Rekomandimet në periudhën e hershme postoperative


 • Features postoperative
 • Këshilla të dobishme pas operacionit

 • Features postoperative

  Pas operacionit, pacienti është vënë në repartin e kujdesit intensiv për monitorim të vazhdueshëm. Sipas rastit, do të emërohen medikamente mund injeksion (intravenoz). Nëse lokale gjymtyrët ndjeshmëri anestezi rivendoset brenda disa orëve.

  Për fat të keq e pashmangshme se plaga pas operacionit mund të jetë i lënduar për një kohë. Nëse ka dhimbje, ju duhet menjëherë të informojnë stafin mjekësor për të marrë masat e duhura. Gjatë ditëve të para dhe të mëvonshme të operacionit duhet të fillojë disa ushtrime të lëvizjes, dhe disa kohë të rritet nga shtrati.

  Ky mobilizim i hershëm, i shoqëruar nga ushtrimet, çorape special davyaschym (fashë) dhe anticoagulants, të cilat reduktojnë rrezikun e komplikimeve.

  Përveç kësaj, ajo është e rekomanduar për të sjellë në spital:

 • këpucë atletike të forta me shputa jo të rrëshqitshme rubberized
 • brirët e gjata të këpucëve
 • paterica
 • salcë fustan, mundësisht me një rrip dhe gjëra të tjera të nevojshme për
 • Masat e rehabilitimit të përdorura në klinikë, është e rëndësishme për të maksimizuar suksesin e operacionit. Qëndrimi spital varet zakonisht nga mosha dhe shëndetin e përgjithshëm. Me kalimin e kirurgjisë dhe natyrisht rehabilitimit pa komplikime kohëzgjatjen e klinikës është rreth 2-3 javë.


  Trajtimi i mëtejshëm varet nga karakteristikat e situatës së veçantë dhe mund të kryhet në një pacient i jashtëm apo rehabilitimi klinikë speciale.


  Këshilla të dobishme pas operacionit

  Pas kirurgji është e rekomanduar për 3 muaj për të ecur me paterica me ngarkesë të pjesshme, gradualisht duke rritur atë me rreth 5 kg çdo muaj. Shift për ngarkesë të plotë këmbë operuar duhet të jetë jo më parë se 3 muaj.

  Pas operacionit, ju mund të ulen, le poshtë këmbët e tij. Zbresësh nga shtrati kështu që ju duhet: këmbën e mirë vë nën operuar dhe këmbë operohet për të shoqëruar atë në dysheme.

  Duke qëndruar në paterica - për të marrë anën, mbrapa dhe me radhë në mënyrë që muskujt tendosura kofshë.

  Për të përcaktuar ngarkesën në gjymtyrë operuar mund të përdorni shkallët, shkelën mbi to pas operacioneve në këmbë. Ajo mund të përdoret gjithashtu si një ngarkesë ushtrim. Gjatë dy muajve të parë të ushtrimit të rekomanduar ngarkesës është më pak se 50% të peshës së vet, me një rritje graduale (75-80%) gjatë muajit të tretë. Pas 3 muajsh ju mund të shkoni nga paterica në këmbë me shkop. Tranzicioni duhet të kryhet gradualisht gjatë javës.

  Ndalohet lakimi në të përbashkët në një kënd më të madh se 90 ° C, pra, duke tërhequr gjunjët e tij në gjoksin e tij dhe lëvizjet e tjera të ngjashme. Ju duhet të ulen në një karrige ose në shtrat, një vidstavlyayuchy vogël anë këmbë, duke e bërë theks më të madh në këmbët vithe neoperovanyh.

  Recommended shtrirë ngritje të drejtë këmbë, duke marrë e pestë në krevat për një distancë të shkurtër (më pak se 90 ° C).

  Informacion nga artikullin "Të jetosh me endoprosthesis të përbashkët"