Rózsa simptomat dhe trajtimi


 • Rózsa
 • Simptomat fytyrat
 • Trajtimi, prognoza dhe parandalimit fytyrat

 • Rózsa

  Erizipelë - një sëmundje akute streptokokut karakterizuar nga lezione
  lëkurë për të formuar një vatra të kufizuar ashpër inflamator dhe
  ethe dhe simptoma të dehjes, kthime mbrapa shpeshta.

  Patogjen - Streptokoku hemolitike - asgjë
  nuk është e ndryshme nga të tjera patogjen streptokoksike sëmundjes
  (Angina P.sh.). Depërton përmes dëmtimit të vogël të lëkurës.
  Instrumentet Ndoshta infeksion ekzogjene (të kontaminuara
  salcë). Në rast të përsëritjes së erizipela në një dhe të
  njëjti vend i rëndësishëm sensibilizimi alergjik të lëkurës dhe ristrukturimi

  për Streptococcus hemolitik.


  Simptomat fytyrat

  Kohëzgjatja e periudhës së inkubacionit
  orë për 5 ditë (zakonisht 3-4 ditë). Natyra e lokal
  lezion eritematoz shquar, eritematoze-bulleznuyu,
  eritematoze-hemorragjike dhe formë bulleznuyu në ashpërsi - i butë,
  moderuar dhe të rëndë, sipas shumanshmërinë - fillor, korrente dhe
  ri, lokalizimi i ngjarjeve lokale - lokalizuar,
  përhapur dhe metastatic. Erizipelë parësor fillon,
  zakonisht akut, me simptomat e dehjes. Temperaturën e trupit
  rritet në 39-40hr. C, dobësi të përgjithshme, të dridhura, kreu
  dhimbje, mialgjia (dhimbje të muskujve), në raste të rënda, mund të ketë konvulsione, jerm, acarim


  meningjit.


  Pas 10-24 orë të fillimit të sëmundjes karakterizuar nga lokal
  Simptomat: dhimbje, djegie ndjesi dhe tensionin në zonën e prekur të lëkurës,
  gjatë inspektimit janë skuqje dhe ënjtje të lëkurës. Eritemë (skuqje i fortë) janë më uniforme,
  tmerrshëm mbi lëkurë. Ënjtje është e theksuar veçanërisht kur
  lokalizimi i inflamacionit në zonën e qepallave, buzët, gishtat, organet gjenitale.
  Ndonjëherë sfond i eritemë formuar blisters mbushur me lëngshëm
  (Zritematozno-bulous) ose hemorragjike (bulous-hemorragjike
  turi) përmbajtja. Ka edhe lymphangitis rajonal dhe inflamacion
  limfatike nyje. Në faqen e inflamacionit duket të vazhdojë

  lëkurë. Ndryshimet lokale mbahen 5-15 ditë mund të jetë afatgjatë
  pastoznost i ruajtur dhe pigmentim lëkurës.


  Kthime mbrapa mund të ndodhë në trëndafil 'periudhë prej disa ditësh për të 2
  vjet pas sëmundjes. Në një mëvonshme (më shumë se 2 vjet)
  dukuri e erizipela jeni duke folur për Roger. Kjo zakonisht është e lokalizuar në
  fushë e re e lëkurës. Retsidiairovaniyu kontribuar në trajtim joadekuat
  Fytyrat kryesore, efektet e mbetura pas erizipela (lymphostasis dhe të tjerët).
  ethe i shpeshtë i përsëritur dhe simptomat e dehjes shprehur i butë.


  Komplikimet dhe pasojat e fytyra mund të jetë e njëjtë si në
  sëmundje tjetër streptokokut (ethe reumatike, nefrit, miokardit), por

  mund të jenë specifike për erizipela:
  ulceration dhe nekrozë e lëkurës (gangrenizimin erizipelë), abscese dhe phlegmon
  (Turi Abstsedyruyuschaya), qarkullimit limfatike të dëmtuar, duke çuar në
  elefantiazë. Në diagnozës klinike duhet të dallohet nga
  sëmundje të tjera të cilat mund të jenë skuqje lokal
  dhe ënjtje të lëkurës (trombozë venoz, eryzypiloyid, cellulitis dhe abscese, akute
  pezmatim i lëkurës, etj.) Në studimin e gjakut treguan pak
  leukocytosis, neutrophilia, rritjen e eritrociteve sedimentimit normë. Imuniteti pas pa fytyrat
  atje.

  Trajtimi, prognoza dhe parandalimit fytyrat

  Trajtim. Më efektive seri antibiotikët penicilinë.


  Në erizipela korrente fillore dhe të rralla të përshkruara dozë të penicilinës 500
  000 Njësia 6 orë për 7-10 ditë në fund të kursit si shtesë
  futur bitsillina-5 (1500000 IU / m). Me mbetje të rëndësishme
  ngjarje për parandalimin e rikthim bitsillina-5 duhet të futet në
  për 4-6 muaj (në 1 500 000 IU në 4 javë). Në intolerancës
  penicilinë mund të përshkruajnë erythromycin (0,3 g, 5 herë në ditë) apo
  tetracycline (nga 0,3-0,4 g 4 herë në ditë), kohëzgjatjen e 7-10 ditësh.
  Me relapses të vazhdueshme dhe të shpeshta antibiotikët e kombinuar me
  kortikosteroidet (prednisone 30 mg / ditë).


  Moti i favorshëm. Nëse ju shpesh erizipelë përsëritura mund elefantiazë shkelje e kapaciteteve,


  Parandalimi.
  Parandalimin e lëndimeve dhe abrasions këmbët, trajtim i streptokokut
  Sëmundjet. Në të rëndë sjelljes përsëritje sezonal
  bytsyllynoprofylaktyky ju filloni një muaj para sezonit dhe
  vazhdoi për 3-4 muaj (të administruara çdo 4 javë bitsillina-5 në 1500
  000 IU). Me rifillimi shpeshta sjelljes erizipelë gjatë gjithë vitit
  bytsyllynoprofylaktyky. Masat në qendër nuk mban. Specifik
  No parandalimi.

  Informacion nga artikullin "Rózsa."