Cardiomyopathy kufizues


 • Cardiomyopathy kufizues
 • Shkaqet e sëmundjes
 • Mekanizmi i cardiomyopathy kufizuese
 • Manifestimet kryesore të sëmundjes
 • Metodat e diagnozës së cardiomyopathy kufizuese
 • Parimet e trajtimit të cardiomyopathy kufizuese

 • Cardiomyopathy kufizues

  Cardiomyopathy kufizuese (nga fjala latine restrictio «kufizim") - një sëmundje e karakterizuar nga një rënie të dukshme të elasticitetit infarkt të shkaktuar nga faktorë të ndryshëm, dhe është e shoqëruar me furnizim të pamjaftueshëm të gjakut të zemrës me zhvillimin e mëvonshëm të dështimit kronik të zemrës.


  Shkaqet e sëmundjes

  Vetëm shkaku i provuar kryesor i cardiomyopathy restriktive quhet sindromi hipereozinofilnyy, e zakonshme në vende me klimat tropikale.

  Eozinofilet - qelizat e gjakut të përfshirë në zhvillimin e reaksioneve inflamatore natyrës kryesisht alergjik.

  Kur sindromi hipereozinofilnyy (sëmundje Leffler) është inflamacion i endocardium - rreshtim e brendshme e zemrës. Me kalimin e kohës, ky inflamacion është e përfunduar trashje të rëndësishëm endocardial dhe i vrazhdë me të miokardit tij spayaniem Pranë, duke çuar në një rënie të mprehtë në elasticitetit të muskujve të zemrës. Në shumicën e rasteve, origjina e cardiomyopathy kufizuese është e mesme, e cila është shkaktuar nga arsye të tjera. Amiloidosis - një sëmundje të lidhura për të çrregullimeve metabolike në trup, përfshirë metabolizmin proteinave.


  Kur amiloidosis është formuar dhe të depozituara në indet e organeve të ndryshme në numër të madh të proteinave anormale (amyloid). Çdo dëmtim i zemrës kjo proteinë fjalë për fjalë "përshkon" miokardit, duke shkaktuar një reduktim të ndjeshëm në elasticitetin e saj dhe contractility. Hemochromatosis - një sëmundje e rrallë, në të cilën prishet metabolizmin e hekurit në trup. Përmbajtja hekuri në gjak rrit në hemochromatosis, një i tepërt depozitohet në shumë organeve dhe indeve, duke përfshirë miokardit, duke shkaktuar një reduktim në zgjateshmëri saj. Sarkoidosis - një sëmundje e natyre panjohur, karakterizuar nga formimi i organeve dhe indeve grupimeve specifike qelizore (granuloma).

  Sarkoidosis më të zakonshme të mushkërive, mëlçisë, nyjet limfatike dhe shpretkës.


  Mekanizmi i cardiomyopathy kufizuese

  Kufizimi i shtrirje të miokardit çon në reduktuar mbushje ventrikular me gjak dhe një rritje të konsiderueshme në presionin intraventricular. Në cardiomyopathy kufizuese trupi potencial kompensues reduktuar. Pra, pas një kohë ka një stagnim në të vogël (pulmonare) qarkullimit të dhe të reduktuar funksionin pompë kardiak. Gradualisht zhvillimin ënjtje të vazhdueshme këmbë, hepatomegaly (mëlçisë zgjeruar) dhe hidropizi e barkut (ascites) për shkak të mbajtjes fluide në trup për shkak të reduktimit të funksionit pompimit të zemrës.

  Nëse endocardial vulë të zbatohet për valvulat (mitrale dhe trikuspidal), shteti i zhvillimit rrit dështimin e tyre. Në dëmtimit të dhëmbëve të zemrës përmes reduktuar tkurrshmërisë dhe shtrirje ato mund të formojnë mpiksjen. Fragmente të shpërndarjes e clots gjakut nga e qarkullimit të gjakut (emboli) mund të shkaktojnë sulme në zemër organet e brendshme dhe bllokimin e enëve. Në cardiomyopathy restriktive si shpesh ka lloje të ndryshme të aritmisë.


  Manifestimet kryesore të sëmundjes

  Pacientët me cardiomyopathy kufizuese zakonisht ankohen për gulçim, fillimisht gjatë kryerjes së aktivitetit fizik (vrapim, ecje të shpejtë, etj), dhe përparimin e sëmundjes dhe në pjesën tjetër.

  Për shkak të funksionit pompë kardiak ankesës tipike të ulët është lodhje dhe toleranca e dobët e çdo aktiviteti fizik. Pastaj të bashkohen ënjtje këmbë, mëlçisë zgjeruar dhe hidropizi barkut. Herë pas here pacientë ankohen për palpitations kohën gabime. Me zhvillimin e mbylljeve rezistente mund të ndodhë të fikët.


  Metodat e diagnozës së cardiomyopathy kufizuese

  Studimi echocardiographic është një nga metodat më të informative për diagnozën e sëmundjes. Ajo mund të zbulojë trashje endocardial, duke ndryshuar natyrën e ventricular mbushje, duke reduktuar funksionin e pompimit të dështimit të zemrës dhe prania e valvulave.

  Imazhe rezonancë magnetike - një metodë për të përdorur një përpunim të veçantë kompjuterik për të marrë informacion në lidhje me anatominë e zemrës për të zbuluar përfshirjen jonormale në trashësi miokardit dhe endocardium matur. Probing zemrën kryhet zakonisht për të matur presionin në dëmtimit të dhëmbëve të zemrës dhe të identifikojnë karakteristike e me këto ndryshime të sëmundjes. Sondazhi është i nevojshëm në rast të kontestit, në veçanti, për të shmangur sëmundjet e shell e jashtme e zemrës (cipë e zemrës) - perikardit konstruktive.

  Infarkt Lifetime dhe biopsi endocardial kryhet zakonisht në të njëjtën kohë probing zemrën. Kjo metodë ka më informative për të sqaruar natyrën e sëmundjes dhe trajtimit të mëvonshëm.

  Që lëndimit të miokardit në disa paraqitje, cardiomyopathy restriktive, të tilla si sarkoidosis, nuk mbulon të gjithë miokardit, një biopsi mund të mos sjellë suksesin e dëshiruar. Kjo është për shkak të faktit se kur të marrë biopsies teknikisht doktor nuk mund ta shohin direkt në miokardit. Prandaj, zonat e ndryshuara të miokardit mund të mos jetë në mesin e indit mostrat zemrës përzgjedhur për shqyrtim të mëtejshëm mikroskopik. Në raste shumë të rralla kur metodat e mësipërme diagnostike nuk mund të diagnostikuar me saktësi, të kryer auditimin e pasqyrave financiare cipë e zemrës drejtpërdrejt në tavolinë operativ. Të gjithë pacientët cardiomyopathy kufizuese të nevojshme për të kryer inspektim të plotë klinike dhe biokimike dhe shtesë për të identifikuar shkaqet exocardial të sëmundjes, duke përfshirë amiloidosis dhe hemochromatosis.


  Parimet e trajtimit të cardiomyopathy kufizuese

  Trajtimi i sëmundjes është i vështirë. Në disa raste, mund të përdoren diuretics (aldakton në veçanti) për të hequr lëngjeve të tepërta në trup. Shumica droga përdoren normalisht për të trajtimin e dështimit të zemrës, i paefektshëm. Kjo është për shkak të faktit se për shkak të natyrës së sëmundjes nuk mund të arrihet një përmirësim të dukshëm në distensibility miokardit (përshkruar ndonjëherë për këtë qëllim kalcium kundërshtarët). Për të eliminuar trazirat e vazhdueshme përçueshmëri mund të kenë nevojë vendosjen (implantimi) stimulues kardiak të përhershëm.

  Sëmundje të tilla si sarkoidosis, dhe hemochromatosis nënshtrohen vetë-trajtim. Sarkoidosis trajtohet me terapi hormonale (prednisone dhe të tjerët), dhe hemochromatosis - flebotomi rregullt (për të reduktuar përmbajtjen e hekurit në trup). Trajtimi i amiloidosis miokardit varet nga shkaqet e amiloidosis. Kur clots gjakut në dhomat e zemrës duhet të jetë antikoagulant emërimi trajtim preparatov.Hirurhicheskoe është efektive në rastet e cardiomyopathy kufizuese të shkaktuara nga lezione endocardial. Në operacion të mundshëm excised gjitha endocardium ndryshuar. Në disa raste, kur ka mungesë të valvulave atrio-ventricular, kryhet proteza e tyre.

  Disa forma të lezioneve amyloid infarkt trajtohen me transplantet e zemrës.

  Masat parandaluese në këtë sëmundje janë të kufizuara. Ajo duhet të eliminohen zbulimin e hershëm të shkaqeve të mundshme të cardiomyopathy kufizuese (amiloidosis, sarkoidosis, hemochromatosis, etj). Për të arritur këto objektiva mund të jenë të dobishme për ekzaminim klinik vjetore të popullsisë.

  Informacion nga artikullin "cardiomyopathy"