Pityriasis Rhodiola


 • Simptomet e pushimit trëndafili
 • Diagnoza dhe trajtimi i pityriasis Rosea

 • Rhodiola pityriasis (sëmundje dërdëllitje) - një sëmundje e zakonshme të lëkurës, e cila është një tipar karakteristik i lëkurë njolla rozë. Kjo ndodh në çdo moshë por është më shumë i zakonshëm në të rinjtë. Shkaku është i panjohur Rhodiola pityriasis - pritet të sëmundjeve virale. Pityriasis Rhodiola shpesh zhvillon në të ftohtë, zakonisht në pranverë ose në vjeshtë. Njerëzit me sëmundje të dobësuar imunitar mund të ndodhë përsëri.


  Simptomet e pushimit trëndafili

  Sëmundja fillon me dukjen e lëkurës së bagazhin e një të vetme njolla të mëdha të rrumbullakëta e diametër rozë prej 2 cm apo më shumë (i quajtur prind pllakatë), pjesa qendrore e cila bëhet ngjyrë më të verdhë, dhe fillon të zhvishem off.

  Zakonisht 7-10 ditë pas spotet e para në lëkurë shfaqen njolla të shumta ovale rozë me një diametër prej 0,5-1 cm. I nxituar më bujare mbi anët e gjoksit, mbrapa, supet. Për lezioneve spote karakteristike lëkurë në qendër dhe periferi - i lirë të thekon kufirit të kuqe, duke e bërë spote bërë ngjashmëri me medallions. Disa spote nuk shkrihen së bashku.

  Zakonisht pacientët janë të shqetësuar vetëm itchy pak. Kohëzgjatja sëmundje e 4-6 javë, pasi që shpërthimet të zhduket vetvetiu.

  Trajtimi i pasaktë - larje të shpeshta, përdorimi i mjeteve irrituese të lëkurës (ointments që përmbajnë squfur, bitum, etj), si dhe rritjen e djersitje në njerëz me reaksione alergjike nxito mund të jetë dukshëm më e gjatë.  Diagnoza dhe trajtimi i pityriasis Rosea

  Diagnoza është dermatolog me rishikim të studimeve të tjera është e nevojshme.

  Në mënyrë tipike, sëmundje është vetë pa trajtim. Pacientët nuk janë të inkurajuar për të marrë një dush (ju mund të larë, por përdorni një pastrues të butë). Në mënyrë të pavarur të aplikojnë ointments dhe xhel nuk është e nevojshme, ajo mund të çojë për të përhapur më tej skuqje. Gjatë sëmundjes nuk është i rekomanduar në diell. Është e ndaluar të veshin rroba sintetike.

  Një kruarje të forta përshkruajnë alergji dhe anti-inflamator krem ​​dhe ointments, ose pure (p.sh. tsindol).

  Në raste të rralla, pacientët me imunitet të ulur ose në qoftë se nuk trajtohet siç duhet, sëmundja mund të jetë i komplikuar me rritjen e temperaturës. Ky mjek mund të jetë antibiotikët projektuar më tej.