Revolucion në përdorimin e kontraceptivëve


Tani mjekët do të këshillojnë gratë e reja që të përmbahen nga përdorimi automatik të kontraceptivëve oral, dhe në vend që të mendojnë për metodat më moderne që lejojnë për të mbrojtur veten nga shtatzënia gjatë periudhës prej tre muaj deri në pesë vjet.

Fushata kombëtare synon të përcjellë për vajzat dhe gratë e reja informatave për të vendosur të plotë të metodave kontraceptive në dispozicion, siç besohet që injeksione dhe implantet janë më të besueshme në parandalimin e shtatzënisë së padëshiruar.

Rreth fillimit të projektit pilot për kalimin në metoda të reja kontraceptive, të cilat do të kushtojnë buxhetin prej 10 milion paund për të njoftuar Ministrin e Shëndetësisë në Mbretërinë e Bashkuar e Don Primarolo.

Nëse projekti do të sjellë rezultatet e dëshiruara, qeveria do të veprojë në aplikimin e metodave të reja në të gjithë vendin.

Lajmi brohorisnin shumë organizata të komunitetit që kujdesen për shëndetin e kombit. Ata kanë kohë thanë se fondet me efekt afatgjatë kontraceptive është më e besueshme. Kritikët, megjithatë, domosdoshmërisht tregojnë se projektit të ri - një njohje publike e Punës se përpjekjet e tyre për të reduktuar numrin e shtatzënive të adoleshentëve të dështuar.

Sot, shumica e grave që shkojnë te mjeku për kontraceptivët, të lëshuar tableta. Vetëm 14% e atyre mbrojtur nga shtatzënia e padëshiruar, duke përdorur një kohë të veprojnë agjentë të tilla si injeksione ose implantet, ndërsa 35% - më shumë se tre milionë njerëz - pilula përdorim.


Problemi është se tre të katërtat e pacientëve harroni të marrë pilulën për dy ose më shumë ditë rresht në muaj, që do të thotë se ata rrezikojnë marrë shtatzënë. Gratë që kanë aborte, shpesh i referohen harresës të tillë si një shkak i shtatzënive të padëshiruara.

Tranzicioni të kontraceptivëve të gjata me veprim është miratuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë dhe Klinike Excellence (Instituti Kombëtar për Shëndetësi dhe Përsosmëri Klinike, NICE) në një raport të lëshuar dy vjet më parë. Autorët arriti në përfundimin se duke u shpëtoj e shtatzënive të padëshiruara do të ndihmojë sistemet shëndetësore kombëtare për të ruajtur afërsisht 100 milion sterlina në vit.

Sipas Ministrisë së Britanisë së Shëndetësisë në qoftë se numri më i femrave do të preferonin një kontraceptivët afatgjatë duke vepruar, numri i shtatzënive të padëshiruara reduktuar me rreth 73 mijë në vit.

Por kritikët e kundërshtoi se qasja tashmë të vështirë për kontraceptivët, dhe shumë mjekë nuk kanë kualifikimet e duhura për të implant kapsulë ose futur një spirale, kështu që pacientët duhet të marrin pjesë në klinikat e specializuara që tashmë mezi përballuar ngarkesën.

Një sondazh i kryer nga një grup i parlamentarëve All-Partia Parlamentare Pro-Choice dhe seksual Group Shëndeti (APPG), tregoi se mjekët kufizojnë zgjedhjen e kontraceptivëve Pothuajse tre të katërtat e kontaktuar atyre gratë.

Ministri i Shëndetësisë Alan Johnson luajtur për përdorimin e gjerë të teknologjive të reja dhe drogës për qëllime parandaluese. Ai beson se nëse të gjitha energjitë dhe burimet mbi arsyet që çojnë pacientët në spital, ajo do të kurseni në mënyrë të konsiderueshme të parave të sistemit kombëtar të kujdesit shëndetësor. Jo shumë kohë më parë, ai nisi vaksinimin e detyrueshëm të vajzave adoleshente nga kanceri i qafës së mitrës, dhe bëri thirrje për të zgjeruar e mamografia X-ray dhe për të zbuluar kancerin e mundshëm të gjirit dhe kancerit të zorrës së trashë.

Një burim në Ministrinë e Shëndetësisë, tha: "Më parë, kemi pritur kur një problem ndodh, dhe pastaj luftoi me ta.

Sistemi i ri shëndetësor kombëtar i bazuar në parimin e parandalimit të sëmundjeve. Kjo është arsyeja pse dekadë tjetër ndizet fonde kryesisht mbi masat për parandalimin e sëmundjes. "

OJQ-të dhe ekspertë në fushën e planifikimit familjar ka telefonatë të gjatë për të braktisur pilula kontraceptive. Një studim thotë se në qoftë se 7,7% e grave do të shkojë me metodat më moderne të infertilitetit të gjatë, numri i shtatzënive të padëshiruara në Angli do të mund të reduktohet deri në 70 mijë. Per vit. Ka gjithashtu tha se 400 mijë. Shtatzënive në vit janë të paplanifikuara.

Nuk ka mënyrë kontraceptive është e gjatë mbron kundër infeksionit sepse publiku kishte frikë se promovimi i tyre do të thotë rritje të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme në vend, e cila është një nga vendet e fundit në Evropë për numrin e pacientëve. Megjithatë, mbrojtja e metodave të reja kontraceptive u rrit FPA, i njohur më parë si Shoqata e Planifikimit Familjar (Shoqata e Planifikimit Familjar), i cili beson se gratë duhet të kenë të drejtë të zgjedhin metodën që u përshtatet atyre më.

Ministrat i akuzuar për shkak se ata të zgjasë 10 vjet nuk kanë qenë në gjendje për të përballuar me problemin e rritjes së numrit të shtatzanive mes adoleshenteve. Statistikat tregojnë se problemi është përkeqësuar.