  një bazë, dhe kuptimi i tyre i sëmundjes është i lidhur me disa
  ngjarje të veçanta, të tilla si fakti se ata duhet të qëndrojnë në
  krevat ose supë pule tallaze. Gjatë kësaj periudhe, fëmijët shpesh mendoj
  se shkaku i sëmundjes së tyre ishte disa veprime dhe shërim
  vijnë nga vetë ose duke kryer një numër të rregullave të veçanta.

  Mosha e fëmijës duhet të sigurojë ato
  asgjë nuk bëhet për ta apo i bërë mund të jetë shkaku

  sëmundje dhe jo sëmundje, nuk ka trajtim nuk është një dënim për
  disa gabime. Është gjithashtu e rëndësishme për të shpjeguar me ndershmëri dhe realisht të gjithë
  procedurat mjekësore dhe përsëris se ata nuk janë të
  dënim.

  Është e rëndësishme për të dhënë shpjegime të thjeshta mbi
  sëmundje. Dobishme në shpjegimin e diagnozës mund të jetë histori
  krijimin e një lidhje në mes të kuptuarit modern të natyrës
  kancer dhe ide në dispozicion të fëmijës.
  E pra, në qoftë se këto shpjegime janë përshtatur posaçërisht për të ndryshëm
  lloje të kancerit të fëmijërisë (leukimi, kanceri, sarkomë, etj).
  Për shembull, në moshën prej dy deri në shtatë vjet formuar një ide të

  Fëmijët e mira dhe të këqija, dhe mund të kuptoni sëmundje si një betejë mes "të mira" dhe qelizave "të këqija". Atëherë ilaçe qeliza "të mirë"
  bëhet më e fortë dhe e goditi "i keq".

  Fëmijët 7 deri në 12 vjet në kuptojnë shtetit
  Marrëdhënia në mes të disa ngjarjeve që ata të mund të kuptojnë
  si një kombinim i simptomave të sëmundjes. Më pak shpesh ata supozojnë se sëmundja e tyre
  - Rezultat i ndonjë shkelje. Ata tashmë e kuptojnë nevojën
  marrë ilaçin dhe të bëjë atë që mjeku thotë.

  Fëmijët e tilla mund të japin një shpjegim më të detajuar
  Në thelb kancer, por ende nevojë për të folur për
  Gjuha e arritshme dhe e përdorin krahasimin.

  Ju mund, për shembull, të themi,
  që lloje të ndryshme të qelizave në trupin tonë të kryer punë të ndryshme. Si
  njerëz, këto qeliza duhet të punojnë së bashku për të bërë punë.
  Kjo qelizat e tumorit mund të krahasohen me ata që ndërhyjnë me "qeliza të mira". Trajtim ndihmon për të përballuar me meshayuschymy në "qelizat e mira" do të mund të punojnë në koncert përsëri.

  Shumë fëmijë mbi 12 vjet në gjendje të kuptojnë
  vendosur i marrëdhënieve midis ngjarjeve. Prandaj, në tonë
  shpjegim nuk është e nevojshme të mbështeten vetëm në përvojën e tyre personale:
  adoleshentët në shtet konsiderojnë se situata nuk është e ngjashme me atë të atyre
  e përvojave. Fëmijët në këtë moshë mund të përcaktojë sëmundjen

  jo vetëm për shkak të simptomave të veçanta dhe kufizimet në konvencionale
  Klasat e përditshme, por ato gjithashtu mund të kuptojnë shkaqet e këtyre simptomave.
  Ata janë në gjendje të kuptojnë se këto simptoma janë për shkak të faktit atë
  Qelizat modifikuara shkelur funksionimin normal të trupit.
  Kështu, ne mund të shpjegojë se si kancer
  sëmundje në të cilën qelizat e caktuara janë "ndryshe". Këto "të tjera"
  Qelizat shumica normale rriten, ata janë futur në pjesë të tjera të trupit dhe
  shkelin funksionimin normal të tij. Pastaj problemi i trajtimit mund të jetë
  përshkruar si në shkatërrimin e qelizave të "tjera" se trupi mund përsëri
  funksionojë normalisht.


  Bisedoni me fëmijën tuaj

  Komunikimi juaj me fëmijën tuaj rreth tij
  kancer, si trajtim të zemrës - një proces
  që kalon nëpër faza të ndryshme. Sa më shpejt që ju jeni së bashku
  kalojnë nëpër të gjitha këto faza, vazhdon të zhvillohet mendjen e tij,
  duke rritur nivelin e tij intelektual dhe ajo vendos gjithnjë e më komplekse
  pyetje. Nëse keni qenë ende i përgatitur për të diskutuar me të sëmundjes së tij,
  Kjo do të ndihmojë në masë të madhe fëmijën tuaj tani dhe për të forcuar marrëdhënien tuaj
  në të ardhmen.

  Herë qe mund në prani të një fëmijës
  të ndjehen ndjenjat shumë të fortë dhe të përpiqen për të fshehur ato. Në mënyrë të qartë,
  prindërit nuk duan të fëmijëve barrë frika vetë, zemërimi

  ose trishtim. Por fëmijët janë në gjendje të kuptojnë që prindërit e tyre të ndjehen.
  Në fakt, të dy fëmijët duke u përpjekur për të mbrojtur prindërit mund të fshehin prej tyre
  ndjenjat e tyre, përvojat e tyre. Nëse ju mendoni se tuaj
  Përvojat ndikojnë marrëdhënie mund të jetë e dobishme për të folur për
  fëmijë për të. Tregojini atij pse po e trishtuar, e siguroi atë,
  duke thënë se nuk i çmendur në të.

  Gjatë trajtimit është e rëndësishme të mbani mend se ju, tuaj
  fëmijë dhe të gjithë personeli i spitalit janë partnerë në luftën kundër
  sëmundje. Për të përballuar me të, ju duhet gjithmonë të punojnë së bashku.
  Në mënyrë tipike, një fëmijë është më e lehtë për të marrë pjesë në mënyrë aktive në trajtimin, në qoftë se

  paraprakisht do të dinë se çfarë ai është në për procedurën në qoftë se ju ndihmojë atë
  e lëre më të marrë ndonjë vendim, natyrisht, kur këto
  Vendimi për të mos rrezikojnë shëndetin e tij. Çdo gjë Diskutim i lidhur me
  trajtim është shumë e rëndësishme sa duke çuar në miratimin më të madh të një fëmije
  trajtim, e ndihmon atë të mbajë një ndjenjë të vetë-kontrollit dhe e shtyn atë
  të bashkëpunojnë me prindërit dhe mjekët. Por mos harroni se
  disa fëmijë në çdo moshë janë përgjegjësi kënaqur plot
  përkthyer në të rriturit dhe nuk duan të dinë asgjë paraprakisht gati ardhshme
  Procedurat. Ky pozicion i fëmijës duhet të konsiderohet në përgatitje për

  Duke folur me ta.

  Stafi i spitalit mund të ndihmojë edhe faktin se
  Oferta fëmijë nënshkruajnë një marrëveshje të veçantë që përmban thjeshtë
  Fazat sqarim të trajtimit dhe procedurat. Me nënshkrimin e kësaj marrëveshjeje,
  konfirmon se fëmija e kupton trajtimin e saj, pranon të bashkëpunojë
  me mjekët dhe do të pyesin për çdo gjë ai është i qartë në trajtim.


  Çështjet që mund të zadavt fëmijët e sëmurë

  Fëmijët janë kurioz nga natyra dhe ata mund të pyesni
  shumë çështje që lidhen me sëmundjen dhe trajtimin. Fëmija pret
  ju dini përgjigjen për shumicën e pyetjeve të tij sepse ai ju beson,
  ju për atë kredibilitet. Fëmijët e ndryshme fillojnë të bëni pyetje në të ndryshme

  kohë. Disa pyesin menjëherë, ndërsa të tjerët - më vonë. Këtu
  Disa pyetje që fëmijët të kërkojnë një rregull, kështu që ju mund të atyre
  të përgatitur.

  "Pse mua?" Si ne reflektojnë mbi shkaqet e sëmundjes, fëmija mund
  supozojmë se ajo ishte rezultat i disa prej veprimeve të tij.
  Ju duhet të them sinqerisht se askush nuk e di pse ai
  i sëmurë shkaku i sëmundjes nuk mund të bëhet asgjë për ta, dhe
  Askush nuk mund të infektojnë atë.

  "A do të më mirë?" Zakonisht fëmijët e dini dikush në familje ose
  miq që vdiqën nga kanceri. Kështu që shumë fëmijë
  pyes i habitur se do të ndodhë me ta. Ai ka nevojë për të thënë se

  sëmundja e tij e rëndë dhe e trajtojnë atë për të ndihmuar të përballen me
  sëmundje. Fëmija është gjithashtu e rëndësishme për të dëgjuar se mjekët, infermieret,
  në afërsi të përpiqet të bëjë më të mirë për të. Duke folur si ju
  japin fëmijës një përgjigje për pyetjen e tij të pashprehur dhe e shprehur. Në këtë
  Pra, ju jap një ndjenjë më të madhe të besimit, sepse ai e di
  se sa shumë njerëz kujdesen për të.

  "Çfarë do të ndodhë me mua? » Fëmijët që diagnostikuar kancerin
  instaluar kohët e fundit, përballet me një numër të madh të gjërave të reja dhe të frikshme.
  Ata mund të qëndrojnë në spital për të parë fëmijët e tjerë të sëmurë
  që ndihen keq, tullac apo me gjymtyrë prerë.


  Por fëmija ka frikë për të pyetur për fatin e tyre, kështu që ajo mund të zhvillohet
  Frika jorealiste në lidhje me çfarë do të ndodhë me të. Saktësisht
  kështu që është e rëndësishme për të të treguar fëmijën tuaj në lidhje me trajtimin që ai zotëron gati
  efektet e mundshme anësore dhe se si të përballen me faktin se ajo
  mund të ndodhë. Është e rëndësishme dhe e dobishme të dinë se ka shumë lloje të
  kancer, dhe çfarë ndodh me dikë me pa fëmijët e sëmurë
  do të ndodhë me të.

  E pra të them fëmijën tuaj në lidhje me orarin
  Trajtimi i ardhshëm dhe të informojë atë për çdo ndryshim. Nëse
  fëmijë ka një kalendar me ditët e shënuara vizita mjek, trajtimin,
  Sondazhet, kjo e ndihmon atë të përgatitur për këto vizita.

  "Pse unë duhet të marrë ilaçe kur unë të ndjehen mirë?" Shpesh fëmijët të lidhur me drogat e varfra të birësimit
  duke qenë dhe pyes veten në qoftë se ju duhet të marrë medikamente dhe kur
  i mirë. Duke iu përgjigjur në këtë pyetje mund të jetë, për shembull, ka shpjeguar se
  periudhë kur ai ndjehet mirë dhe nuk e shohin shenjat
  sëmundje, qelizat e tij "i keq" mund të fshehin. Unë kam nevojë për të vazhduar
  Trajtim për aq kohë sa ai nuk e heqin qafe e qelizave "i keq".

  "Ajo që unë po ju them djema?" Fëmijët me kancer mund të jetë shumë
  shqetësojnë reagimet modalitetin me miqtë e tyre sëmundje, klasë
  kokë. Kjo është veçanërisht e shqetësuar për ta në qoftë se ata mungojnë për periudha të gjata në

  shkollë ose në qoftë se pamja e tyre ka ndryshuar për më keq: tullac,
  popravylysya apo humbur peshë në mënyrë dramatike.

  Është e rëndësishme për të inkurajuar fëmijën për të mbajtur një marrëdhënie të ngushtë
  miq dhe mësues, për ta bërë atë të drejtë dhe
  haptas biseduar me ta rreth sëmundjes së tyre, trajtimit dhe për karakteristikat
  diskutuar me ta se çfarë po ndodhte në një kohë kur ai nuk ka ardhur për
  shkollë.

  Gjithashtu, fëmija duhet të jetë i gatshëm për të cilat
  jo të gjithë njerëzit, duke përfshirë edhe të rriturit dini për kancerin
  Sëmundjet sa më shumë që ai e bëri. Ata mund të thonë gjëra që
  kundërshtojnë faktin se ai e kishte dëgjuar nga prindërit apo mjekët. Komunikimi me
  njerëzit e tillë do të mund të japin rritje të dyshimeve dhe frikës të fëmijës, dhe

  Si rezultat, dhe zemërimi që ju them atë. Nëse ju
  inkurajojnë fëmijën të diskutuar me ju flisni të tillë, ju mund të
  korrigjuar ndonjë idetë e gabuara që ai ka ndonjë.

  Tani
  kur fëmija juaj është formuar në natyrë dhe është e rëndësishme të
  vini re në vijim:

 • Së pari, sëmundja e ka bërë atë një person i ndryshëm në krahasim me atë që ishte më parë;
 • Së dyti, nuk duhet të i kushtoj vëmendje për disa
  Njerëzit, pa marrë parasysh se çfarë ata thonë për shkak se ata e dinë shumë pak rreth e
  kancer dhe nuk duan të dinë më shumë;
 • Së treti, ata që me të vërtetë janë miq të tij, shokët e tij të mbetet pavarësisht nga çdo bisedë.

 • "Unë mund të bëj atë që unë mund të më parë?" Përgjigja për këtë pyetje varet nga individi dhe
  lloji dhe natyra e trajtimit të sëmundjes. Në shumicën e rasteve, tuaj
  Fëmija juaj do të duhet disa kufizime në periudha të ndryshme
  trajtim. Kur një mjek apo infermiere do të ju them se i nevojshëm
  Kufizimet do të ishte mirë të tregoni fëmijës tuaj se pse dhe sa kohë ata do të
  e nevojshme. Mundohuni të zëvendësojë një lloj të trajtimit
  aktivitetet e tjera, duke marrë parasysh kufizimet e pashmangshme. Për shembull,
  nuk mund të jetë për shkak të numrit të vogël të trombocitet çiklizmit,
  të ftojë miqtë e tij për të pikturuar apo bëjnë diçka së bashku në shtëpi.


  Mbështetje

  Ashtu si ju ndjeheni kohën tuaj të fëmijës
  pakëndshme, i shqetësuar, ai ka frikë atje. Por fëmija është
  në gjendje për të të treguar atyre. Ai shpreh ato në formë neslovesnoy. Si
  Prindërit, ju e dini se si fëmija juaj po sillet normalisht, kështu që ajo
  ju mund të kapur atë shteti i parë. Lojë e sofistikuar mund të jetë
  për ju për të ndihmuar fëmijën tuaj të shprehin frikën dhe shqetësimet e tyre dhe
  Aftësia për të mbështetur dhe të pirë e të ngrënë atë. Pas duke tërhequr në lojë me
  kafshët ose kukulla, veçanërisht lojë me të gjitha llojet e mjekësore
  instrumentet fëmijë mund të ju them se ai nuk e kupton
  që është, ai ka nevojë për dashurinë tuaj më shumë se ai dëshiron t'ju

  ajo e qetësoi.

  Disa fëmijë janë shumë të vështirë për të shprehur ndjenjat e tyre,
  e cila mund të çojë në ëndrra të këqija të përsëritura, çrregullime të hahet,
  ose probleme të sjelljes ndodhin në rënie
  shkollë. Disa fëmijë mund të kthehen sjelljes karakteristike
  një moshë më herët. Për shembull, ata mund të fillojnë Veting krevat
  ose thith palets.Vse madh këto vëzhgime është e rëndësishme për të diskutuar me pediatrin,
  infermiere, psikolog shkollor.

  Është e rëndësishme të mbani mend se ju si prindër,
  prodhuar "sens i gjashtë" për fëmijën. Nuk ka nevojë të
  shikoni në problemin përmes sjelljes së saj, por ne duhet të kujtojmë se

  pediatër, infermiere, psikologu i shkollës dhe mësuesi mund të ketë
  u përball me një situatë të ngjashme dhe në bazë profesional
  njohuri dhe përvojë mund të ju ndihmojë.

  Gjithashtu, mos harroni se fëmija juaj ka shpëtuar të gjithë
  Nevojat emocionale specifike për shokët e vet. Lo
  disa sugjerime që mund të ju ndihmojë të qetësuar fëmijën tuaj në
  një kohë kur ajo është diagnostikuar dhe trajtuar kancerin
  ajo.

 • Kujtoj atë që sëmundja nuk është
  rezultat i disa nga gabimet e tij dhe se as sëmundje e as trajtim nuk është i
  thotë dënimin.
 • Jini të ndershëm dhe realist në shpjegimet tuaja
  sëmundje, trajtim dhe procedurat e lidhura.

  Le fëmijën nëse ai
  dëshiron, e di për çdo ndryshim në trajtim.
 • Askush, përfshirë edhe fëmijën tuaj, nuk presin që ju e dini çdo gjë. Mos kini frikë të thonë "Unë nuk e di."
 • Mos kini frikë të pyesni fëmijën tuaj për
  ai mendon. Ajo nuk i mbajnë në frikën e tij të reja, por ajo do të
  mundësi për të shprehur këto shqetësime se ai tashmë është.
 • Njohin ndjenjat përvojë
  fëmijë. Konfirmo atë që mbani zi dhe qani mirë, ai jep nga
  përvojat e tij.
 • Mos tolerimi. Edhe pse, në këtë
  afati i parashkrimit që ju të përcaktojë për fëmijën, subjekt për të ndryshuar.
  Edhe pse duket e natyrshme që të le fëmijët nuk e ndjekin

  Disa rregulla, të tilla si rutinë, privilegj të tepruar
  mund të japin rritje të shqetësimeve të fëmijës dhe të çojë në faktin se ai
  Paramendoni nëse ju thjesht nuk e vërejnë, kështu - më e gjatë
  dashuri.
 • Lejoni fëmijën tuaj për të ndikuar që me të
  është për shkak se ai është i sigurt për shëndetin e tij dhe nuk ndërhyn
  trajtim. Jepini atij zgjedhje dhe trajtimit oraret
  duke pasur parasysh schoolwork dhe hobi e tij të tjera në mënyrë që ai kishte
  mundësi për të ndikuar në situatën dhe të rriten pavarësisht pashmangshme
  kufizimet për trajtim.
 • Inkurajoni fëmijën tuaj për të ai e qëlloi e tij
  Shqetësimi mënyrë të pranueshme shoqërisht.

  Lapsa vizatim ose
  ngjyra, duke luajtur me instrumentet mjekësore, duke luajtur teatër kukullash
  ose duke marrë pjesë në role-playing games, fëmija mund të sigurtë për
  vetë për të shprehur ndjenjat e tyre.
 • Inkurajoni fëmijën tuaj të flasë hapur për e tyre
  ndjenjat. Diskutimi i ndjenjave Family - një mundësi e mirë për të reduktuar
  ankthi, të ndihmojë të gjithë anëtarët e familjes përballimin e sëmundjes së bashku.
 • Është e rëndësishme të kuptojmë që fëmijët janë ditë të mira dhe të këqija.
 • Mos harroni se mjekët janë të gatshëm për të mbështetur ju dhe familjen tuaj dhe të përgjigjet në pyetjet tuaja.
 • Fëmijët, veçanërisht më i ri se pesë vjeç, shumë
  vuajtje, duke qenë pa prindër. Para largimit qetësoi ata që

  ju i doni ata dhe do të kthehet sa më shpejt që mundeni.
 • Inkurajoni fëmijën tuaj që të vazhdojnë të jenë miq me
  miqtë, anëtarët e tjerë të familjes, të ruajtur marrëdhëniet me klasën
  udhëheqës, edhe nëse ai nuk shkon në shkollë. E pra, në qoftë se ajo është e
  duke bërë detyrat e shtëpisë dhe të kthehet në shkollë sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo është për
  Fëmija do të thotë se, pavarësisht sëmundjes, ajo është ende e njëjtë
  një person normal me miqtë, interesave të ndryshme dhe të tyre
  përgjegjësitë.
 • Në fund të fundit, çfarë ndodh me tuaj
  baby, është ende i njëjti njeri i mrekullueshëm i cili ishte për të
  sëmundje. Mundohuni që të ketë çdo ditë është një kohë për të si
  ende japin të gjithë në familje të ndjehen se ata janë të dashur dhe të japin

  të gjithë mundësi për të shprehur dashurinë tuaj too. Ndjehen të lirë për të folur
  Vetëm për dashuri. Në kohë të vështira është e rëndësishme për të dëgjuar për dashurinë
  vetë, jo vetëm të spekulojë në lidhje me të.
 • Mos harrojmë për veten tuaj. Ju gjithashtu meritojnë
  mbështesin dhe të pushoni. Përveç kësaj, dhe mbi gjendjen tuaj dhe marrëdhëniet
  pjesërisht varet reagimin e fëmijës suaj.

  Informacion nga artikullit "Si të flisni me fëmijën tuaj në lidhje me sëmundjen e tij?".