Madhësia nuk ka rëndësi kur është fjala për truEksplorimi shkaqet dhe pasojat e pagjumësi, hulumtuesit holandez kryer një sërë testesh mes njerëzve të moshuar që vuajnë nga çrregullime të gjumit. Pjesëmarrësit u pyetën për të kryer detyra të ndryshme. Krahasuar me grupin e kontrollit të njerëzve pa çrregullime të gjumit, patsieny kronike pagjumësi më mirë kryerjen e testeve të thjeshta për reagim dhe komplekse më keq - të lidhura vendime. Aktiviteti i zonave të caktuara të trurit gjatë detyrës të folurit (kujtojnë si shumë emra të kafshëve ose fjalë në një letër) në grupin e insomniacs ishte më e ulët dhe rezultati është - më mirë.

Sipas shkencëtarëve, kjo mund të jetë për shkak të hipervozbuzhdenie - një formë e stresit të vazhdueshëm të lehta, e cila përfshin back-up mekanizmat e trurit dhe mund të kompensojë për mungesën e gjumit.

Ndërsa nuk ka të dhëna nëse janë efektet anësore hipervozbuzhdenie. Megjithatë, ne e dimë se stresi mund të çojë në çrregullime të aktivitetit mendor.

Ajo u gjet se trurin e njerëzve që vuajnë nga pagjumësia, është e ndryshme: dendësia e materies gri në disa fusha të caktuara ato janë më të ulëta se sa ata që flenë normalisht. Dhe më shumë pagjumësi, dendësia më e ulët gri çështje në fushën e lëvore orbitale-frontal - fushën e lëvore asociative të trurit të njeriut, i shoqëruar me marrjen e vendimeve.

Kështu, anomalitë në këtë çështje gri rrit rrezikun e pagjumësi. Kjo dendësi të ulët të materies gri nuk do të thotë se truri funktsiniruet më keq.


Për trurin - Madhësia nuk ka rëndësi.