Gjërat do t'ju duhet për infermierinë


 • Çfarë ju duhet për t'u kujdesur për pacientët

 • Siç e dini, të gjitha llojet e sëmundjeve mbyt njerëzit jo vetëm më të vjetër, por moshat e tjera. Ky person mund të jetë shtrirë i sëmurë, dhe pa ndihmë është e nevojshme. Shkaqet e këtyre sëmundjeve janë të ndryshme. Ndonjëherë efektet e sëmundjeve të tjera, ndonjëherë pasojat e lëndimeve apo të pleqërisë, komplikacionet e sëmundjes. Në të gjitha rastet, këta njerëz janë të lëvizshmërisë bashkuar pamjaftueshme dhe kanë nevojë për ndihmën tonë.

  Shumë shpesh, kur ka një fatkeqësi, njerëzit janë jo të përgatitur. A nuk e marr me mend që në këtë artikull për të përshkruar të gjitha detajet, por bazat do të ndajnë.


  Pra, para së gjithash duhet të aksioneve deri mirëdashja, mirësia, besimi, durim, moral dhe forcat fizike.

  Gjëja e dytë që është e sigurtë se do të jenë të njohura - ajo ndihmon dhe ilaçe, të cilat janë të domosdoshme kujdesin e pacientëve që nuk lëvizin.

  Duke ndihmave përfshijnë pelena regjistruar, pelena, pambuk, anije.

  Çfarë ju duhet për t'u kujdesur për pacientët

  Pelenë i nevojshëm për fletët e sigurimit nga marrja e lagësht në situata të papritura kur salcë pelena dhe për mbjelljen nën një fletë. Kjo e fundit është përdorur për të parandaluar aksidentale Veting dyshek shtrat. Ajo është më i përshtatshëm për këtë qëllim i papërshkueshëm nga uji pëlhurë me lajle madhësi 60 x 90 cm.


  Për një pacient janë mbështetur nevojë jo më shumë se 30 njësive. pelena në muaj.

  Pelena kostum solemn vijon urinë dhe erë e saj në mosmbajtjeje. Pelena janë të ndarë: madhësinë dhe shkallën e mbajtjes lagështi. Informacioni për këtë mund të merret nga farmaci punonjës ku blerë pelena. Nëse pacienti shtrirë mosmbajtjeje, ju mund të duhet të paktën 70-90 pelena në muaj.

  Pambuk përdoret për përgatitjen e tamponin, e cila është e trajtuar me alkool kamfor lëkurës.

  Anije përdoret kur të marrë urina dhe zbrazjes gastrike. Duke zgjedhur automjete duhet të trajtohet me shumë kujdes.

  Anija nuk duhet të jetë i ftohtë. Kjo pronë është më i mirë plotëson plastike. Para mbjelljes anije rekomanduar ujë të ngrohtë ngrohtë në temperaturën e trupit. Formën e anijes duhet të jetë të rehatshme.

  Që të gjithë pacientët e shtrirë ndjek bedsores arsimit, dhe pastaj ajo ndjek medikamente minimale ndihmëse të kërkuara. Kjo alkool kamfor, të thata krem ​​që përmban zink, ointments dhe gels që nxisin rigjenerimin e lëkurës. Natyrisht, të gjithë ilaçet duhet të jenë dakord me mjekun apo familjare mjeku.

  Alkool kamfuri përdoret për të pastruar lëkurën ku formimit të ulcerat presion. Ointments, promovimin e rigjenerimin e lëkurës, mund të aplikohet si një masë parandaluese pas tharjes së lëkurës trajtuar me frymën kamfor.  Shenjë paralajmëruese e bedsores Arsimit me shkatërrimin e mëvonshëm të lëkurës është errësuar të lëkurës. Para së gjithash, errësuar të tilla mund të ndodhin në kofshë, prapa në zonën e kobchyka, të paktën në anët e këmbë, pranë thembra.

  Njerëzit të cilët kujdesen për pacientët të tilla duhet të përpiqet për të shmangur shfaqjen e errësuar të lëkurës. Për këtë qëllim është e nevojshme të ndryshojë periodikisht pozicionin e trupit mbështetur pacientin. Kjo është, ajo duhet të kthehet në intervale të rregullta nga një deri në anën tjetër apo në shpinë.

  Me të njëjtin qëllim duhet të fshihen me lëkurë kamfor alkool ku një person ka gënjeshtër të gjatë.

  Në pacientët e shtrirë në shtratë priren të kenë probleme që lidhen me stomak, duke e bërë të mundshme kapsllëk.

  Për këtë qëllim është e nevojshme të ketë një pastrues duhet parapërgatit mjekun tuaj ose mjekun e familjes.

  Pothuajse të gjithë pacientët e shtrirë kërkojnë vitamina shtesë dhe minerale që ata nuk mund të për shkak të jetesës krevat. Bisedoni me mjekun tuaj dhe të bëjë dietë nevojshme vitaminë.

  Në përfundim, ne dëshirojmë të gjithë që kjo njohuri nuk është e nevojshme!

  Informacion nga artikullin "Çfarë duhet të rezervuar për kujdesin e një gënjyer pacientit?".