Merren me epilepsi të ndihmuar tërmet


Në studimin e ri të gjetur ngjashmëri të habitshme në mes aktivitetit elektrik në tru para dhe gjatë konfiskimet epileptik dhe të dhënave sizmologjike tregojnë tërmetin afrohet.

Ata të dy zakonisht paraprihet nga e vogla, dridhjet zbuluar mezi dhe, në rastin e tërmeteve, më të gjatë se sulmi i parë, më të gjatë periudhës për të ardhshëm.

Sipas shkencëtarëve, kjo ngjashmëri nuk mund të jetë e rastësishme, ndoshta të dy modelet mund të kontrollohet nga ligje të ngjashme matematikore.

Epilepsi është i shoqëruar nga një numër i kushteve që shkelin aktivitetit elektrik në tru, megjithëse simptomë e saj kryesore - këtë sulm pashkaktuar.

Kjo është një nga çrregullimet më të zakonshme afatgjata neurologjike, të cilat në nivel global ndikon rreth 50 milion njerëz.

Kushti i pacientëve me epilepsi mund të kontrollohet me mjekim, në rastet më të rënda të përdorë kirurgji për të hequr një zonë të caktuar të trurit.

Dështimi shpesh fillon papritmas në një pjesë të caktuar të trurit, dhe mund të përhapet në të gjithë trurin. Kur tërmetet dhe dridhje potencialisht të rrezikshme të fokusuar rreth një pikë. Hulumtuesit thonë se konfiskimet dhe tërmete mund të jetë rezultat i "relaksim", në të cilën papritmas hedhur energjisë të depozituara.
Në studimin e tyre, hulumtuesit e udhëhequr nga Ayven Osorio (Ivan Osorio, MD), një neurolog në Universitetin e Kansas (Universiteti i Kansas), tregoi se shpeshtësia e tërmeteve dhe kapjeve epileptike mund të përshkruajnë "ligjet e energjisë", të cilat shpesh mund të shpjegojë frekuencën e ngjarjeve që duket e çuditshme në shikim të parë. Në parashikimin e tërmeteve të ligjeve të energjisë që lidhin luhatjet e veçanta të energjisë gjatë kohës që kalon ndërmjet goditjeve të së njëjtës forcë.

Osorio sugjeroi se ngjashmëritë në mes të aktivitetit elektrik në tru dhe veprimtarisë sizmike mund të jetë një hap më afër më mirë të parashikuar dhe parandaluar kapjen epileptik.Matthew Walker (Mateu Walker) nga grupi eksperimental në University College në Londër (University College London), i cili gjithashtu merret me epilepsi, tha një korrespondent për revistën New Scientist, tha studimi të ri - një "hipotezë shumë tërheqëse", duke shtuar se " metodë efektive e parashikimit mund të jetë një revolucion i vërtetë në jetën e njerëzve. " Sidoqoftë, ai paralajmëroi se një grup i shkencëtarëve nga Kansas ende nevojë për të treguar efikasitetin e metodës së tij në praktikë.