Reumatizmi


 • Shkaqet dhe simptomat e reumatizma
 • Trajtimi i etheve reumatike
 • Shkaqet dhe simptomat e reumatizma
  Besohet se shkaku i etheve reumatike është aktivizuar
  patogjene, kryesisht beta-hemolitik
  Streptokoku i grupit A. Kjo ai të luajë rolin kryesor në etiologji dhe
  Patogjeneza e sëmundjeve reumatike. Së pari, sëmundja zhvillohet në
  background infeksion streptokokut. Së dyti, në gjakun e pacientëve
  zbuloi një numër të madh të antitrupave ndaj mikroorganizmave
  grup. Së treti, parandalimi i sëmundjeve të kryer me sukses
  droga antibacterial. Pra, kemi gjetur arsyen për këtë
  sëmundje e fshehtë.


  Tani e konsiderojnë se çfarë ndodh në trup
  njeri. Për shembull, një person i sëmurë me anginë që i nënshtrohet
  Ndikimi i infeksionit streptokoksike. Normalisht, një person është bërë
  imunitet për antigjenet e këtij mikroorganizmi. Por nëse mbrojtëse
  trupi janë ulur, atëherë imunitet i tillë nuk është i krijuar. Në
  ri-futjen e streptokok në trup ka një kompleks imun
  përgjigje. Si një rezultat i autoimuniteti është i plagosur
  ind lidhës vet.

  Manifestimet klinike janë të ndryshme.
  Në mënyrë tipike, ethe reumatike zhvillon 1-2 javë pas kryerjes së
  Infeksioni streptokokut (p.sh., dhimbje të fytit, ethe flakë të kuqe, faringjit).  Pacientët ankohen për ethe për 37,5, të përgjithshëm të varfër
  shëndetësor (dobësi, djersitje). Më vonë, karakteristika të reja
  tregojnë sëmundje të zemrës. Këto përfshijnë një ndjenjë të ndërprerjeve
  zemra, palpitations, shurdhim gjoks, gulçim. Të gjithë
  Këto fenomene janë të lidhura me zhvillimin e miokardit.
  Përveç kësaj, ka dhimbje në nyje (por jo gjithmonë). Kur të shikuarat
  pacienti mund të zbulojë lezione si një unaza zbehtë rozë
  ngriti lart lëkurë.
  Në prekje janë pa dhimbje. Lokalizuar
  unaza janë kryesisht të lëkurës gjoks, abdomen, qafë dhe fytyrë. Në këtë mënyrë
  lëkurë të zbehtë.


  Trajtimi i etheve reumatike


  Në varësi të kursit janë tre
  Shkalla e aktivitetit të sëmundjes, më aktiv (akute), të moderuar
  aktiv dhe me aktivitet minimal (aktual i ngadaltë). Sëmundje
  karakterizuar nga rifillimi (proces akut shërim) nën influencën
  faktorët negative (infeksion, hipotermi, fizik
  tendosje, etj)

  Komplikimet përfshijnë si në vijim rënda kushteve reumatike, endokardit,
  trombotike imponuar mbi të valvulave mund të shkëputet dhe të përhapet
  rrjedhjen e gjakut në organe të ndryshme dhe indet, duke shkaktuar shkelje të rënda
  rrjedhjen e gjakut (ishemi) dhe sulmet e zemrës shkaktojnë (p.sh., sulmi në zemër
  veshkë, shpretkë, etj).

  Sëmundje të rënda mund të çojë në
  Perikardit reumatike.
  Nëse pacienti hyn në fazën aktive të reumatizma, ai dërgoi
  për trajtim në spital. Që faktori kryesor etiologjik
  sëmundjet reumatike janë Streptokoku, trajtimi ka për qëllim
  kontrolli infeksioni, si edhe inflamacioni shkaktuar
  këto mikroorganizmave.

  Për të luftuar infeksionin streptokokut terapia me antibiotikë është i emëruar.
  Më të përdorni regjim të mëposhtme:

 • penicilinë 400 000 njësi 4 herë në ditë administruar intramuskulare (trajtimi 10 ditë)
 • pastaj hyjnë bitsillina-5 (kjo është gjithashtu një antibiotik) për 1 500 000 IU 1 në çdo 3 javë (trajtimi 1,5-2 muaj)
 • atëherë është e nevojshme për të kryer gjatë gjithë vitit bytsyllynoprofylaktyky nën mbikëqyrje mjekësore
 • Për të shtypur procesin inflamator, mjeku lëshon nonsteroidal

  droga anti-inflamator. Për shembull, Diclofenac natriumi (ortofen,
  voltaren), indometacin, acid acetilsalicilik.

  Nëse pacienti ka të lartë
  Aktiviteti proceset autoimune, immunosuppressive emëruar
  Terapia (proceset dërrmuese e imunitetit për qëllim të dëmtimit
  indet e vetë trupit). Për këtë qëllim, përdorimi kortikosteroid
  Medikamente (prednisone). Nëse aktiviteti i proceseve autoimune
  i vogël, ne mund të caktojë aminohinolinovi derivate
  (Plakvenil, delagil).

  Pas shkarkimit nga spitali, pacientit
  duhet të respektohen në zyrën kardiorevmatolohichnyy, në mënyrë që të
  zbulimin e komplikimeve apo parandaluar ato, në qoftë se nuk ka asnjë.